Archívum - 2012 - Fórum téma
április 14
Debian telepítés utáni helyzetbe állítása újratelepítés nélkül
Sziasztok,
Lehet egy kicsit linux "szagú" a dolog és nem kapcsolódik ehhez a weboldalhoz, de reménykedem benne, hogy van hozzáértő és segít nekem.
A helyzet illetve a problémám az, hogy van egy VPS-em, amire fel van húzva egy alap webszerver (apache2, php5, mysql, phpmyadmin, exim4, stb...). Ez mindeddig rendben van, de én szeretném telepíteni a virtualmin hoszting vezérlő csomagot (http://virtualmin.com/).
Letöltöttem a virtualmin weboldaláról a telepítőt (http://software.virtualmin.com/gpl/scripts/install.sh) és telepítés előtt letöröltem "apt-get purge --remove {package_name}"-vel az összes olyan csomagot, ami ütközne a telepítővel. Biztos, ami biztos.
Rendben a törlés sikeresen lezajlott a végén ment még egy "apt-get autoremove" is.
Ennek örömére elkezdtem feltelepíteni "/bin/sh install.sh" paranccsal a virtualmin-t, de az ég szerelmére se akar végigmenni a telepítés.
Az alábbi kimentet kapom:
- virtualmin-install.log
- usermin-setup.out
- webmin-setup.out
A legegyszerűbb az lenne ha újraraknám a szervergépet, ahogy az megvan írva.
De ezt sajnos jelen helyzetben nem tehetem meg. Max csak azt, hogy (ha egyáltalán létezik) telepítési utáni helyzetbe álljon vissza rendszer úgy, hogy ssh maradjon.
Vagy valaki tud-e megoldást a log-ok alapján?
A válaszokat előre is hálásan köszönöm!
■ Lehet egy kicsit linux "szagú" a dolog és nem kapcsolódik ehhez a weboldalhoz, de reménykedem benne, hogy van hozzáértő és segít nekem.
A helyzet illetve a problémám az, hogy van egy VPS-em, amire fel van húzva egy alap webszerver (apache2, php5, mysql, phpmyadmin, exim4, stb...). Ez mindeddig rendben van, de én szeretném telepíteni a virtualmin hoszting vezérlő csomagot (http://virtualmin.com/).
Letöltöttem a virtualmin weboldaláról a telepítőt (http://software.virtualmin.com/gpl/scripts/install.sh) és telepítés előtt letöröltem "apt-get purge --remove {package_name}"-vel az összes olyan csomagot, ami ütközne a telepítővel. Biztos, ami biztos.
Rendben a törlés sikeresen lezajlott a végén ment még egy "apt-get autoremove" is.
Ennek örömére elkezdtem feltelepíteni "/bin/sh install.sh" paranccsal a virtualmin-t, de az ég szerelmére se akar végigmenni a telepítés.
Az alábbi kimentet kapom:
- virtualmin-install.log
- usermin-setup.out
- webmin-setup.out
A legegyszerűbb az lenne ha újraraknám a szervergépet, ahogy az megvan írva.
De ezt sajnos jelen helyzetben nem tehetem meg. Max csak azt, hogy (ha egyáltalán létezik) telepítési utáni helyzetbe álljon vissza rendszer úgy, hogy ssh maradjon.
Vagy valaki tud-e megoldást a log-ok alapján?
A válaszokat előre is hálásan köszönöm!
Magyarországon egy távmunkában dolgozó junior designer mennyi óradíjat kérhet el?
Az én esetemben körülbelül másfél éve dolgozok designer-ként, mióta befejeztem egy webprogramozó képzést az SZTE-n. Ezalatt az idő alatt több alkalommal jelentős front-end programozás is rám hárult, fél évig egy angliai cégnek is bedolgoztam, mint designer és programozó.
Ez a legfrissebb magyar munkám egy példának (a logót készen kaptam):
http://kepfeltoltes.hu/120414/home_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezalatt a másfél év alatt folyamatosan bizonytalan voltam, hogy mennyit szabadna elkérnem, mennyit érnek a munkáim. Remélem, hogy ezzel a topikkal esetleg most pont kerülhet a téma végére és hogy ezentúl a munkámért magabiztosan megfelelő összeget kérhetek el én vagy akár más designer. Tehát én mennyit kérhetünk el?
