Archívum - Feb 2005 - Fórum téma
február 13
DHTML Menu Builder
Hello!
Van egy bizonyos DHTML Menu Builder 4.9-es programom, amivel ugye dinamikus html menüket lehet készíteni.
Aki ismeri és használja ezt a programot, remélem tudna nekem segíteni. Ugyanis bárhogy próbálom, nekem nem fordítja le a megcsinált menüket úgy, ahogy azt böngészőben meg kéne jelenítenie.
Ha vki tud segíteni, az kérem írjon ide...
Előre is köszönöm!
■ Van egy bizonyos DHTML Menu Builder 4.9-es programom, amivel ugye dinamikus html menüket lehet készíteni.
Aki ismeri és használja ezt a programot, remélem tudna nekem segíteni. Ugyanis bárhogy próbálom, nekem nem fordítja le a megcsinált menüket úgy, ahogy azt böngészőben meg kéne jelenítenie.
Ha vki tud segíteni, az kérem írjon ide...
Előre is köszönöm!
február 12
Js - tartalom-függő ablakméret
Helló!
Már meglévő HTML dokumentum ablakát szeretném tartalomhoz méretezni. Van erre javascript?
Az ablak nem csak képet tartalmazna, hanem szöveget is és nem fix méretet szeretnék neki, hanem hogy mindig automatán a tartalomhoz ugorjon (esetleg valami plusz margóval).
Előre is köszi
Ági
■ Már meglévő HTML dokumentum ablakát szeretném tartalomhoz méretezni. Van erre javascript?
Az ablak nem csak képet tartalmazna, hanem szöveget is és nem fix méretet szeretnék neki, hanem hogy mindig automatán a tartalomhoz ugorjon (esetleg valami plusz margóval).
Előre is köszi
Ági
Google url???
Sziasztok!
Ha jól emlékszem, a ti oldalatokon jelent meg egy olyan link, amely egy kicsit tovább fejlesztett google-re mutat, melynél már a gépelésnél is láthajuk a találatokat egy kis legördülő menüben!
Ez a link hol szerepelt az oldalon? A keresővel sajnos nem találtam meg... :(
■ Ha jól emlékszem, a ti oldalatokon jelent meg egy olyan link, amely egy kicsit tovább fejlesztett google-re mutat, melynél már a gépelésnél is láthajuk a találatokat egy kis legördülő menüben!
Ez a link hol szerepelt az oldalon? A keresővel sajnos nem találtam meg... :(
február 11
árnyékolt keret
Üdv,
érdekelne, hogy lehet egy keretet árnyékolni, pl úgy mint itt a weblabor honlapján is van.
■ érdekelne, hogy lehet egy keretet árnyékolni, pl úgy mint itt a weblabor honlapján is van.
Kis ikon az url mellett
Sziasztok!
A html készítésben még kezdő vagyok. Egy rövidke kérdés:
Hogyan lehet kis ikont elhelyeztetni a böngésző cím sávjában lévő url cím elé?
(Mint pld. az origónál)
■ A html készítésben még kezdő vagyok. Egy rövidke kérdés:
Hogyan lehet kis ikont elhelyeztetni a böngésző cím sávjában lévő url cím elé?
(Mint pld. az origónál)
$_POST tárolása session-ben??
$_POST -ot hogytudom eltárolni egy session-ben, majd hogy hivatkozhatok rá mail() küldésnél??
Eddig ez van meg:
1. űrlap
2. egy file ami feldolgozza a php-t:
<?php
session_save_path ("./");
session_start();
//eddig ok.. :)
//itt kezdődnek a bajok:
session_register("$_POST");
//ezt biztos, hogy nem így kell..
?>
Jah, és a következő php fájlban pedig postáznom kéne, valahogy így(?):
<?php
session_start();
$output="";
foreach($_POST as $key=>$val){
$output.="$key".": "."$val"."\r\n";
}
mail("cim", "valamitárgy", $output);
?>
■ Eddig ez van meg:
1. űrlap
2. egy file ami feldolgozza a php-t:
<?php
session_save_path ("./");
session_start();
//eddig ok.. :)
//itt kezdődnek a bajok:
session_register("$_POST");
//ezt biztos, hogy nem így kell..
?>
Jah, és a következő php fájlban pedig postáznom kéne, valahogy így(?):
<?php
session_start();
$output="";
foreach($_POST as $key=>$val){
$output.="$key".": "."$val"."\r\n";
}
mail("cim", "valamitárgy", $output);
?>
Form Ellenorzes
Sziasztok !
