ugrás a tartalomhoz

proxy es egyeb cache killl

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 17.47
Hi

nyomjatok lecci valami random sid-et a linkek vegere, mert proxy mogul csak kinkeservesen tudom latogatni a dinamikus reszeket... pl a forumban nem latom a hozzaszolasokat stb... mindig oda kell irnom kezzel valami ?asdkjashdkj hogy lassan mi tortent az utobbi idoben. A rendszergazdankra nem tudtam hatni hogy ne cacheeltesse a weblabort a bordermanager**arjaval.

Vagy esetleg tudtok valami mas udvozito megoldast?

Koszi

Udv

ISTi
 
1

Úgy látsztik, hogy a weblab

Anonymous · 2005. Feb. 7. (H), 18.12
Úgy látsztik, hogy a weblaboron is lehet még mit fejleszteni... Ezt nem (negatív) kritikaként mondom! ;)
2

Fejlesztés

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 18.14
Nem hiszem, hogy nekünk kellene rontanunk az oldalon ahhoz, hogy kijavítsuk a rossz technológiákat látogatóinknál. Az oldalon szereplő linkeket nem szeretnénk elrontani.

-boogie-
3

Cache

Bártházi András · 2005. Feb. 7. (H), 18.18
Részemről esetleg egy saját proxy felállítását tudnék javasolni, ami minden esetben hozzáírja az oldal címéhez az említett véletlenszámot. Vagy megkerülni valahogy azt a proxyt. Vagy írni egy "reload" bookmarkletet, ami hozzáírja azt a véletlenszámot kattintásra.

-boogie-
4

cache fejlécek

Hojtsy Gábor · 2005. Feb. 7. (H), 18.37
Nem küldünk ki kess fejléceket, mert nem tudjuk, hogy meddig lehetne kessben tartani egy oldalt, hiszen webhelyünk jó része (ami nem aktuális), hónapokig is kessben maradhat. Nem tudom, miképpen lehetne fejlécekkel ezt megoldani, mert hogy a webcímeinkbe random dolgokat nem fogunk betenni, azt garantálom.
5

O.K. sracok, ez csak egy kerd

svan99 · 2005. Feb. 8. (K), 07.48
O.K. sracok, ez csak egy kerdes volt, mint "advanced user" megoldom az en oldalamon a problemat :) . A lokális bookmark oldalamon generalok magamnak ilyen random dolgokat hogy megoljem a MI cacheunket.

Az Weblabor funkciojat tekintve (tartalom szolgaltatas) valoban ertheto hogy nem akarjatok szetturni a rendszer.

Mondjuk en ezt a trukkot alkalmazom a "belso" rendszereknel, amik persze altalaban intranetesek, tehat a cache semmilyen szempontbol nem tolt be nagy szerepet. Sem a sebesseg miatt nem kell cachelni, sem pedig nem szabad az gyorsan valtozo adatok aktualitasa miatt.

Egyebkent csak en talalkoztam ilyen problemaval? Vagy masoknak is van ilyen rosszul parameterezett halozatuk? Segitsetek, hogyan erveljek a rendszergazdanal, hogy vegre beallitsa hogy bizonyos oldalakat azert megiscsak jol lenne ha nem cacheltetne a bordermanagerevel....
6

Cache

kmm · 2005. Feb. 8. (K), 08.46
Nálunk az ONYF-en nincs iylen probléma.
squid proxy van 4000+ pc ...

--
üdv: kmm...
7

érv

aries · 2005. Feb. 8. (K), 12.50
Az egyik érv lehet, hogy hamarosan kereshet új munkát, ha nem képes elolvasni rendesen a dokumentációt. =)
8

:) ezzel a szoveggel holnap b

svan99 · 2005. Feb. 8. (K), 18.38
:) ezzel a szoveggel holnap beprobalkozom :))