Vegyük figyelembe a topik címét árkalkuláció terén: Magyarországon és távmunkában.
■ Ez a legfrissebb magyar munkám egy példának (a logót készen kaptam):
http://kepfeltoltes.hu/120414/home_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezalatt a másfél év alatt folyamatosan bizonytalan voltam, hogy mennyit szabadna elkérnem, mennyit érnek a munkáim. Remélem, hogy ezzel a topikkal esetleg most pont kerülhet a téma végére és hogy ezentúl a munkámért magabiztosan megfelelő összeget kérhetek el én vagy akár más designer. Tehát én mennyit kérhetünk el?
Vegyük figyelembe a topik címét árkalkuláció terén: Magyarországon és távmunkában.
április 12
PHP-Fusion comment rating
Lehet találni valami olyan mod-ot, infusion-t php-fusionhoz, ami arra szolgál hogy a felhasználók által beküldött kommenteket lehessen értékelni?
Ha nincs akkor egy kis segítséget szeretnék kérni hogy oldjam meg.
■ Ha nincs akkor egy kis segítséget szeretnék kérni hogy oldjam meg.
Chart generálás böngészőben
Sziasztok!
Egy mostani projekt kapcsán jöttek elő az alábbi igények (egy böngészőben futó webes alkalazás kapcsán):
- lehessen "színes-szagos" grafikonokat megjeleníteni (pl.: a grafikon egyik pontjára állva az egérrel, tooltip-ként megjelenik az értéke)
- a grafikonokat lehessen exportálni képként azonos megjelenés mellett (természetesen az interaktív dolgok nélkül)
- IE, FF, Chrome support
- ha lehet, legyen ingyenes :-)
Nézegettem neten megoldásokat, de kizárólag fizetőset találtam, ami jónak tűnik: http://www.highcharts.com/demo/ (a grafikon jobb felső oldalán van exportálás gomb)
Milyen bevett megoldások vannak erre, milyen könyvtárakkal van tapasztalatotok?
A javascript nem megkötés, tőlem akár lehet valami JSF implementáció is :-)
köszi,
krisy
■ Egy mostani projekt kapcsán jöttek elő az alábbi igények (egy böngészőben futó webes alkalazás kapcsán):
- lehessen "színes-szagos" grafikonokat megjeleníteni (pl.: a grafikon egyik pontjára állva az egérrel, tooltip-ként megjelenik az értéke)
- a grafikonokat lehessen exportálni képként azonos megjelenés mellett (természetesen az interaktív dolgok nélkül)
- IE, FF, Chrome support
- ha lehet, legyen ingyenes :-)
Nézegettem neten megoldásokat, de kizárólag fizetőset találtam, ami jónak tűnik: http://www.highcharts.com/demo/ (a grafikon jobb felső oldalán van exportálás gomb)
Milyen bevett megoldások vannak erre, milyen könyvtárakkal van tapasztalatotok?
A javascript nem megkötés, tőlem akár lehet valami JSF implementáció is :-)
köszi,
krisy
április 11
cc a Yotube videóknál
Szeretettel köszöntök Mindenkit!
A segítségeteket szeretném kérni.
Ha a Youtubéra felteszek egy videót, miként tudom megoldani, hogy a cc-ét is feltegyem, fontos lenne, mert így több nyelven is megjelenne a felirat.
Köszönöm a segítséget, további szép napot Mindenkinek.
■ A segítségeteket szeretném kérni.
Ha a Youtubéra felteszek egy videót, miként tudom megoldani, hogy a cc-ét is feltegyem, fontos lenne, mert így több nyelven is megjelenne a felirat.
Köszönöm a segítséget, további szép napot Mindenkinek.
SwiftMailer --> GMAIL
Sziasztok,
mi lehet a gond?
