ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 18, 2006 - Fórum téma

mysql+php generátor...

Anonymous · 2006. Szep. 18. (H), 10.05
Üdv.

Olyanban szeretném kérni a segítségeteket, hogy egy adott adatbázis adott táblájában lévő adott sor értékének minden futtatáskor (cron) 1-gyel nagyobbnak kell lennie (növekedjen).

Másképp:("db","user","pass")

id | kod | nev | cim | tel | szoveg | pontok |
----------------------------------------------
1 | asd | xxx | yyy | 111 | zzzzzz | 0 |
2 | aed | qqq | nnn | 345 | kkkkkki | 12 |
----------------------------------------------

Azt a php forráskódot szereném, ami futtatáskor az id=1 sornak a pontok értékét 1-gyel növeli.

Az még jobb lenne, ha úgy nézne ki, hogy egy külső fájlal adjam meg a paramétereket ( id, nev, pontok...), tehát, ez a fájl futtatáskor megnézi, hogy az adat fájl (adat.dat) létezik-e, ha igen, akkor elvégzi a frissítést az adatbázisban ( ami csak a pontok értékének az 1-gyel való növelése ) az adat.dat fájlban meghatározott paraméterek alapján és az adat.dat fájlt átnevezi (MD5 adat.dat_bak) -ra.

Nagyon megköszönném a gyors segítséget!

PHP-ben PATH_INFO elérése nem megy

s_volenszki · 2006. Szep. 18. (H), 09.26
Sziasztok!

Egy, már jól lerágott csontal kapcsolatban lenne kérdésem! Hojtsy Gábor "Rövid webcímek készítése és kezelése" cikkében olvastam a szerver következő tulajdonságáról:

...A webszerverek azon tulajdonságán múlik, hogy amennyiben nem találnak meg egy webcímhez tartozó dokumentumot, akkor a perjelek mentén visszafelé lépdelve megnézik, hogy az előtagok valamelyike nem található-e meg a kiszolgálón...

Ez pontosan mit jelent? Ez egy ki/be kapcsolható szerver funkció? Amennyiben ez a funkció aktív, akkor ha az index.php után írok még sok /-jelet meg minden félét (index.php/asdf/df/dasd/a) akkor az index.php az (isset($_SERVER['PATH_INFO'] stb...) eljárással megtudja a / jelek mögötti tartalmat?

Mert ha igen, akkor nekem nem működik ez a "webszerverek azon tulajdonságán "!

s_volenszki

ps.: Haver szerverén kipróbáltam és valóban az elmondottak alapján kellene működnie, de nekem ez a szolg. nem aktív! Mit tegyek?

nem találom a PHP _ AUTH _ USER -t, mit csináljak?

Anonymous · 2006. Szep. 18. (H), 09.03
Üdvözletem mindenkinek!
Egy nagy és számomra érthetetlen problémába ütköztem, amelyben a segítségeteket kérem. A megoldás valszeg az orrom előtt van, de nem találom. Valószínűleg valamilyen beállítást rontottam el. Szóval a gépemen:
php 4.4.4 , apache 2.0.59. van és nem tudom előszedni az authentikációs adatokat. Ha a scriptet felrakom a fizetős szolgáltatóhoz ott jól műxik, de nálam eccerűen nem megy és hülyét kapok tőle, mert nem tudom mit nem állítottam be és hol. Az apache-ban? Php conf? Kérlek segítsetek mit bénázok el. Mit nézzek meg? Előre is köszönettel: András