ugrás a tartalomhoz

Magyarországon egy távmunkában dolgozó junior designer mennyi óradíjat kérhet el?

Inv1sus · 2012. Ápr. 14. (Szo), 14.25
Az én esetemben körülbelül másfél éve dolgozok designer-ként, mióta befejeztem egy webprogramozó képzést az SZTE-n. Ezalatt az idő alatt több alkalommal jelentős front-end programozás is rám hárult, fél évig egy angliai cégnek is bedolgoztam, mint designer és programozó.

Ez a legfrissebb magyar munkám egy példának (a logót készen kaptam):
http://kepfeltoltes.hu/120414/home_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezalatt a másfél év alatt folyamatosan bizonytalan voltam, hogy mennyit szabadna elkérnem, mennyit érnek a munkáim. Remélem, hogy ezzel a topikkal esetleg most pont kerülhet a téma végére és hogy ezentúl a munkámért magabiztosan megfelelő összeget kérhetek el én vagy akár más designer. Tehát én mennyit kérhetünk el?

Vegyük figyelembe a topik címét árkalkuláció terén: Magyarországon és távmunkában.
 
1

Fejlesztői fizetés

Hidvégi Gábor · 2012. Ápr. 14. (Szo), 18.32
Janoszen írt korábban egy listát, igaz, valószínűleg inkább programozókra gondolt, de szerintem kiindulási alapnak jó lesz, ez alapján be tudod lőni, mennyit kérhetsz.
2

Oké, de...

Inv1sus · 2012. Ápr. 14. (Szo), 20.23
Mivel az adott fórumban szó volt róla, így én is leírnám akkor, hogy jelenleg mennyit keresek. Eddig 1500.-Ft volt az összeg óránként és a mai nap felemeltem 2.000.-Ft-ra, egy ügyfélnek így is számláztam. A példákat tekintve akkor én túláraztam magam? Manuált nem olvasgatok, de könyveket új technikákról, tippekről igen :).

A hozzászólásban problémát jelent egyrészt az, hogy webprogramozókra van meghatározva ár, másrészt meg nem szabadúszó, bedolgozó munkaerőről van szó. Tudtommal a nem röghöz kötött emberek kevesebbet kapnak.
3

Alkalmazott

janoszen · 2012. Ápr. 14. (Szo), 21.41
Vigyazz, ezek alkalmazotti fizetesek. Vallalkozokent a rizikot Te viseled es azt az idoszakot is ki kell potolnod, amikor nincs megrendeles vagy gratiszba dolgozol es fedezned kell a megbeszelesek koltseget is. Ha jo vagy a szakmaban es tenyleg gyorsan dolgozol, 5000-8000 Ft-os oraberrel is fogsz tudni szamlazni. Mire leadozol belole, marad 2-4000 Ft.
4

Pontosan

Pepita · 2012. Ápr. 14. (Szo), 21.54
Általában (Magyarországon) nagyjából számolhatsz azzal, hogy a kiszámlázott nettó összeg ("munkabér") a felére csökken, ha nettó fizetésként veszed ki. Pongyolán fogalmaztam, de a lényeg ez. És ugye vállalkozóként akkor is nyomatod a minimálbér utáni járulékokat, stb-t, amikor nincs megrendelésed.
5

még pontosabban

Akron · 2012. Ápr. 15. (V), 10.22
Még ha csak a minimálbér után kellene. De pl. az eü. hozzájárulás ha jól tudom a minimálbér 150%-a után kell megfizetni (minimum)