Archívum - 2012 - Fórum téma
április 19
Letöltés számláló
Az egyik ügyfél olyan megoldást kért a weboldalán lévő pdf katalógus letöltésének számlálására, hogy minden egyes letöltéskor küldjön neki a rendszer automatikusan egy emailt.
JS-ben eddig nem találtam megoldást rá, php-ban sem igazán.
Ötlet esetleg valakinek?
■ JS-ben eddig nem találtam megoldást rá, php-ban sem igazán.
Ötlet esetleg valakinek?
április 18
CSS3 transition szintaktika
Sziasztok!
Szeretnék különböző animációs eseményekre időt és egyéb paramétereket beállítani, de sajnos együtt nem működik. Van erre lehetőség? Szintaktikára lennék kíváncsi, sajnos nem sikerült összehozni.
Ezen a linken kipróbálható.
Köszönöm!
■ Szeretnék különböző animációs eseményekre időt és egyéb paramétereket beállítani, de sajnos együtt nem működik. Van erre lehetőség? Szintaktikára lennék kíváncsi, sajnos nem sikerült összehozni.
Ezen a linken kipróbálható.
Köszönöm!
Javascript szövegdoboz
Sziasztok!
A kérdéseim ezek lennének,
Szeretnék egy szövegbuborékot megjeleníteni egy kép jobb felső sarkától indulva.
Egyáltalán megvalósítható-e amit szeretnék?
Próbálkoztam javascripttel, egy switch-case feltétellel, de ez nem az erősségem.
Úgy szerettem volna, hogy a függvény OnMouseOver-re aktiválódik, és a paramétere egy string lett volna, ami az adott inputhoz tartozó id.(Az inputok mellett van egy kis kérdőjel, mindegyikhez tartozik egy.)
Köszönöm szépen a segítséget! :)
■ A kérdéseim ezek lennének,
Szeretnék egy szövegbuborékot megjeleníteni egy kép jobb felső sarkától indulva.
Egyáltalán megvalósítható-e amit szeretnék?
Próbálkoztam javascripttel, egy switch-case feltétellel, de ez nem az erősségem.
Úgy szerettem volna, hogy a függvény OnMouseOver-re aktiválódik, és a paramétere egy string lett volna, ami az adott inputhoz tartozó id.(Az inputok mellett van egy kis kérdőjel, mindegyikhez tartozik egy.)
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Képfeltöltés meghatározott tulajdonsággal
Üdv,
A következőről lenne szó:
Kétféle user típus.Mondjuk eladó és vevő.
1.Eladó:Regisztrálhat az oldalon,és kap egy saját profil részt,ahova beléphet,képeket tölthet fel,és minden képhez hozzárendelhet 2 tulajdonságot (pl.hogy ez a kép legyen látható CSAK a 180 CM-NÉL MAGASABB FÉRFIak számára.Ezt egy űrlapon pipálgatással megoldja)
2.Vevő:Neki nem kell regisztrálnia.Az oldalra érkezvén megad 2 tulajdonságot (pl.180 cm és férfi).Ezután csak azokat a képeket látja (mintegy galériaszerűen),amik az általa megadott tulajdonságoknak megfelelnek.Ezesetben a 180cm-nél magasabb férfiak számára elérhető,eladó által feltöltött képeket.Ha 160 cm-es nő megy az oldalra vevőként,akkor ő csak azokat a képeket látja,amiket az eladó ellátott ezekkel a paraméterekkel.
Kérdésem az lenne,hogy létezik-e valami meglévő script erre (vagy valami hasonló,hogy kisebb módosítással el lehessen ezt érni).Az a baj,hogy külföldi oldalakon is keresgéltem,de annyira specifikus ez a dolog,hogy nem igazán találtam semmit.
Ötlet?
■ A következőről lenne szó:
Kétféle user típus.Mondjuk eladó és vevő.
1.Eladó:Regisztrálhat az oldalon,és kap egy saját profil részt,ahova beléphet,képeket tölthet fel,és minden képhez hozzárendelhet 2 tulajdonságot (pl.hogy ez a kép legyen látható CSAK a 180 CM-NÉL MAGASABB FÉRFIak számára.Ezt egy űrlapon pipálgatással megoldja)
2.Vevő:Neki nem kell regisztrálnia.Az oldalra érkezvén megad 2 tulajdonságot (pl.180 cm és férfi).Ezután csak azokat a képeket látja (mintegy galériaszerűen),amik az általa megadott tulajdonságoknak megfelelnek.Ezesetben a 180cm-nél magasabb férfiak számára elérhető,eladó által feltöltött képeket.Ha 160 cm-es nő megy az oldalra vevőként,akkor ő csak azokat a képeket látja,amiket az eladó ellátott ezekkel a paraméterekkel.
Kérdésem az lenne,hogy létezik-e valami meglévő script erre (vagy valami hasonló,hogy kisebb módosítással el lehessen ezt érni).Az a baj,hogy külföldi oldalakon is keresgéltem,de annyira specifikus ez a dolog,hogy nem igazán találtam semmit.
Ötlet?
Postgresql adatbázis tervező
Sziasztok!
Keresnék Postgresql-hez olyan tervezőt, meg mindenféle egyéb csuda dolgot tudó eszközt, mint amilyen a mysql-hez a mysql workbench.
Linux-on szeretném használni.
mit ajánlanátok?
