ugrás a tartalomhoz

Php - sms script ára

Pallosi Péter · 2011. Dec. 8. (Cs), 18.05
Sziasztok,érdeklődnék hogy egy php programozó mennyit kérhet egy php srcipt elkészítésére,gondolok itt erre"Sms script",
tehát arról lenne szó hogy van egy oldal,(nem az enyém csak ha megtudom valkivel csináltatni akkor kapok érte pénzt)
az oldal az lényegtelen hogy mi csak azt szeretné a tulaja hogy egy emelt díjas sms-t elküld valki a megadott számra és kap vissza egy sms-t egy kóddal,és azt a kódot be kell írni a honlapon található mezőbe,és ha ezt beütötte akkor a díjcsomagjához megfelelően a rendszer kiossza a jutalmat!
Ára?????kb
 
1

Órabér * szükséges idő.

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 9. (P), 11.42
Órabér * szükséges idő.
2

+1 :) kicsit off: amúgy

szabo.b.gabor · 2011. Dec. 9. (P), 11.52
+1 :)

kicsit off:
amúgy miért van az, hogy mondjuk vállalati körökben meg mindenhol annyira 'titkos', hogy ki mennyit keres? értem én, hogy magánszféra.. no de ha ugyanolyan szakterületen dolgozik két személy, és nagyjából fel tudják mérni, hogy mekkora tudásbeli különbség van köztük (teszemazt kollégák), akkor miért elvárás, hogy bizalmasan kezelje az ember a keresetét?

van ennek valami oka azon kívül, hogy a munkáltató így kényelmesen a lehető legkisebb pénzért tud felvenni új munkaerőt / kevésbé nyomulós kollégák fizetése alacsony szinten tartható? avagy?
3

Az ok az emberi irigységben

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 9. (P), 11.55
Az ok az emberi irigységben keresendő (mindenki annyit kap - egy bizonyos határig -, amennyit ki tud alkudni, ezért nagy különbségek lehetnek), valamint abban, amit írsz, hogy így akit lehet, a legkevesebbért fel tudjanak venni.
10

Hogy állunk?

Pepita · 2011. Dec. 11. (V), 00.34
Itt annyira jó emberek, irigységmentesek, felvilágosultak, (sorolhatnám) szólaltak fel az árak/fizetések nyilvánossága mellet, hogy mostmár megkérdezném:
Ti mennyit kerestek?
Szerintem jogos egy kezdőtől, hogy árak után érdeklődik. (Persze jobban is feltehetné a kérdést, és kilátszik eléggé Pistike is.)
Nekem is okoz sokszor problémát (nem csak webes területen), hogy mit mennyiért vállaljak.
Tehát a fenti egyszerű képletbe légyszíves helyettesítsétek be az általatok használt számokat (legalább min/max szinten)!
11

Nem mondok

janoszen · 2011. Dec. 11. (V), 02.09
Nem mondok konkrét fizetéseket, de nekem nagyjából vannak jól belőtt kategóriáim:

Vérpistike, avagy aki most ismerkedik a szakmával: 0-150.000 Ft nettó, nem feltétlenül bejelentve.

Nagyon junior, webstúdióban, avagy aki sok manualt olvas, de már tud valami weboldalnak kinéző cuccot faragni az ügyfélnek: 120.000-200.000 Ft nettó, nem feltétlenül bejelentve.

Kevésbé junior, webstúdióban, avagy aki már egy ideje nyúzza a szakmát, de nem mélyedt el a technológiában, tehát gyármunkás szinten van: 150.000-300.000 Ft nettó, nem feltétlenül bejelentve. (Vannak szép számmal 6-8 éve ebben a kategóriában levők is.)

