ugrás a tartalomhoz

Tervezés bonyolultabb oldalnál

unregistered · 2010. Jún. 7. (H), 22.57
Hello!

Olyan gondom van hogy mostanában egyre bonyolultabb (php) oldalakat kell csinálnom. A technikai megvalósítással nincs gond, de már néha hosszú perceket töltök azzal hogy megértsem, hogy mi merre meddig. Használok kommenteket a kódban de néha csak jól jönne valami, amire ránézek és látom hogy pl mi az "útja" pl egy kép feltöltésnek. Milyen változókat használok, milyen táblába íródik stb stb... egyszóval a kód böngészése nélkül egyben/részletekben látni a dolgokat.

Eddig egyszerűbb folyamatábrákat készítettem, de ez is sok időt vesz el (mivel nem erre kitalált software-t használok) Nincs valami program direkt ilyenre (még jobb ha speciálisan webeseknek) hogy egyszerűen és gyorsan dokumentálható legyen az oldal? Ti mit használtok ilyen esetekben? Mac-es programok előnyben.

Előre is köszönöm!
 
1

UML

janoszen · 2010. Jún. 7. (H), 23.09
Próbálkozhatsz UML-lel is, de vannak mindenféle wireframe eszközök amivel lehet egy dokumentáció-félét összerakni. Esetleg mindmap vagy sitemap-jellegű eszköz.

Alapvetően minden siteot föl lehet bontani egyszerűbb részekre. Ott ahol nem lehet, komoly gondjok lesznek a navigációval mert a felhasználók sem értik. Ha meg már le tudod bontani kisebb részekre, goto 1.
2

jó lesz

unregistered · 2010. Jún. 7. (H), 23.42
Aha valami ilyesmikre gondoltam. Igazából fel lehet bontani meg logikus is csak jó lenne látnom egyszerre hogy pl melyik oldal hova dob. Ne kelljen mindig a form action-t vadásznom a kódon belül. Najó asszem elleszek a maces megfelelőjük keresgélésével, de legalább tudom milyen néven keressem őket.
Köszönöm a segítséget ;)
3

Keretrendszer

janoszen · 2010. Jún. 8. (K), 07.33
Ha fejlett keretrendszert használsz a templatekben nem is kell beírnod az url-t, csak a linkelni kívánt controller actionjét. Ez nagyjából meg is oldja ezt.