ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2010 - Blog bejegyzés

június 25

Google a parancssorból

Joó Ádám · 2010. Jún. 25. (P), 20.14

Ismerős az érzés, mikor a parancssorban dolgozva a böngésző a panelen egyszerűen csak túl messzinek tűnik? Mostantól nem kell elhagyd a fekete képernyőt, hogy elérd a Google szolgáltatásait.

június 22

Megint CSS-t hackelsz

Joó Ádám · 2010. Jún. 22. (K), 17.19

Ugye mindenki emlékszik még a CSS hackek dicső időszakára? Aki nem használta, az felvetett fejjel üdvözli, hogy végre kivesztek, aki igen, az lesütött szemmel motyog valamit a keresztböngészős követelményekről.

De hisz megint hackelsz, nem törik le a kezed?

június 8

bpjs.ready("június");

Török Gábor · 2010. Jún. 8. (K), 09.25

Június 17-én, jövő hét csütörtökön kerül megrendezésre a budapesti JavaScript fejlesztők következő találkozója. Az alkalom különlegessége, hogy vendégünk lesz Thomas Fuchs (script.aculo.us, Prototype) és Amy Hoy a vienna.js-től. Az előadások angol nyelvűek lesznek. Amúgy pedig megy minden a megszokott kerékvágásban: érdekes témákkal készültetek újfent.

június 6

Re: Miért tetszik a Django?

Török Gábor · 2010. Jún. 6. (V), 12.54

Ha az emberfia vasárnap reggel szeretné a kisfröccs mellett magába injektálni a Django világ minden varázsát, legegyszerűbb felcsapnia egy Python interpretert, és behúznia a this modult. A Zen of Python híven tükrözi a Django (mint az egyik legkedveltebb Python alapú webes keretrendszer) filozófiáját.

június 4

Harc a türelmetlen felhasználóval

Joó Ádám · 2010. Jún. 4. (P), 19.13

A Twitter a sírba visz. Az egy dolog, hogy folyton kijelentkeztet, de mióta telepakolták rohangáló szövegekkel a főoldalt, vagy fél percen át tölti a szkripteket, amik közül úgy tűnik a login panelé az utolsó. Így rákattintva a böngésző átdob a bejelentkező oldalra, ahol már nem tölti ki automatikusan, s írhatom be kézzel. Hogyan csinálhatná okosabban a csiripelde?

június 2

Hogyan telepítsünk Google Closure-t Eclipse alá, avagy út a „helloworld”-ig

toxin · 2010. Jún. 2. (Sze), 16.19

A bejegyzés apropóját ebben a hónapban aktualizált, és általam tegnap beszerzett Closure: The Definitive Guide c. könyv adja, melynek első, Introduction to Closure fejezetét 5 azaz öt óra alatt sikerült – Eclipse alól ill. alá – abszolválnom. Ezt az időt szeretném megspórolni és 10 percesre redukálni annak, aki hasonló fába szeretné vágni fejszéjét. Magyarán a következőekben egy gyors telepítési útmutató következik Win7, Google Closure és Eclipse témakörben.