Archívum - Feb 2005 - Fórum téma
február 10
preg_match_all féleség varázslása javascriptben
A scriptem összeállít egy regexet capturing parenthesesszel, legyen a neve search. Van egy string, legyen a neve somestring. PHP-ben azt mondanám preg_match_all($search, $something, $matches); Javascriptben a következő szörnyűséget sikerült előállítanom:
Csak van erre valami egyszerűbb, szebb...
■ a= somestring.match(new RegExp(search, 'g'));
search = new RegExp(search);
matches = new Array();
for (i = 0; i<a.length; i++) {
b=search.exec(a[i]);
matches[matches.length] = b[1];
}
search = new RegExp(search);
matches = new Array();
for (i = 0; i<a.length; i++) {
b=search.exec(a[i]);
matches[matches.length] = b[1];
}
Csak van erre valami egyszerűbb, szebb...
február 9
felbontás - hogy is van ez?
(Na, most lehet, hogy vihart fogok kavarni...)
Úgy tanultuk, hogy az oldalakat úgy kell tervezni, hogy minden böng.felbontással azt mutassa, amit láttatni akarunk. Tehát nem csak 800, 1024px-el, hanem mindig. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a lap mindig töltse ki a képernyő szélességét.
Magam általában 800-as felbontással szoktam böngészni. Múltkor kipróbáltam, a legtöbb oldal (nagy hírportálok, szakmai portálok, egyéb oldalak) nagyobb felbontással csak a képernyő 2/3-ad szélességét foglalja el - éppen a WebLabor is ilyen - tehát széltében nem tölti ki a teljes képernyőt.
A nagy szájtok sokszor trehányul vannak csinálva, ezt tudjuk, de a WL-nél mértékadó a hozzáállás, sokaknak minta.
Most akkor hogy van ez? Mennyire illik foglalkozni a felbontással, mennyire fontos a teljes képernyőszélesség kihasználására?
Érdekelne erről mások véleménye.
Üdv: Thom
■ Úgy tanultuk, hogy az oldalakat úgy kell tervezni, hogy minden böng.felbontással azt mutassa, amit láttatni akarunk. Tehát nem csak 800, 1024px-el, hanem mindig. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a lap mindig töltse ki a képernyő szélességét.
Magam általában 800-as felbontással szoktam böngészni. Múltkor kipróbáltam, a legtöbb oldal (nagy hírportálok, szakmai portálok, egyéb oldalak) nagyobb felbontással csak a képernyő 2/3-ad szélességét foglalja el - éppen a WebLabor is ilyen - tehát széltében nem tölti ki a teljes képernyőt.
A nagy szájtok sokszor trehányul vannak csinálva, ezt tudjuk, de a WL-nél mértékadó a hozzáállás, sokaknak minta.
Most akkor hogy van ez? Mennyire illik foglalkozni a felbontással, mennyire fontos a teljes képernyőszélesség kihasználására?
Érdekelne erről mások véleménye.
Üdv: Thom
PHP windwos freetye2 támogatás
Üdv Mindenkinek,
hogyan lehet Windows alatt PHP-Apache-ban, a freetype-ot aktiválni RTFM minden megvolt, de nemmegy GD2 aktiválva, exif, és mbstring aktivalva
Üdv
Sanyi
Typo3-hoz kell!
■ hogyan lehet Windows alatt PHP-Apache-ban, a freetype-ot aktiválni RTFM minden megvolt, de nemmegy GD2 aktiválva, exif, és mbstring aktivalva
Üdv
Sanyi
Typo3-hoz kell!
február 9
PHPBB 2.0.11 Kérdések
Sziasztok!!
Nem volt türelmem mindent végigolvasni, ezért lámázok:
Most raktam fel egy ilyen fórumot, és kérdeznék a bövítésével kapcsolatban:
1; Hogyan tudom azt megoldani, hogy a regisztrált felhasználók egy adott helyre fel tudjanak tölteni anyagot (képek)?
2; Hogyan tudok statisztikákat belevinni (napi hozzászólások, legaktívabbak, legnépszerübb témák, stb...)?
3; Hogyan tudom azt módosítani, hogy a felhasználók a saját hozzászólásaikat mennyi ideig tudják szerkeszteni?
Még biztos felmerül néhány kérdés, egyenlöre kérlek Titeket, ezekre válaszoljatok, mert már 2 hete keresek hozzá anyagokat a neten, de igencsak reménytelennek tünik:(((( (nem igazán tudom, mit is keresek tulajdonképpen)
■ Nem volt türelmem mindent végigolvasni, ezért lámázok:
Most raktam fel egy ilyen fórumot, és kérdeznék a bövítésével kapcsolatban:
1; Hogyan tudom azt megoldani, hogy a regisztrált felhasználók egy adott helyre fel tudjanak tölteni anyagot (képek)?