Junior, fejlesztő cégnél, avagy aki kezd elmélyedni a technológiában: 170.000-240.000 Ft nettó, bejelentve

már nem junior, fejlesztő cégnél, avagy aki már elmélyedt: 200.000-300.000 Ft, bejelentve

senior, fejlesztő cégnél, avagy aki rálát a szomszédos területekre is, komplex hibákat is meg tud oldani: 280.000-400.000 Ft, bejelentve

Persze ezek erősen hasraütés-szerű árak, erősen változhatnak annak függvényében, hogy a cégnek mennyi pénze van, mennyire érzik fontosnak az adott embert és mennyire adnak a műszakilag korrekt kivitelezésre (hosszú távú tervezés). Éppen ezért nem is írtam senior kategóriát a webstúdióknál, mert ott nagyon ritkán szempont.

Ami a script árát illeti: 8000-20000 Ft + ÁFA / munkaóra szinten mozognak a szakértői rezsiórabérek, ergó az eseti jelleggel beesett munkának kis mennyiségben ennyi lesz a díja. Egy ilyen scriptet szerintem korrekt kódon 3-4 munkaóra alatt lehet összerakni tesztesetekkel, dokumentációval együtt, ha van megfelelő háttér szolgáltató. Ha nem fontos a minőség, hanem csak össze kell gányolni, akkor meg... amennyit nem szégyell az ember.
12

Szerintem ez egy korrekt

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 11. (V), 10.57
Szerintem ez egy korrekt lista.
13

:)

Pepita · 2011. Dec. 16. (P), 04.18
A magam részéről köszönöm a gyors és korrekt választ, bocs, de pár napig nem voltam.
Érdekes a többféle junior kategória - olvastam múltkorában a saját honlapodon ezzel kapcsolatos írásodat...
Én még kérnék két árat (nem fizetést):
1. Egy valamilyen (Drupal, Yoomla) CMS rendszerre épülő konkrét oldal konkrét ára;
2. Egy egyedi fejlesztésű pl. kis cégnek készült konkrét oldal konkrét ára.
Tudom, ezek igazából üzleti titkok, azért lenne rá szükségem, mert én is (egy személyes) cégecske vagyok, tehát tudnom kell(ene) egy terv alapján előre árazni. Még csak "gyerekminőségű" honlapot csináltam, biztos, hogy mélyen ára alatt (jórészt jótékonyságból), de jó lenne tudjam, mennyivel alatta.
Valami átlagos oldalak érdekelnének, tudom, hogy árban (is) nagyok a különbségek.

Köszönettel:
Pepita.
14

Nem hiszem, hogy árat lehetne

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 16. (P), 09.42
Nem hiszem, hogy árat lehetne mondani látatlanban egy bármilyen munkára, minden attól függ, mit kér az illető, tehát az első hozzászólásom számít: órabér * szükséges idő. Az órabért meg ugye úgy számolod ki, hogy a havi bruttót elosztod 160-nal.

A fejlesztéshez szükséges idő igazából a legnehezebben megbecsülhető, pár év tapasztalat kell hozzá, mire nagyjából el tudod találni. Miután nagyjából belőtted, utána add hozzá a tíz százalékát, mert biztos lesznek a megrendelőnek új ötletei, előre nem látott problémák stb.
15

Nem látatlanban kell

Pepita · 2011. Dec. 17. (Szo), 05.20
Terv alapján, ami ugye design-t, struktúrát már elég részletesen tartalmaz (elvileg). Persze eltérés lehet, mert "még az jutott eszembe...", de annak nyilván drágító hatása van. Azért kéne nekem a fenti kétféle konkrét honlap konkrét árral, mert így a kétféle minta alapján már tudnék vmit saccolni.
Az órabért meg ugye úgy számolod ki, hogy a havi bruttót elosztod 160-nal.
Hát nem. Fusiban igen, de akkor is bekavar a honlap árába, hogy pl. vmi újat kell tanuljak hozzá, az arra fordított idő, stb. És - ugye én nem fusiban gondolkodok - az árnak nem csak a bruttó bért kell tartalmaznia, hanem a munkáltatói bérterhet, eszközöket, rezsit, "kötelező eszközújítást", stb...
Mint írtad, az időt a legnehezebb megbecsülni, ezért és a többi említett költségek okán kértem a létező viszonyítási alapot, mert akkor a másik oldalról - szerinem könnyebben - közelíthetném meg az árkérdést:
- Megsaccolom a terv és a ref. alapján, hogy mennyit ér egy ilyen honlap;
- Hozzáadok a megrendelő személyisége fv.-nyében x%-ot;
- Elegendő csak nagy vonalakban saccolni a ráfordított munkát;
- Fentiek fényében: megéri?
- Igen: jöhet, kössünk szerződést;
- Nem: keresni kell az okot, új ár stb. , ha sehogy sem megy, nem vállalni.

