ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2010 - Fórum téma

június 4

top:0px pozíció "ugrál"

reagenross · 2010. Jún. 3. (Cs), 22.15
Sziasztok!

Mi lehet annak az oka, hogy a 0 pozíció néha lejjebb jelenik meg a böngészőben pár pixellel? Kb úgy néz ki a dolog, hogy lejjebb tolja tizenegynéhány pixellel az egész lapot.

Smarty probléma a linkekkel

Trudy · 2010. Jún. 3. (Cs), 18.16
Valamiért problémásan jellennek meg nálam a linkek ,konkrétan a böngészőben linkek után megjelenik egy zárójel a href tartalmával ,pl ilyesmi: Vissza(index.php)
Ha a href-et üresen hagyom akkor csak egy üres zárójel jelenik meg pl Vissza()
Már átnéztem többszőr a HTML kódot nem-e egy tag-et véletlenül nyitva hagytam de a Validator nem jelez semmilyen hibát.
Smarty-t használok és Blueprint CSS-t.

Karakter kódolás gond (RTF, MSSQL)

TIV · 2010. Jún. 3. (Cs), 09.32
Sziasztok!

Egyszerűen meghalt a tudományom, kérlek segítsetek. Linux szerver, ODBC (FreeTDS driver)-el kapcsolódok egy távoli MSSQL szerverre. Az ottani karakterkódolásokat nem ismerem. Tárolj eljárást hívok, kapom az adatokat. UTF-8 van beállítva a freetds.conf-ban a client charset-nél, UTF-8 a lapok karakterkódolása és ezt mutatja a firefox is. minden mezőt sikeresen ki tudok írni, jók az ékezetek. van azonban egy mező, aminek tudni lehet, hogy RTF fájl a tartalma. Sajnos ez így néz ki firefoxban:

{�\�r�t�f�1�\�a�n�s�i�\�d�e�f�f�0�{�\�f�o�n�t�t�b�l�{�\�f�0�\�f�n�i�l�\�f�c�h�a�r�s�e�t�2�3�8� �M�S� �S�a�n�s� �S�e�r�i�f�;�}�}� � �\�v�i�e�w�k�i�n�d�4�\�u�c�1�\�p�a�r�d�....

Az RTF ANSI kódolást használ, ez viszont úgy néz ki, mintha UTF-8-as lenne. Egyszerűen nem tudom belőle eltüntetni a kérdőjeleket. Próbáltam azt, hogy kivettem a freetds-nél az UTF-8at, de nem segített. Az utf8_decode() érintetlenül hagyja, ha ráuszítom. Az iconv-ben is próbáltam már utf-8 ról ansira, asciiire, iso-8859-1re, fordítva, de semmi. vagy így jelenik meg, vagy sehogy. van valakinek ötlete, hogy lehetne rávenni a műküdésre? az mb_detect_encoding ASCII-t válaszol vissza ha ráküldöm.

Köszönöm!

június 3

Fancybox hiba IE-ben

paal · 2010. Jún. 2. (Sze), 23.13
Sziasztok!

Egy Drupal alapú oldalba illesztettem be Fancybox megjelenítőt.
Win7/IE8-ban a Youtube-os video nem jelenik meg a layerben, cserébe eldob az oldalra. A Tips & Tricks oldalon van rá példa (4. Show youtube clips), hogy is kell ezt. Az jól isműködik IE-ben.

Miért nem jó nekem? Nem találtam semmi, külön IE-re vonatkozó kódot a példa oldalon.

Köszi, Pali

Fényképek "védelme"

fchris82 · 2010. Jún. 2. (Sze), 09.50
Van egy cég, ami nagyságrendileg kb 10 000 terméket forgalmaz. Mindegyikről készít leírást és legalább 1 fényképet, az utóbbit Photoshopban előkészítik, "javítják", majd feltöltik az adatbázisba - nem kevés munkával. A probléma az, hogy több konkurencia is jól láthatóan tőlük lopja a szövegeket és a képeket is. Pl helyesírási hibák is megjelentek más oldalakon.

Nyilván neten nehéz védeni bármit is, főleg úgy, hogy a zavaró vízjeleket szeretnénk elkerülni, mert fontosnak tartjuk, hogy a termék nagyban, jól látható legyen a vásárlóknak.

Eddig az alábbi ötleteket szedtem össze:
- Alapból 2 nagy kép készülne: egy jól láthatóan vízjelezett és egy annyira nem láthatóan, hogy erős PS manipulálás után is csak halványan jönne elő, hogy van ott vmi (tehát ha nem tudod, hogy mit kell keresni és hol, észre sem veszed az eredeti képen)
- Referer ellenőrzés
- Logolás IP és session alapján. Ha egy vásárló az 100. terméket nézi, másfél órája, és folyamatosan a "termék keresése" --> "termék oldal" --> "termék keresése" ...

június 1

JS alert() és confirm() függvények felüldeffiniálása

atlanta · 2010. Jún. 1. (K), 16.35
Sziasztok!

Szeretnék kérni tőletek egy kis egyítséget!

Felül szeretném írni az alert() és confirm() JS függvényeket!
Jelen pillanatban:
alert('szöveg') -> megjeleníti a "weblap hibaüzenetet" ami az eredeti -> vele együtt megáll az oldal betöltődése;
aztán
function alert(szoveg)
{
$('alert_div').innerHTML = szoveg;
$('alert_div').style.display = 'block';
}

ezután alert('szöveg') -> megjelenik a saját alert_div-em ez eddig ok
de hogy állítom meg a weblap betöltődést?

mert ugye ha ua ezt akarom megcsinálni a comfirm()-mal mondjuk egy törlés elött.. hiába írja ki nekem az h biztos törlöd, mire válaszol az ember már letörölte...

Szóval van vkinek egy jó ötlete?

Üdv Atlanta