2; Hogyan tudok statisztikákat belevinni (napi hozzászólások, legaktívabbak, legnépszerübb témák, stb...)?
3; Hogyan tudom azt módosítani, hogy a felhasználók a saját hozzászólásaikat mennyi ideig tudják szerkeszteni?
Még biztos felmerül néhány kérdés, egyenlöre kérlek Titeket, ezekre válaszoljatok, mert már 2 hete keresek hozzá anyagokat a neten, de igencsak reménytelennek tünik:(((( (nem igazán tudom, mit is keresek tulajdonképpen)
február 7
proxy es egyeb cache killl
Hi
nyomjatok lecci valami random sid-et a linkek vegere, mert proxy mogul csak kinkeservesen tudom latogatni a dinamikus reszeket... pl a forumban nem latom a hozzaszolasokat stb... mindig oda kell irnom kezzel valami ?asdkjashdkj hogy lassan mi tortent az utobbi idoben. A rendszergazdankra nem tudtam hatni hogy ne cacheeltesse a weblabort a bordermanager**arjaval.
Vagy esetleg tudtok valami mas udvozito megoldast?
Koszi
Udv
ISTi
■ nyomjatok lecci valami random sid-et a linkek vegere, mert proxy mogul csak kinkeservesen tudom latogatni a dinamikus reszeket... pl a forumban nem latom a hozzaszolasokat stb... mindig oda kell irnom kezzel valami ?asdkjashdkj hogy lassan mi tortent az utobbi idoben. A rendszergazdankra nem tudtam hatni hogy ne cacheeltesse a weblabort a bordermanager**arjaval.
Vagy esetleg tudtok valami mas udvozito megoldast?
Koszi
Udv
ISTi
NOVELL fájlmegnyitás hiba
Üdv!
Problémám: NOVELL 6-os szerveren fut egy apache szerver. Megnyitom a weboldalam valamelyik php vagy html fájlját, szerkesztgetem, elmentem, néha hagyja, néha pedig a fájl beragad, nem tudom elmenteni a változásokat, csak ha újra beloginolok a NOVELL-be. Ez így nem nyerő, nem tudja valaki miért lehet?
■ Problémám: NOVELL 6-os szerveren fut egy apache szerver. Megnyitom a weboldalam valamelyik php vagy html fájlját, szerkesztgetem, elmentem, néha hagyja, néha pedig a fájl beragad, nem tudom elmenteni a változásokat, csak ha újra beloginolok a NOVELL-be. Ez így nem nyerő, nem tudja valaki miért lehet?
Tanulom, de nem megy.... HELP ME PLEASE
Sziasztok...
Én még csak tanulom a php-t, a mysql-t stb.....
És van egy ki gondom...
Méghozzá az, hogy csináltam egy ürlapot form elemekkel meg minden, csináltam egy adatbázist/táblát...
Az a probléma hogy ha felviszek a PhpMyAdminban adatoto a táblára akkor az ki is tudom iratni de valamiért (nem tudok rájönni) nem akar a táblába adatod felvenni....
Mi lehet a probléma???Kérlek ha tudsz segíteni akkor tedd meg.... Fontos lenne...
Köszönöm szépe...
Szia..
■ Én még csak tanulom a php-t, a mysql-t stb.....
És van egy ki gondom...
Méghozzá az, hogy csináltam egy ürlapot form elemekkel meg minden, csináltam egy adatbázist/táblát...
Az a probléma hogy ha felviszek a PhpMyAdminban adatoto a táblára akkor az ki is tudom iratni de valamiért (nem tudok rájönni) nem akar a táblába adatod felvenni....
Mi lehet a probléma???