Nagyon nehéz tényleg előre árazni, de még ha egy otthoni pc-t kell újratelepíteni, akkor is előbb kérdezik, hogy mennyibe fog kerülni és mikor lesz kész, mint hogy láttam volna a gépet. Persze ez a hétköznapi ember, de ha belegondolsz, a nagy cégek vezetői is hétköznapi emberek (ebben sajnos van tapasztalatom).
Tehát nagyon megköszönnék egy-két "ezt ennyiért csináltam" linket, ha van rá mód. (Esetleg kis sztorival, hogy mik voltak vele és/v. Megrendelővel a fő gondok.)
16

Hát nem. Fusiban igen, de

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 17. (Szo), 09.50
Hát nem. Fusiban igen, de akkor is bekavar a honlap árába, hogy pl. vmi újat kell tanuljak hozzá, az arra fordított idő, stb. És - ugye én nem fusiban gondolkodok - az árnak nem csak a bruttó bért kell tartalmaznia, hanem a munkáltatói bérterhet, eszközöket, rezsit, "kötelező eszközújítást", stb...
A bruttó pont azt jelenti, hogy ezek az egyéb költségek is benne vannak.

A munkára fordított idő meg mindenkinek más. Valaki ilyen keretrendszert használ, másvalaki amolyat, valaki nulláról ír egyet, mert annyira speciális a feladat, más csak letölt a netről egy skint, átír pár változót, és kész is van. De még ugyanaz a munka is egy profinak fele annyi idő, mint egy, a szakmában kevésbé jártas embernek.

Azt írod, hogy van terv. Az alapján gondold végig a folyamatokat, milyen oldalakat kell elkészíteni, ezeket kb. mennyi idő alatt tudod elkészíteni, és add össze a számokat.
4

Ennek az az oka, hogy az

prom3theus · 2011. Dec. 9. (P), 12.04
Ennek az az oka, hogy az ember általában irigy. Amennyire hihetek a nyugati országokban is valamikor munkát vállalt ismerősök beszámolóinak, a magyar ember különösen irigy. Ez pedig sehova se vezet, jóra a legkevésbé. És emellett persze még ott van több esetben a munkáltató szempontja is, amiket már leírtál.

Szerintem ez úgy butaság egyébként, ahogy van. Engem sosem zavart, ha valaki 2x annyit keresett is nálam, ha tapasztaltabb volt akkor betudtam ennek, ha pedig nem, akkor igyekeztem eltanulni tőle, hogy hogyan adja el magát 2x annyiért mint én.

Ugyanakkor azt elég hamar beláttam, hogy az enyémhez hasonló mentalitás súlyos kisebbségben van. Ez pedig szorosan összefügg a helytelen önértékeléssel, amivel kapcsolatban viszont könyvek tucatjai születnek. Nekem a meglátásom az, hogy ez az egész probléma az önmagunk túlságosan alul vagy felülértékelése miatt van. Az alulértékelés valószínűleg az "átkosból" maradt ránk, és ez a minta "ég bele" a rendszerváltás utáni több generációba is. A túlságos felülértékelés pedig egyrészt a tapasztalatlanságból ered, de ugyanígy eredhet az előbbi kompenzálásából is.
5

Tökéletesen egyetértek, én is

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 9. (P), 12.16
Tökéletesen egyetértek, én is képtelen vagyok megérteni az irigységet, ugyanis szabad világban élünk, és mindenkinek megvan a lehetősége, hogy nagyon sokat elérjen, ez csak és kizárólag rajta múlik. Ha nem megy tehetséggel, akkor szorgalommal és kitartással lesz meg.

