ugrás a tartalomhoz

Mezei levél űrlapról indítva

laji · 2006. Május. 12. (P), 03.41
Üdv mindenkinek!

Sima mezei levélküldő űrlapra lenne szükségem, ami az én levelezőmet használja, tehát semmi php, stb. 4 órát nyúztam a guglit, de nem jött össze. Amit használok: XP, Tűzróka (Firefox) és kispuha böngésző (ms ie 6), kispuha kitekintő (ms outlook 2003).

Ezt átnéztem: http://www.ianr.unl.edu/internet/mailto.html. Egyrészt az űrlapos megoldásról nem ír, másrészt nálam nem működik.
1. A tárgyat (subject) fogadja a levelező, de a levél törzsét nem. Pontosabban a törzsét fogadná, ha űrlapba teszem, de hiába adok a beviteli mezőnek body nevet (<input name="body"...), mindig elészúrja a nevet, tehát a levél szövege így nézne ki: body=Üdvözlöm!... Persze lehetne <input name="Üdvözlöm, "..., de ez kissé nyakatekert megoldásnak tűnik.
2. Ha a tárgyat az űrlap fejlécébe írom (<form action="mailto:akarki##kukac##valahol.hu?subject=Tárgy"...), átmegy a levelezőbe. Józan paraszti ésszel gondolkodva, a szerkezete (?subject=) alapján ezt egy beviteli mezővel helyettesítve (<input name="subject"...) is tudnia kéne - de úgy nem működik, nem megy át, vagyis pontosabban a levélszövegbe kerül, nem a tárgyba.
3. S akkor még mindig nem megoldott a feladó és a betűkészlet (karakterkódolás) átvitele a levelezőre. A HTML+sima szöveg levélről már nem is álmodozom...

Létezik működőképes megoldás? Vagy nem véletlenül nem találtam 4 óra alatt sem?
Annyit nagyjából tudok, hogy ez böngésző- és levelezőfüggő. De nekem csak magamnak kell, elég lenne, ha az én (fenti) beállításaimmal, alkalmazásaimmal valahogy működne.
 
1

Jávasorral se...

laji · 2006. Május. 12. (P), 04.13
(Nem találtam szerkesztési lehetőséget, ezért "hozzászólás").
Kipróbáltam 2 kész, letölthető jávasoros (javascript) megoldást is (űrlaposak), azok se működtek. A hibajelenségek ugyanazok.
2

Spec...

janoszen · 2006. Május. 12. (P), 08.46
Eszembe jutott a mime kódolás, úgyhogy gyorsan fellapoztam a specifikációt a formokra.

Próbáld meg multipart/form-data mime típussal kódolni az űrlapot, hátha segít. Nem vagyok biztos benne, de így elvileg külön "multipart-részként" küldi az egyes mezőket.

A specifikációt itt találod: http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html#h-17.13.4.2
3

Igy lehet

hamlet79 · 2006. Május. 14. (V), 09.22
  var eml="hamlet79##kukac##freemail.hu";
  var boddy="Név: "+_frm.nev.value+"%0AE-mail: "+_frm.email.value+"%0ATelefon: "+_frm.telefon.value+"%0ARendelés tárgya: "+set1+"%0AJegyek száma: "+_frm.jegyek.value;
  var bod="&body="+boddy;
  var subj="?subject="+_frm.nev.value+" jegyrendelése: "+set1+" rendezvényre";
  document.location="mailto:"+eml+subj+bod;
Mozilla nem viszi át az ékezeteket, azokat szedd ki a szövegből. Én ennyire jutottam a dologgal.
6

Űrlapba?

laji · 2006. Május. 28. (V), 12.13
Hamlet79, bocs, de jávasorban (javascript) tök 0 vagyok. Hogy fűzhetem ezt össze egy űrlappal?
5

A multipart/form-data nem jött be...

laji · 2006. Május. 28. (V), 12.09
sajnos. A jelenség ua.
4

(töröltem)

laji · 2006. Május. 14. (V), 16.20
(töröltem)