ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 25, 2010 - Fórum téma

Melyik a legjobb javascript (ajax) framework?

Matyi Gábor · 2010. Jún. 25. (P), 10.54
Sziasztok!

Szerintetek melyik ajax framework-öt érdemes választani egy weblaphoz? Tudomásom szerint az ExtJS-t elég sokan szeretik, bár olvastam olyan ellenvéleményt, hogy az inkább desktop alkalmazásokhoz ideális.
Megnéztem néhány nagyoobb oldal html kódját: a Jquery és a prototype többen is használják, (van ahol mindkettőt is), nem tudom hogy ezek közül melyik a jobb, vagy jó párosítás e?
Olyan framework semmiképpen sem jó, ahol az eredményt három kattintással szokták összedobni :-) Jobban örülnék egy szofisztikáltabb frameworknek, ami jól átlátható, és bármilyen komponenst meg lehet vele majd csinálni.
 

Összes O betű lecserélese egy oldalon

ExolonFlan · 2010. Jún. 25. (P), 00.05
Egy haverom megkért, hogy írjak egy JavaScript kódot ami az oldalán az összes szövegben, a kis és nagy O betűt lecseréli 0-ra. Hogyan tudnám ezt megoldani?
A problémám az, hogy nem tudtam megoldani, hogy a HTML tagek attributúmaiban ne cserélje le a betűket, gondolom valami hasonló megoldás kéne ahogy egy szintaxis kiemelő, színezi ki a szimpla szövegeket egy oldalon, de erre nem jöttem rá hogy hogy is megy ez. Valakinek van valami ötlete?