ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 16, 2010 - Fórum téma

Böngészőoptimalizálás

fledgling42 · 2010. Jún. 16. (Sze), 23.54
Sziasztok,

adott egy honlap (http://fledgling.hostoi.com/karate/index.html) és jelenleg azon ügyködök, hogy minden böngészőben ugyanúgy nézzen ki. A fő probléma, mondanom sem kell, IE 6 esetén van - sajnos még mindig 10% körül áll az én oldalaimon, szóval ignorálnom nem lehet, illetve egy apróságot az Opera (10.53) is másként jelenít meg, mint az IE 7, Firefox, Chrome-Safari együttes.

Az IE 6 esetében az egyik kissebb problémát a felső menü okozza: teljesen máshova rakja, mint az összes többi böngésző - nem tudom, talán hibás box-modelt alkalmaz, vagy mások az auto-marginok? Próbálkoztam az ilyesmik állítgatásával, de sok eredményre nem vezetett. Itt van az Opera hibája is, ő azonban csak vagy 10 px-lel magasabbra helyezi ezt a menüt.

Aztán a IE 6-ban a header kép teljesen szét van csúszva, nem tudom, azzal mi lehet - ez a legsúlyosabb hiba.

Aztán a baloldali menü (ul lista) behúzása sem stimmel (csak IE 6) alatt.

Az oldal szabványos XHTML (transitional) és CSS 2.1 - minden segítségért rendkívül hálás lennék!
 

TinyBrowser TinyMCE nélkül?

mahoo · 2010. Jún. 16. (Sze), 13.33
Sziasztok,

lehetséges a TB használata TMCE nélkül? Kellene nekem egy fájlkezelő és ha már a TMCE-be integráltam akkor jó lenne ua-t a fájlkezelőt használni csak külön modulként. Megoldató? Én már probáltam megoldani, de nem sikerült előcsalnom js-hívással?
 

Miért van alsó scrollbar?

YourSoft · 2010. Jún. 16. (Sze), 07.51
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy szótár oldalam.

A kódja elég "optimalizált". Ezért, ha valakit zavar az elemzésben, akkor elnézést. De a Firebug, Chrome fejlesztői eszközök alatt azért normálisan is látszik a dom.

Itt, ha pl. 1024x768-ban nézem, akkor alul megjelenik a scrollbar. Sokat nézegettem, de nem tudok rájönni, hogyan tüntessem el. Egészen pontosan azt szeretném, hogy csak akkor jelenjen meg, ha szükséges. Tehát pl. 800x600-asnál már látszódjon.

Köszönettel:
Feri