ugrás a tartalomhoz

Postgresql adatbázis tervező

szabo.b.gabor · 2012. Ápr. 18. (Sze), 11.17
Sziasztok!

Keresnék Postgresql-hez olyan tervezőt, meg mindenféle egyéb csuda dolgot tudó eszközt, mint amilyen a mysql-hez a mysql workbench.

Linux-on szeretném használni.

mit ajánlanátok?
 
1

egyéb ötlet? :)

szabo.b.gabor · 2012. Ápr. 19. (Cs), 18.44
egyéb ötlet? :)
2

Ezek közt már keresgéltél?GUI

kuka · 2012. Ápr. 19. (Cs), 19.02
Ezek közt már keresgéltél?
egyéb ötlet? :)
Amit én is használok: papír és ceruza. Igaz, nem ingyenes, de viszonylag olcsó és sok adatbázist támogat.
3

Azért a szövegszerkesztő sem

zhagyma · 2012. Ápr. 19. (Cs), 19.16
Azért a szövegszerkesztő sem utolsó. Én create, delete, default data scripteket szeretek írni.
4

Igen, én is azzal folytatom.

kuka · 2012. Ápr. 19. (Cs), 19.26
Igen, én is azzal folytatom. De csak a tervezés után. Amíg a mező listákat írom össze és a mezők közti kapcsolat nyilakat húzom be, addig minden tervező eszköz csak hátráltat.
5

Ebben egyetértünk. Mindössze

zhagyma · 2012. Ápr. 19. (Cs), 19.51
Ebben egyetértünk. Mindössze arra gondoltam a téma nyitás szövegezése alapján hogy valaki adatbázis specifikus céleszközt keres amikor is vélhetően már a fizikai adatbázistervezés fázisában van. Tervezésre / ötletelésre nekem is a papír ceruza vált be. Viszont nagyobb egyed-, tulajdonság-, kapcsolatszám esetén rengeteg papírt vagyok képes "összegyűjteni". Erre a problémára még nem igazán találtam igazán kézreálló megoldást.
6

nézegettem, dbwrench és

szabo.b.gabor · 2012. Ápr. 19. (Cs), 22.50
nézegettem, dbwrench és powerarchitect tűnik kipróbálásra alkalmasnak, csak gondoltam hátha valakinek már van velük tapasztalata.

gondolom kódolni is papíron vagy notepad-ben szerettek..
7

Na jó. Fizikai adatbázis

zhagyma · 2012. Ápr. 20. (P), 09.42
Na jó. Fizikai adatbázis tervezéshez, karbantartáshoz szerintem az adott adatbáziskezelőhöz készült eszközt érdemes használni. Mivel nálunk Oracle a vállati standard ezért célszerűen SQL Developer-t használunk. Ez Java alapú szabadon használható eszköz. Az adatbázis vizualizációt, dokumentációt a beépített eszközök generálják. Személy szerint viszont nem szeretem a beépített editorát ezér Eclipse-el írom a DDL scripteket.

Annyiban megvédeném "a papír - ceruzát" hogy a rázósabb problémák megoldására a villámcsapásszerű ötlet nem mindig a fejlesztői környezet előtt ülve ér. Gondolom ez szubjektív de például én sétálva szeretek töprengeni. A "viziuális modellezést" pedig azért nem nagyon szeretem GUI-s tervező eszközzel végezni mert számomra nem áttekinthető a prezentált kép egy bizonyos mennyiség felett azaz gátol. Inkább meghagyom ezeket az eszközöket dokumentálásra, prezentálásra.

Azért kipróbáltam gyorsan a dbwrench-t. Hát így elsőre a reverse engineer funkció nem hozta fel az Oracle-ből a triggereket.
8

:)

fERI · 2012. Ápr. 21. (Szo), 00.02
Szia!

Az ötletelés szerintem is csak papír és ceruza... :) De amikor már letisztázásra kerül a dolog, akkor én ezt használom: Enterprise Architect (http://www.sparxsystems.com/). Viszont ez nem ingyenes, de egy cég talán áldoz erre a dologra is...
9

Félig off

Hidvégi Gábor · 2012. Ápr. 21. (Szo), 14.48
Te miért használsz posgresql-t?
10

belecsöppentem.

szabo.b.gabor · 2012. Ápr. 23. (H), 11.03
belecsöppentem.