Szeretnek egy form ellenorzest csinalni csak PHP segitsegevel!
Ugy szeretnem, hogy a nem kitoltott mezo nevet atirja a kod pirosra. Eddig jutottam el, de ez nem megy valamiert :(
<form name=valami action=<?php echo $PHP_SELF; ?> method=POST>
<?php
$email_error = empty($email);
if($_POST["email_error"])
{
print "<FONT COLOR='red'>Emailed: <input type=text name=email></FONT>
<input type=submit value=Mehet>
";
}
else print "
Emailed: <input type=text name=email>
";
?>
</form>
Elore is koszonom, ha tudtok segiteni!
Tamas
■ Szeretnek egy form ellenorzest csinalni csak PHP segitsegevel!
Ugy szeretnem, hogy a nem kitoltott mezo nevet atirja a kod pirosra. Eddig jutottam el, de ez nem megy valamiert :(
<form name=valami action=<?php echo $PHP_SELF; ?> method=POST>
<?php
$email_error = empty($email);
if($_POST["email_error"])
{
print "<FONT COLOR='red'>Emailed: <input type=text name=email></FONT>
";
}
else print "
Emailed: <input type=text name=email>
";
?>
</form>
Elore is koszonom, ha tudtok segiteni!
Tamas
formokból generált HTML oldal - előnézet megvalósítása
Hali mindenkinek!
A véleményeteket kérem, hogyan tudnám azt megvalósítani, hogy
egy űrlap alján legyen 2 gomb: az egyik előnézet a másik pedig elküldés funkcióval.
Az űrlapból vett adatokat php generálja, mindegyiket külön táblasorba.
Azt sikerült megvalósítanom, hogy az "elküldésre" a kövi oldalon megjeleníti a "kitöltött" adatlapot. Az is sikerült, hogy a kitöltött adatokat elküldjem levélben. De mindezeket csak külön-külön. Már csak az nem ok, hogy egybegyúrjam ezt a két lehetőséget és legyen egy előnézeti ablak (itt lehet ellenőrizni az adatokat).
A problémák ott vannak, hogy a generált oldal már nem tárolja a változóadatokat, így arra az oldalra nem tudom elhelyezni az elküldés gombot.
Ha az első oldalon (ahol a formok vannak) ott helyezem el mindkét gombot, akkor viszont egyszerre megcsinálja az új ablak nyitást és az adatok levélben való elküldését is :(
Milyen megoldást ajánlotok, mert már tépem a hajam? :)
■ A véleményeteket kérem, hogyan tudnám azt megvalósítani, hogy
egy űrlap alján legyen 2 gomb: az egyik előnézet a másik pedig elküldés funkcióval.
Az űrlapból vett adatokat php generálja, mindegyiket külön táblasorba.
Azt sikerült megvalósítanom, hogy az "elküldésre" a kövi oldalon megjeleníti a "kitöltött" adatlapot. Az is sikerült, hogy a kitöltött adatokat elküldjem levélben. De mindezeket csak külön-külön. Már csak az nem ok, hogy egybegyúrjam ezt a két lehetőséget és legyen egy előnézeti ablak (itt lehet ellenőrizni az adatokat).
A problémák ott vannak, hogy a generált oldal már nem tárolja a változóadatokat, így arra az oldalra nem tudom elhelyezni az elküldés gombot.
Ha az első oldalon (ahol a formok vannak) ott helyezem el mindkét gombot, akkor viszont egyszerre megcsinálja az új ablak nyitást és az adatok levélben való elküldését is :(
Milyen megoldást ajánlotok, mert már tépem a hajam? :)
február 10
ár kiszámító script
Olyan scriptre lenne szükségem, ami kiszámolja, hogy ha ilyen és ilyen termékeket választok ennyi lesz a végösszeg. Jó lenne vmi ajavascript vagy ilyesmi. Van vkinek tippje, ötlete?
köszi
■ köszi
Ékezettelenítés... HOGYAN?
Sziasztok!
Én egy olyan függvényre lennék kíváncsi, amely képes ékezetteleníteni egy stringet. A doksiba már keresgettem, de sajnos nem igazán tudom, hogy egyáltalán mit is keresek.
Kérlek segítsetek!
■ Én egy olyan függvényre lennék kíváncsi, amely képes ékezetteleníteni egy stringet. A doksiba már keresgettem, de sajnos nem igazán tudom, hogy egyáltalán mit is keresek.
Kérlek segítsetek!