■ Keresnék Postgresql-hez olyan tervezőt, meg mindenféle egyéb csuda dolgot tudó eszközt, mint amilyen a mysql-hez a mysql workbench.
Linux-on szeretném használni.
mit ajánlanátok?
JS paraméter átadás
Üdv!
Adott az alábbi képgaléria és a rajta lévő horizontal scroll, amit JS-sel oldottam meg.
http://maczolaci.hu/nonplusz/collection_07_look.php?akt=1
A gondom az, hogy a scroll minden egyes oldalbetöltésnél a kezdő pozícióba ugrik, és ez zavaró mikor az éppen aktuális kép lecsúszik róla. Hogy tudnám eltárolni a scroll aktuális pozícióját és azt átadni a következő oldalletöltésnek?
Persze több kollekció is van, tehát kollekció váltáskor újra a kezdő pozíciónál kellene lennie a scroll-nak.
■ Adott az alábbi képgaléria és a rajta lévő horizontal scroll, amit JS-sel oldottam meg.
http://maczolaci.hu/nonplusz/collection_07_look.php?akt=1
A gondom az, hogy a scroll minden egyes oldalbetöltésnél a kezdő pozícióba ugrik, és ez zavaró mikor az éppen aktuális kép lecsúszik róla. Hogy tudnám eltárolni a scroll aktuális pozícióját és azt átadni a következő oldalletöltésnek?
Persze több kollekció is van, tehát kollekció váltáskor újra a kezdő pozíciónál kellene lennie a scroll-nak.
április 17
getElementById.appendChild nem megy IE7/7 alatt
Sziasztok !
Az alábbi kód nem működik IE6/7 alatt, azaz a "valami" id-jű select-be nem ír semmit.Valami ötlet ?
■ Az alábbi kód nem működik IE6/7 alatt, azaz a "valami" id-jű select-be nem ír semmit.
var elem = document.createElement("option");
elem.text = "akarmi";
document.getElementById("valami").appendChild(elem);
április 16
NetBeans - git push ftp
Üdv.
Érdekelne, hogy lehetséges e FTP-re pusholni egy projektet úgy, hogy csak a változások menjenek fel. Már kicsit unom minden törlése, minden feltöltése kombót, arra, hogy maven-t használjak meg még nem érzem késznek magam :D Gondolom egy pár soros deploy lenne az egész. Nekem mindenesetre elég annyi, hogy git-ből fel tudom tenni a változásokat ftp-re, ami még jobb lenne, ha mindezt netbeans menün keresztül tehetném, de ez utóbbihoz nem ragaszkodom. Csinált már valaki ilyet?
■ Érdekelne, hogy lehetséges e FTP-re pusholni egy projektet úgy, hogy csak a változások menjenek fel. Már kicsit unom minden törlése, minden feltöltése kombót, arra, hogy maven-t használjak meg még nem érzem késznek magam :D Gondolom egy pár soros deploy lenne az egész. Nekem mindenesetre elég annyi, hogy git-ből fel tudom tenni a változásokat ftp-re, ami még jobb lenne, ha mindezt netbeans menün keresztül tehetném, de ez utóbbihoz nem ragaszkodom. Csinált már valaki ilyet?
április 14
mod rewrite - godaddy - fájl kiszolgálás csak ha létezik
Üdv.
Megint a hajamat tépem a mod rewrite miatt...
Van egy ilyenem, ami localhoston működik. Azt csinálja, hogy kiszolgálja a fájlt, ha létezik, ellenkező esetben meg az entryPoint.php-ra küld.Ezt szeretném átemelni egy godaddy-s szerverre. Erről azt kell tudni, hogy ők szeretik, ha így vannak beállítva a dolgok:Ami extra van, hogy a szerveren a document root egy almappájában van a .htaccess fájl, és a document root htaccess-e erre az almappára irányít.
Ezzel próbálkoztam:Azt már kiderítettem, hogy a RewriteCond nem stimmel. Próbálkoztam az almappa meg a document root nélkül is, de sikertelenül. Fogalmam sincs, hogyan lehetne megtákolni....
Bármi ötlet?
szerk:
A RewriteLog-hoz nem adnak hozzáférést, úgyhogy nem tudom megnézni, hogy pontosan mit csinál mindez az ő környezetükben. Próbáltam már abszolút útvonallal is a document root-os megoldás helyett, de azzal se működött...
■ Megint a hajamat tépem a mod rewrite miatt...
Van egy ilyenem, ami localhoston működik. Azt csinálja, hogy kiszolgálja a fájlt, ha létezik, ellenkező esetben meg az entryPoint.php-ra küld.
RewriteEngine On
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/WebShop/View/public%{REQUEST_URI} -f
RewriteRule ^(.*)$ WebShop/View/public/$1 [L]
RewriteRule ^(.*)$ entryPoint.php [QSA,L]
Options -Multiviews
Options +FollowSymLinks
Ezzel próbálkoztam:
RewriteEngine On
Options -Multiviews
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}/almappa/WebShop/View/public%{REQUEST_URI} -f
RewriteRule ^(.*)$ WebShop/View/public/$1 [L]
RewriteRule ^(.*)$ entryPoint.php [QSA,L]
Bármi ötlet?
szerk:
A RewriteLog-hoz nem adnak hozzáférést, úgyhogy nem tudom megnézni, hogy pontosan mit csinál mindez az ő környezetükben. Próbáltam már abszolút útvonallal is a document root-os megoldás helyett, de azzal se működött...