<?php
mysql_connect("localhost","root","");
mysql_select_db("regadatbazis");
if($_POST[vnev] != "" and $_POST[knev] != "" and $_POST[email] != "" and $_POST[vegzettseg] != "" and $_POST[nickname] != "" and $_POST[password] != "" and $_POST[repassword] != "" and $_POST[varos] != "" and $_POST[utca] != "" and $_POST[hazszam] != "" and $_POST[szolgaltato] != "" and $_POST[number] != "" )
{
mysql_query("INSERT INTO regtabla SET v_nev='".$_POST[vnev]."', k_nev='".$_POST[knev]."', e_mail='".$_POST[email]."', vegzettseg='".$_POST[vegzettseg]."', nick_name='".$_POST[nickname]."', /*password='".$_POST[password]."', repassword='".$_POST[repassword]."', varos='".$_POST[varos]."', utca='".$_POST[utca]."', hazszam='".$_POST[hazszam]."', szolgaltato='".$_POST[szolgaltato]."', number='".$_POST[number]."'");
}
$sorok = mysql_query("SELECT * FROM regtabla ORDER BY nick_id");
if (mysql_num_rows($sorok) == 0) {
echo "<p>Kérem tőltse ki a megadott mezőket.<br>";
}
else echo "<p>";
while($sor = mysql_fetch_assoc($sorok)) {
echo $sor[v_nev]." ".$sor[k_nev]."<br>".$sor[e_mail]."<br>".$sor[vegzettseg]."<br>".$sor[nick_name]."<br>".$sor[password]."<br>".$sor[varos]."<br>".$sor[varos]."<br>".$sor[utca]."<br>".$sor[hazszam]."<br>".$sor[szolgaltato]."<br>".$sor[number]."<br>";
}
mysql_close();
?>
Köszönöm szépe...
Szia..
február 6
Honnan érkezik a felhasználó?
Nem tudja valaki, hogy php nyelv segítségével hogy lehet megtudni, hogy melyik másik oldalról érkezik a felhasználó. Mert a böngésző fajtáját könnyű megtudni a HTTP_USER_AGENT-tel. Nincs valami hasonló, amivel meg lehet tudni, hogy melyik másik lapról érkeznek hozzám?
Előre is köszi
■ Előre is köszi
menusor
Hello!
A menusort nincs kedvetek atalakitani, egy kicsit hasznalhatobba ?
Szerintem sokkal jobban mutatna egy "web standard" menusor egy ilyen iranymutato oldalon mint a weblabor.
pl.: http://www.homelesspixel.de/tabs/tabs.html
--
noocx
ui.: Szerintem egy ilyen oldalnak mint a weblabor, maximalisan jo peldaval kellene eloljarnia. (Bocs ha tul szokimondo voltam.)
■ A menusort nincs kedvetek atalakitani, egy kicsit hasznalhatobba ?
Szerintem sokkal jobban mutatna egy "web standard" menusor egy ilyen iranymutato oldalon mint a weblabor.
pl.: http://www.homelesspixel.de/tabs/tabs.html
--
noocx
ui.: Szerintem egy ilyen oldalnak mint a weblabor, maximalisan jo peldaval kellene eloljarnia. (Bocs ha tul szokimondo voltam.)
február 5
Tábla feltöltése, hiba!
Elég kezdő vagyok még ilyen téren ezért kérem a segítségeteket.
Van egy kis php scriptem amivel egy táblába szeretnék adatokat bevinni. Egyszer már működött, de miután letöröltem a táblázatot , majd úrageneráltam már nem működött. Nem tudom miért!
Természetesen az előző és a mostani tábla egyforma.
Ezt a hibát kapom:
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1.
Ime a script:
<?php
$nowido = date("Y-m-d H:i:s");
$connection = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Nem tudok csatlakozni az adatbázishoz'");
echo "A csatlakozás sikerült<br><br>";
$db = mysql_select_db("teszt",$connection) or die ("Nem todom kiválasztani az adatbázist!");
echo "Kiválasztottam az adatbázist!<br><br>";
$sql = mysql_query("INSERT INTO user_members VALUES ('','papsajt','a','a','a##kukac##a.a','1','0000-00-00','a','a','a','0','kérek','a','a','papsajt','alap','$nowido' ",$connection) or die (mysql_error());
echo "A felhasználó elkészült!";
mysql_close($connection);
?>
■ Van egy kis php scriptem amivel egy táblába szeretnék adatokat bevinni. Egyszer már működött, de miután letöröltem a táblázatot , majd úrageneráltam már nem működött. Nem tudom miért!
Természetesen az előző és a mostani tábla egyforma.
Ezt a hibát kapom:
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1.
Ime a script:
<?php
$nowido = date("Y-m-d H:i:s");
$connection = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Nem tudok csatlakozni az adatbázishoz'");
echo "A csatlakozás sikerült<br><br>";
$db = mysql_select_db("teszt",$connection) or die ("Nem todom kiválasztani az adatbázist!");
echo "Kiválasztottam az adatbázist!<br><br>";
$sql = mysql_query("INSERT INTO user_members VALUES ('','papsajt','a','a','a##kukac##a.a','1','0000-00-00','a','a','a','0','kérek','a','a','papsajt','alap','$nowido' ",$connection) or die (mysql_error());
echo "A felhasználó elkészült!";
mysql_close($connection);
?>