SwiftMailer-el küldök ki leveleket és most egy GMAIL SMTP-t kellene beállítani, de hibát dob vissza:
Kód:Hiba:
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? #349958736]' in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php:266 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php(66): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\AbstractSmtpTransport.php(117): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Mailer.php(79): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 C:\xampp\htdocs\x\include\functions.php(52): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 C:\xampp\htdocs\x\include\regisztracio.php(203): email_kuldes() #5 C:\xampp\htdocs\x\index.php(136): include('C:\xampp\htdocs...') #6 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php on line 266
■ mi lehet a gond?
SwiftMailer-el küldök ki leveleket és most egy GMAIL SMTP-t kellene beállítani, de hibát dob vissza:
Kód:
require_once 'lib/swift_required.php';
$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp.gmail.com', 465, 'ssl')
->setUsername('felhasznalonev##kukac##gmail.com')
->setPassword('jelszo');
$mailer = Swift_Mailer::newInstance($transport);
$message = Swift_Message::newInstance($targy)
->setFrom(array($cimzett_mail => $cimzett_neve))
->setTo(array('felhasznalonev##kukac##gmail.com' => 'Küldő neve'))
->setBody($uzenet);
$result = $mailer->send($message);
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? #349958736]' in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php:266 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php(66): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\AbstractSmtpTransport.php(117): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Mailer.php(79): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 C:\xampp\htdocs\x\include\functions.php(52): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 C:\xampp\htdocs\x\include\regisztracio.php(203): email_kuldes() #5 C:\xampp\htdocs\x\index.php(136): include('C:\xampp\htdocs...') #6 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php on line 266
Link
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy kör peremén körbefutó szavakat hogyan tudok linké varázsolni? Maga a kör egy kép, rajzolt, és ebben vannak az egyes menüpontok is (szavak), és ezekre kattintva történik aminek történnie kell.
Köszönöm!
■ Olyan kérdésem lenne, hogy egy kör peremén körbefutó szavakat hogyan tudok linké varázsolni? Maga a kör egy kép, rajzolt, és ebben vannak az egyes menüpontok is (szavak), és ezekre kattintva történik aminek történnie kell.
Köszönöm!
Mysql: Effektív keresés címkékkben, és szöveges mezőkben.
Tudom, hogy ez elég mély téma, de egy alapvető irányvonalat biztosan tudtok adni.
Van egy adatbázis, három tábla:
- products (id,name,title,info,description)
- labels (id,name)
- pl (id,pid,lid)
A products táblában, több szöveges mező van varchar, és text is.
A labels táblában pedig varchar a name.
A pl tábla kapcsolja össze a címkéket a termékekkel.
És erre kellene ráengedni egy keresést, ami keres a products tábla name, title, info, és description mezőiben, és a kapcsolt címkékben is.
A hab a tortán, hogy több szó is szerepelhet a keresésben.
Illetve kellene rangsorolni is a találatokat.
Persze megírni megtudtam az alapot, úgy, hogy keresőkifejezésenként egy query, ami like %kif% -el végignézi a fent említett mezőket. Aztán phpben az eredményben levő id-ket egy asszociatív tömb indexének használom, és a számosságot rendelem hozzá értékként.
Valahogy így minden queryre:Az összes query után a counts tömbben megvan hogy melyik id-t találtam meg legtöbbször, és így előáll a rangsor.
Működni működik csak gondolom elég béna, biztosan van valami stílusos kód erre. Olyan megoldást keresnék ami effektív, bevált.
A másik terület a címkék kérdése, ezeket is vizsgálni kéne a keresőkifejezésekre, de erről fogalmam sincs hogyan. Arra gondoltam, hogy valami sztringgé kéne fűzni őket még mysql-en belül (az adott product id-hez tartozókat), és azon keresni like %kif% -al, csak a módszer amivel ezt elérhetném kérdés előttem teljesen.
Előre is kösz!
■ Van egy adatbázis, három tábla:
- products (id,name,title,info,description)
- labels (id,name)
- pl (id,pid,lid)
A products táblában, több szöveges mező van varchar, és text is.
A labels táblában pedig varchar a name.
A pl tábla kapcsolja össze a címkéket a termékekkel.
És erre kellene ráengedni egy keresést, ami keres a products tábla name, title, info, és description mezőiben, és a kapcsolt címkékben is.
A hab a tortán, hogy több szó is szerepelhet a keresésben.
Illetve kellene rangsorolni is a találatokat.