A mentalitás viszont régebbi (persze a kommunisták rátettek egy lapáttal), pont most olvasok Mikszáth-tól egy könyvet, ami az ezernyolcszázas évek elején játszódik, és írja, hogy már akkor is jellemző volt az irigység itthon. Ilyenek vagyunk, de túl lehet lépni rajta, és ez is az egyéneken múlik.
9

Köszi, hogy árnyaltad az

prom3theus · 2011. Dec. 9. (P), 13.27
Köszi, hogy árnyaltad az eddig ezzel kapcsolatosan bennem kialakult képet, ez így ebben a formában még nekem is újdonság és persze felvet olyan kérdéseket amik már annyira off-topikok, hogy legfeljebb absztrakciós távolságból lenne szakmai vonatkozásuk :D
6

Legközelebb legyél szíves

inf · 2011. Dec. 9. (P), 12.21
Legközelebb legyél szíves normális címet adni a témának, kösz.
7

mi baj van a címmel?

szabo.b.gabor · 2011. Dec. 9. (P), 12.49
mi baj van a címmel?
8

Most már semmi, mert

inf · 2011. Dec. 9. (P), 12.54
Most már semmi, mert átírtam...

Valami olyasmi volt, hogy csak érdeklődésképp érdeklődnék, vagy valami hasonló marhaság, aminek nem sok köze a témához.
17

Szerintetek ezért mi lenne a reális?!

janoo · 2014. Júl. 11. (P), 09.54
Helló,

Arra lennék kíváncsi, szerintetek mekkora fizetés lenne reális az én tudásomnak "vidéki" szinten - azaz pl. most Nyíregyházán élek, de lehet hogy nemsokára Keszthelyre költözök, tehát ilyen város/nagyváros szinten.

Az én "profilom": azért profilt írok, mert igazából én nem vagyok végzett programozó (bár szerintem sokan közölünk szintén így vannak ezzel :) )

Én kifejezetten (mondhatnám lakossági) weboldalakra, hát végül is tanultam be. Ez azt jeleni, hogy inkább bemutatkozó weboldalakat, webshopokat, hírportálokat, hirdetés kezelő rendszereket készítettem eddig, ami általába keresett mo.-n. Ezekben viszont már nincs olyan dolog amit nem csináltam volna! Tehát nem egyszer kötöttem össze webshopokat nagykerrel, de kötöttem össze rendszereket számlázóval is. Készítettem webshopot külföldre, úgy hogy az admin is fordítható, több nyelvű weboldal volt, több valuta, persze hírlevélküldő több nyelven...

Emellett én magam egy közösségi portált tartok fenn, a Leg-Technic-et, ami szintén 100%-os saját fejlesztés. De talán jobb is ha inkább ránéztek a munkáimra, portfólió oldalam: www.pillango-weboldal.hu

Már vagy egy éve (mivel mindig felidegesítettek a jQuery pluginek) csak saját fejlesztésű plugineket használok (galéria, szövegszerkesztő, görgetősáv...). Ha megnézitek weboldalaim forráskódját, minden csilla(.*).js -t én írtam.

Ja és a weboldalaim design-át is én készítem. (na jó, ebben azért kéne még fejlődni :))

Tudásom: Yii framework-öt használok, bár már picit átírtam a saját szájízemre. Most már több mint 3 évnyi gyakorlatom van, és szerintem kinyomtam már vagy 100 weboldalt bőven. Nagy leterheltségű weboldalakat azért nem vállalnék, mint pl.: Vatera, Apród. És sajna a szerverhez hülye vagyok :(

Igazából azért kérdezem, mert ugyan inkább "magam" szeretnék weboldalakat árulni, de megint találtam 2 álláshirdetést is (ja és jelenleg munkanélküli vagyok - no pénz). Mind a két cégről messziről lerí, hogy köze nincs a webhez! Ha oda mennék dolgozni, gondolom egyből vihetném be a kódjaimat, amiknek a fejlesztése nem egy esetben már !!több hétre!! rúg (és már az 5.0-ás verziónál tartanak). - A fájlkezelő rendszeremben van kb. 3 hét fejlesztés, most akkor adjam oda ingyen a cégnek, jófejségből? Mennyi lenne akkor az ára?! Egy jobb programozó egy havi bruttó bére, nem?!

