ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 12, 2006 - Fórum téma

Sok kicsi vagy egy nagy táblát használjak adatbázisomban?

jeti · 2006. Május. 12. (P), 22.32
Sziasztok!

Hogy lehet a legpraktikusabban egy adatbázis tábláit kezelni?
Ez alatt azt értem, hogy sok kicsi, vagy egy nagy táblát használjak.
(Pl.: regisztrációs adatok, fórumi hozzászólások, cikkek, blogok … tárolására)

A segítségeket előre is köszönöm.
 

Mik is a látogatók?

vbence · 2006. Május. 12. (P), 15.14
Halihó!

Lézik valami közös megegyezés arról, mit jeélent egy látogató, látogatás, visszatérő, találat, stb. Ha valakivel közölni szeretnéd a statisztikádat, milyen módszer szerint kell számolni?

Ahogy most számolok: új látogatás, ha az adott ip-ről az utolsó 30 percben nem volt aktivitás a proxy mögül jövők így 1 ip alatt vannak (tehát a pesszimizmus irányába tolódik a becslés).

Ami még fontos: Google, Yahoo, MSN, Startlap, SZTAKI crawlereket kihagyom a statból, ez akár 15%ot is jelent.

Ahogy látom, az összes free statisztika mást számol. Jó lenne egy megállapodás.

Ha hirdetőknek kell mutogatni, akkor egyértelmű a megoldás: felrakom az összes free statot egy hónapig, aztán amelyik a legoptimistább az marad :)
 

3 oszlopos oldal táblázat nélkül!

Anonymous · 2006. Május. 12. (P), 13.43
Az a kérdésem, hogyan lehet táblázat nélkül egy 3 hasábos, és középre igazított oldalt készíteni. Lásd pl. weblabor.hu főoldala. Csináltam egy az oldal közepére igazított div-et, és azon belül 3 (bal, jobb, középső)div-et. De ezeket, hogy tudom a nagy div-en belül balra, középre, jobbra igazítani. Vagy rosszul kezdtem el az egészet?
János
 

Mezei levél űrlapról indítva

laji · 2006. Május. 12. (P), 03.41
Üdv mindenkinek!

Sima mezei levélküldő űrlapra lenne szükségem, ami az én levelezőmet használja, tehát semmi php, stb. 4 órát nyúztam a guglit, de nem jött össze. Amit használok: XP, Tűzróka (Firefox) és kispuha böngésző (ms ie 6), kispuha kitekintő (ms outlook 2003).

Ezt átnéztem: http://www.ianr.unl.edu/internet/mailto.html. Egyrészt az űrlapos megoldásról nem ír, másrészt nálam nem működik.
1. A tárgyat (subject) fogadja a levelező, de a levél törzsét nem. Pontosabban a törzsét fogadná, ha űrlapba teszem, de hiába adok a beviteli mezőnek body nevet (<input name="body"...), mindig elészúrja a nevet, tehát a levél szövege így nézne ki: body=Üdvözlöm!... Persze lehetne <input name="Üdvözlöm, "..., de ez kissé nyakatekert megoldásnak tűnik.
2. Ha a tárgyat az űrlap fejlécébe írom (<form action="mailto:akarki##kukac##valahol.hu?subject=Tárgy"...), átmegy a levelezőbe. Józan paraszti ésszel gondolkodva, a szerkezete (?subject=) alapján ezt egy beviteli mezővel helyettesítve (<input name="subject"...) is tudnia kéne - de úgy nem működik, nem megy át, vagyis pontosabban a levélszövegbe kerül, nem a tárgyba.
3. S akkor még mindig nem megoldott a feladó és a betűkészlet (karakterkódolás) átvitele a levelezőre. A HTML+sima szöveg levélről már nem is álmodozom...

Létezik működőképes megoldás? Vagy nem véletlenül nem találtam 4 óra alatt sem?
Annyit nagyjából tudok, hogy ez böngésző- és levelezőfüggő. De nekem csak magamnak kell, elég lenne, ha az én (fenti) beállításaimmal, alkalmazásaimmal valahogy működne.