Persze megírni megtudtam az alapot, úgy, hogy keresőkifejezésenként egy query, ami like %kif% -el végignézi a fent említett mezőket. Aztán phpben az eredményben levő id-ket egy asszociatív tömb indexének használom, és a számosságot rendelem hozzá értékként.
Valahogy így minden queryre:
while($record=mysql_fetch_object($result)) {
if(!isset($counts[$record->id]))
$counts[$record->id]=1;
else
$counts[$record->id]++;
}
Működni működik csak gondolom elég béna, biztosan van valami stílusos kód erre. Olyan megoldást keresnék ami effektív, bevált.
A másik terület a címkék kérdése, ezeket is vizsgálni kéne a keresőkifejezésekre, de erről fogalmam sincs hogyan. Arra gondoltam, hogy valami sztringgé kéne fűzni őket még mysql-en belül (az adott product id-hez tartozókat), és azon keresni like %kif% -al, csak a módszer amivel ezt elérhetném kérdés előttem teljesen.
Előre is kösz!
április 10
Egy soros forráskód
Üdv! Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a php fájlokba írt rendezett forráskód a böngészőben (forráskód megtekintése) egy sorként jelenjen meg? Tudom, hogy echo esetén mellőzni kell a \n -t, de mi van akkor, ha olyan forrásom is van, amely nem <?php ?> tageken belül van?
pl.:így jelenjen meg lefordítva:
■ pl.:
<html>
<head>
fejrész
</head>
<body>
<?php echo "lol"; ?>
</body>
</html>
<html><head>fejrész</head><body>lol</body></html>
grafikon-diagram generáló program készítése
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Munkahelyemen, ahol eredetileg grafikusként kaptam állást, rám bíztak egy munkát, amit legkésőbb április 26-ig kell elkészítenem.
A feladatom a következő:
Egy olyan program elkészítése, amibe ha a számítógéphez nem értő felhasználó beírja a hőmérsékleti adatokat, illetve a légnyomást egy napra 60 perces időintervallumban, azaz pl.:
2012.04.10 08:42 -> 10 °C -> 1000 hPa
2012.04.10 09:42 -> 15 °C -> 1200 hPa
2012.04.10 10:42 -> 17,5 °C -> 1130 hPa
...
akkor a program automatikusan generál neki egy idő-érték grafikont. Fogalmam sincs, hogy hogyan kéne nekikezdenem. Előregyártottat, illetve flash alapúnak nem igazán örülnének. A főnök szerint ez megoldható Excel-ben is, azonban én erről nem tudok. A kérdéseim a következők lennének:
- Egyrészről milyen programkörnyezetben lenne érdemes nekifogni?
- Másrészről pedig hogy kéne neki kezdenem?
Kérlek adjatok valamilyen tanácsot vagy esetleg cikket, tutorialt, aminek segítségével elindulhatok!
A segítséget előre is köszönöm!
■ Segítséget szeretnék kérni tőletek. Munkahelyemen, ahol eredetileg grafikusként kaptam állást, rám bíztak egy munkát, amit legkésőbb április 26-ig kell elkészítenem.
A feladatom a következő:
Egy olyan program elkészítése, amibe ha a számítógéphez nem értő felhasználó beírja a hőmérsékleti adatokat, illetve a légnyomást egy napra 60 perces időintervallumban, azaz pl.:
2012.04.10 08:42 -> 10 °C -> 1000 hPa
2012.04.10 09:42 -> 15 °C -> 1200 hPa
2012.04.10 10:42 -> 17,5 °C -> 1130 hPa
...
akkor a program automatikusan generál neki egy idő-érték grafikont. Fogalmam sincs, hogy hogyan kéne nekikezdenem. Előregyártottat, illetve flash alapúnak nem igazán örülnének. A főnök szerint ez megoldható Excel-ben is, azonban én erről nem tudok. A kérdéseim a következők lennének:
- Egyrészről milyen programkörnyezetben lenne érdemes nekifogni?
- Másrészről pedig hogy kéne neki kezdenem?
Kérlek adjatok valamilyen tanácsot vagy esetleg cikket, tutorialt, aminek segítségével elindulhatok!
A segítséget előre is köszönöm!