ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 7, 2010 - Fórum téma

Tervezés bonyolultabb oldalnál

unregistered · 2010. Jún. 7. (H), 22.57
Hello!

Olyan gondom van hogy mostanában egyre bonyolultabb (php) oldalakat kell csinálnom. A technikai megvalósítással nincs gond, de már néha hosszú perceket töltök azzal hogy megértsem, hogy mi merre meddig. Használok kommenteket a kódban de néha csak jól jönne valami, amire ránézek és látom hogy pl mi az "útja" pl egy kép feltöltésnek. Milyen változókat használok, milyen táblába íródik stb stb... egyszóval a kód böngészése nélkül egyben/részletekben látni a dolgokat.

Eddig egyszerűbb folyamatábrákat készítettem, de ez is sok időt vesz el (mivel nem erre kitalált software-t használok) Nincs valami program direkt ilyenre (még jobb ha speciálisan webeseknek) hogy egyszerűen és gyorsan dokumentálható legyen az oldal? Ti mit használtok ilyen esetekben? Mac-es programok előnyben.

Előre is köszönöm!

Milyen fontos hibákra kell figyelni fejlesztéskor?

yasp87 · 2010. Jún. 7. (H), 20.40
Sziasztok!

Elsősorban tapasztalt programozókat szeretném megkérdezni (de nem csak!), hogy php-ben fejlesztéskor milyen hibákra kell nagyon figyelni, ami biztonság szempontjából veszélyes lehet? Input adatok szűrésére használt függvényekkel tisztában vagyok, de például olvastam már a bizonyos globális változókról, ami valamiért problémát jelent, de elvileg a php5-ben már megoldották ezt. Ezzel már nem kell foglalkozni?

Milyen kevésbé ismert buktatók lehetnek még? Linket is írhattok.

Session

newyorkerboy · 2010. Jún. 7. (H), 19.16
Üdv!
Az miért van, hogy ez a kód localhoston bejelentkezéskor nem jelzi ki a felhasználó nevét, de a tárhelyen, ahol majd használva lesz, igen. Ehhez kellene valamilyen Apache beállítás? httpd.conf?
  1. <?  
  2. ob_start();  
  3. session_start();  
  4. include("../config.php");  
  5.   
  6. if($_GET["function"]=="logout"){  
  7.     session_unset();  
  8.     session_destroy();}  
  9.   
  10. if(isset($_POST["name"])){  
  11.     $name=$_POST["name"];  
  12.     $password=md5($_POST["password"]);  
  13.     $query=mysql_query("select * from ".$table_prefix."users where name='$name' and password='$password' and certified_user='1'");  
  14.     $result=mysql_num_rows($query);  
  15.     if($result==1){  
  16.         session_register("name");  
  17.         $query=mysql_query("update ".$table_prefix."users set last_log=now() where name='$name'");  
  18.         header("Location: login.php");}  
  19.     else{  
  20.     print "<form action='login.php' method='post'>  
  21.         Név:<input type='text' name='name'><br/>  
  22.         Jelszó:<input type='password' name='password'><br/>  
  23.         <input type='submit' value='Belépés'><br/><br/>  
  24.         Rossz név vagy jelszó, vagy még nem hitelesítetted a regisztrációdat!";}}  
  25. else if(session_is_registered("name")){  
  26.     print "Üdvözöllek ".$_SESSION["name"]."!<br/><a href='login.php?function=logout'>Kilépés</a>";}  
  27. else{  
  28.     print "<form action='login.php' method='post'>  
  29.         Név:<input type='text' name='name'><br/>  
  30.         Jelszó:<input type='password' name='password'><br/>  
  31.         <input type='submit' value='Belépés'>";}  
  32.   
  33. ob_end_flush();  
  34. ?>  
Előre is köszönöm!

CSS top frame with full scroll

KolosThor · 2010. Jún. 7. (H), 09.29
Üdv!

Meg próbáltam bele sűríteni a téma címbe a problémám.
Tehát adott egy frames oldal, szeretném, hogy ha az alsó "main" hosszabbra sikeredett, akkor a teljes oldalt lehessen "scroll"ozni. Milyen megoldások lehetségesek?

Ilyen alaphelyzetbe:
http://www.dynamicdrive.com/style/layouts/item/css-top-frame-layout/

Köszönöm!