ugrás a tartalomhoz

Referencia munka, tippek

yasp87 · 2010. Jún. 13. (V), 09.27
Sziasztok!

Egy cég, ami referenciamunkát kér, mit néz elsősorban a honlapon? Mire figyeljek? Tippeket tudtok adni, hogy mivel növelhetném az esélyeimet? A referencia link alá lehet írjak olyanokat, hogy "utolsó karakterig én írtam az oldalt, nem pedig CMS-el készült", illetve felsorolni a kód jellemzőit: php +oop és ajax technológiát is használtam stb... Mi egyebet ajánlotok még?

Hálásan köszönöm a válaszokat! Sokan jelentenek.
 
1

Változó

Poetro · 2010. Jún. 13. (V), 09.41
Az, hogy mit néznek a referenciákon teljesen változó. Általában a használhatóságot, designt és a SEO értékeket fogják rajta nézni. Az hogy saját fejlesztés szintén lehet előny, de ugyanakkor hátrány is a későbbi fejleszthetőség szempontjából.
Azaz jó ha tudsz mutatni olyat is ami valami CMS-sel készült, és olyat is ami nem. Ha CMS-sel készült, akkor ha megbíznak, akkor tudják, hogy ha később megbíznak valaki mást az oldal továbbfejlesztésével, akkor stabil alapokon van, és más is valószínűleg tudja folytatni a munkát.
Tehát érdemes pár részletet írni a referenciáról, ez alapján tudnak dönteni. Az persze más kérdés, milyen céllal szeretnél referenciákat mutatni. Mert egy megrendelő teljesen mást fog nézni rajta, mint az aki esetleg fel akar venni a cégéhez dolgozni. Mert aki fel akar venni, az valószínűleg teljesen más megközelítésben fogja az oldalt megvizsgálni, mást fog rajta értékelni, mint az aki csináltatni akar veled egy oldalt. De az sajnos nem derült ki a témafelvetésből, hogy ki a célközönség.
2

köszönöm a hasznos információkat.

yasp87 · 2010. Jún. 13. (V), 10.06
Tényleg nem volt benne egyértelműen a kérdésben, hogy kinek mutatom fel a referenciát.
Ezennel kiegészíteném: tehát olyan állásokra pályáznék, ahol legfőbb feladat a honlapok készítése és karbantartása egy cégnél. Ezek többsége ugye elvár legalább 1 referenciát is a végzettségem mellé.
Szerencsére van egy alapszintű tudásom drupal-ból és megfogadva a tanácsodat, készítek egy ilyen honlapot is.