ugrás a tartalomhoz

SwiftMailer --> GMAIL

simisoma · 2012. Ápr. 11. (Sze), 15.46
Sziasztok,

mi lehet a gond?

SwiftMailer-el küldök ki leveleket és most egy GMAIL SMTP-t kellene beállítani, de hibát dob vissza:

Kód:

require_once 'lib/swift_required.php';
$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp.gmail.com', 465, 'ssl')
   ->setUsername('felhasznalonev##kukac##gmail.com')
   ->setPassword('jelszo');
$mailer = Swift_Mailer::newInstance($transport);
$message = Swift_Message::newInstance($targy)
   ->setFrom(array($cimzett_mail => $cimzett_neve))
   ->setTo(array('felhasznalonev##kukac##gmail.com' => 'Küldő neve'))
   ->setBody($uzenet);
$result = $mailer->send($message);
Hiba:
Fatal error: Uncaught exception 'Swift_TransportException' with message 'Connection could not be established with host smtp.gmail.com [Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? #349958736]' in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php:266 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php(66): Swift_Transport_StreamBuffer->_establishSocketConnection() #1 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\AbstractSmtpTransport.php(117): Swift_Transport_StreamBuffer->initialize(Array) #2 C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Mailer.php(79): Swift_Transport_AbstractSmtpTransport->start() #3 C:\xampp\htdocs\x\include\functions.php(52): Swift_Mailer->send(Object(Swift_Message)) #4 C:\xampp\htdocs\x\include\regisztracio.php(203): email_kuldes() #5 C:\xampp\htdocs\x\index.php(136): include('C:\xampp\htdocs...') #6 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\x\lib\classes\Swift\Transport\StreamBuffer.php on line 266
 
1

Hibaüzenet

Poetro · 2012. Ápr. 11. (Sze), 16.02
Ugye elolvastad a hibaüzenetet? Abban le van írva, hogy ssl-en keresztül próbált csatlakozni, de az nincsen belefordítva a PHP-ba. Ezt kellene orvosolni.
2

Persze :-)

simisoma · 2012. Ápr. 11. (Sze), 18.56
Hali!

Persze az üzenetet elolvastam csak nem értem, mert a SwisMailer doc szerint így kell az SSL csatlakozást elvégezni. Csak nem megy....
3

SSL

Poetro · 2012. Ápr. 11. (Sze), 19.16
Csakhogy a PHP-dba nincsen belefordítva az SSL illetve nem kapcsoltad be az OpenSSL modult. Ez egy PHP beállítás, nem a te kódod hibája.
4

Fordítás

janoszen · 2012. Ápr. 11. (Sze), 20.43
A dolog úgy működik, hogy amikor a PHP-t forráskódból gépi kódra (binárissá) alakítják, be lehet állítani egy csomó mindent, hogy mit tudjon, mit ne. Az SSL egy ilyen lehetőség. A tárhelyeden vagy a gépeten telepített PHP-t úgy készítette el a gyártója, hogy nincs benne SSL. Ha saját gépet használsz, akkor keress másik PHP bináris forrást vagy forgasd újra magadnak. Ha tárhely szolgáltatónál vagy, jelezd az igényedet a szolgáltatónak.
5

egyébként ha nem megoldható

Karvaly84 · 2012. Ápr. 11. (Sze), 21.00
egyébként ha nem megoldható az ssl akkor küld simán, úgy is átmegy.