Attól tartok, hogy ha elmegyek hozzájuk dolgozni, szerintem 90eFt-nél nem hinném, hogy tudnak/vagy akarnak többet fizetni. Sőt az is tökéletesen elképzelhető számomra, hogy pár hónap alatt kinyomok nekik egy csomó "jó" weboldalt, majd felvesznek egy kezdőt olyan 70eFt-ért, tán még be is taníthatom, oszt vagy kirúgnak, vagy elérik hogy elmenjek.

Ez esetben nem csináltam semmi mást, mint volt egy fél évre meló, ugyan ott vagyok, hogy akkor kiváltom a vállalkozóit, és értékesítem magam a weboldalaimat, csakhogy közvetlen magam mellém csináltam egy király kis konkurenciát.

Szerintetek mennyit kéne kérnem? Mi lenne a reális fizetség? Mekkora esélyt láttok a "félelmem" beteljesülésére?
Egyáltalán van értelme elgondolkozni egy ilyen állásajánlaton?

Előre is köszönök minden hozzászólást!
18

szerintem 90ezerért inkább

szabo.b.gabor · 2014. Júl. 11. (P), 11.23
szerintem 90ezerért inkább menj el benzinkutasnak és ott még borravalót is kapsz, no határidő, kisebb para (:

juniorként ha nem vagy teljesen fogalmatlan esetleg elhelyezkedhetsz valahol 120-150 között, aztán majd bízol benne, hogy feljebb megy a fizetésed, ha megismernek és nem, úgyhogy lelépsz. ez nem jó senkinek. ha 90ezret kérsz azzal meg eleve komolytalan leszel és fel sem vesznek.

és te már nem vagy junior elvileg. aztán hogy most tényleg használható-e a tudásod számukra, képes vagy-e fejlődni, tanulni az már más kérdés. erre van a próbaidő.

miért kellene amúgy rögtön bevinned a kódodat? lehet, hogy van nekik saját cucc amit használnak és amikor meglátod már fel is mondasz (:

nem tudom szerintem 200at reálisan el lehet kérni, esetleg értelmesen megbeszélni, hogy kicsit kevesebb, de mi mikor milyen feltételek mellett várható középtávon.

150 alatt nem érdemes bohóckodni, mert a munkaidőd után mentálisan már fáradt leszel és nem fogsz mellette saját dolgokat csinálni, akkor inkább vállalj valami melót más területen és vállalkozz mellette (mellékállásban inkább kifizetődő) amíg ki nem növi magát a dolog.
19

Ilyenkor nyiss új témát,

bamegakapa · 2014. Júl. 11. (P), 13.49
Ilyenkor nyiss új témát, mivel ez egy új téma :). Ha úgy érzed, kapcsolódik egy korábbi témához, linkeld be.
20

Ezt a 90k-t hogy kell

Chriksz · 2014. Júl. 11. (P), 15.54
Ezt a 90k-t hogy kell értelmezni? Heti fizetés? Weboldalankénti juttatás?
21

ez a havi baj :)

janoo · 2014. Júl. 11. (P), 16.27
ezt természetesen havi nettónak írtam,
én speckó azon is csodálkoznék ha 130k-ra gondolnának alapból :D
22

Akkor már jobban jársz, ha

inf · 2014. Júl. 11. (P), 16.39
Akkor már jobban jársz, ha katás vállalkozó leszel. Az egyedüli nehézsége, hogy kell 1-2 év, mire ügyfélkört építesz, illetve ha átvernek, akkor neked kell futni a pénzed után.
23

10 eve

Poetro · 2014. Júl. 11. (P), 18.54
En mar 10 eve sem dolgoztam volna ennyiert, a 150e tunik szerintem legalabb iranyadonak (bar mar akkor is tobbet kerestem hasonlo munkakorben, csak Budapesten).