ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 21, 2005 - Fórum téma

böngészőfüggetlenség, szabványok

kalamona · 2005. Feb. 21. (H), 21.07
A problémám szerintem elég általános. Egy komplex webes alkalmazást fejlesztek. Szeretném, ha legalább mozilla, opera, ie alatt jól működne és normálisan nézne ki. Tudtok ajánlani olyan weboldalakat, könyveket, írásokat ahol össze van foglalva mire kell odafigyelnem, mi az amiben nem kompatibilisek a fenti böngészők, mik a tipikus hibák, illetve hogyan lehet azokat áthidalni? Elsősorban javascript és css terén van szükségem tanácsokra. Főleg olyan írásokat keresek ahol nem általános elvekről van szó, hanem azokról a konkrét, bosszantó dolgokról amivel szinte mindenki találkozik aki beleássa magát a témába. Szeretném megspórolni azt, hogy minden problémával egyenként kelljen szívnom, napok árán találnom olyan alternativ megoldást, ami működik több böngésző alatt. Nem mintha lusta lennék, csak éppen ezek szerintem olyan dolgok amikkel a témával foglalkozók nagy része már szembekerült, sőt valószínüleg túlnyomórészt zöldágra is vergődött. :)
Mit tudtok ajánlani? (Főleg weboldal lenne tuti, nem baj ha nem magyar nyelvű)
 

atw és gd.dll??

Anonymous · 2005. Feb. 21. (H), 20.20
Sziasztok!
olyan problémám lenne, hogy van 1 photoalbum php-m amihez kell a gd.dll! ezt hogy tudnám felrakni az tárhelyre? Ha apache val nézem ott müxik! egyáltalán a gd.dll-t lehet a neten használni, v csak localban?
 

file törlése (unlink?)

gizmo · 2005. Feb. 21. (H), 20.16
Sziasztok!

A már feltöltött file-ok törlését szeretném elkészíteni, de semmi szín alatt nem sikerül. Ez van a forrásban:
unlink($feltoltes_url."/".$tfajl);

és ez a hibaüzenet:
Warning: unlink(http://www.****.hu/forumkep/onyx.jpg): No such file or directory in /hosting/www/www.***.hu/k.php on line 18

Pedig ha kiiratom a file nevét/helyét (print ($feltoltes_url."/".$tfajl);), akkor az a létező file-ra mutat, böngésző szépen be is hozza... valami ötlet? Vagy nagyon hülye vagyok?:)

gizmo
 

MySQL kapcsolat elvesztése

Anonymous · 2005. Feb. 21. (H), 17.48
Sziasztok!

A problémám a következô: Nemrég telepítettem fel xp alá az 5.1-es mysql-t. A webserver Apache, ja és PHP. Rögtön valami komolyabb feladattal kezdtem, de a mysql #2013-as hibával elszált. Leredukáltam a hibát odáig, hogy létrehoztam egy adatbázist ez ok, majd egy mezôt és itt akad ki. Most nem vagyok a gépem közelében, nem tudom pontosan a hibaüzenet szövegét, de ha jól emlékszem ez volt: Lost connection to MySQL server during query. Próbáltam a konfigot állítgatni, de semmi. Van valami ötletetek?
 

két tizedes.00

Lestat · 2005. Feb. 21. (H), 17.33
két tizedesig kiterjedő lebegőpontos számokkal végzek műveleteket és jelenítem meg őket. Hogy tudnák kiíratni két nullát akkor ha egész a szám?
pl. 34.93
+ 45.00 <- ide
=79.93