Archívum - 2012 - Fórum téma
február 8
Flash, SSL, SecureSocket
Flash alól kéne SSL-el adatot küldenem/fogadnom. Az online doksiban találtam is egy SecureSocket(.net csomag) osztályt ami nagyon jó lenne, ha el tudnám érni egy szimpla flash fileból.
A neten böngészve az a kép rajzolódott ki bennem, hogy valószínűleg csak AIR alól érhető el az osztály, ami kicsit kiábrándító lenne, főleg hogy azt írja, hogy a 11-es flash player tudja.
CS5-ös Flash alól dolgozom, valahogy el tudom érni ezt az osztályt?
Valaki találkozott már ezzel, használta?
Mik az alternatívái lehetnek ennek az osztálynak? (as3crypto ?)
■ A neten böngészve az a kép rajzolódott ki bennem, hogy valószínűleg csak AIR alól érhető el az osztály, ami kicsit kiábrándító lenne, főleg hogy azt írja, hogy a 11-es flash player tudja.
CS5-ös Flash alól dolgozom, valahogy el tudom érni ezt az osztályt?
Valaki találkozott már ezzel, használta?
Mik az alternatívái lehetnek ennek az osztálynak? (as3crypto ?)
JQuery trigger másodszorra nem megy
Sziasztok!
Az a problémám, hogy másodszorra nem fut le a trigger. Amit szeretnék megoldani, fancybox -ba szeretnék ajaxon betölteni egy oldalt. Ennek a linkje el van hide -olva. Ezt a linket triggerelem meg. Elsőre nagyon szépen megy. Ha bezárom a fancybox -ot, utána már nem megy. Van valakinek valami ötlete? A kód csak ennyi:
$("#open_fancy").trigger('click');
Üdv
■ Az a problémám, hogy másodszorra nem fut le a trigger. Amit szeretnék megoldani, fancybox -ba szeretnék ajaxon betölteni egy oldalt. Ennek a linkje el van hide -olva. Ezt a linket triggerelem meg. Elsőre nagyon szépen megy. Ha bezárom a fancybox -ot, utána már nem megy. Van valakinek valami ötlete? A kód csak ennyi:
$("#open_fancy").trigger('click');
Üdv
február 7
IE7 'undefined' error Gmaps-places apira
Sziasztok!
Az alábbi oldalon dob az IE7 egy hibaüzenetet: http://aranykerek.hu/araink.html
A hiba előidézhető: 2 klikkelés a térkép tetszőleges pontjaira (díjszámítás).
Az üzenet elég standard: "Error: 'undefined' is null or not an object."
A hivatkozott szakasz a maps api kódján belül található - biztos, hogy nem rossz, hiszen az IE7 támogatott.
Az én kódom sajnos eléggé spagetti, de ettől függetlenül működik. Legalább illene neki produkálnia a hibát, nem a maps APInak, mert ezt így most nem tudom értelmezni..
Minden más böngésző alatt jó, IE9->7 Compatibility módban is.
Aki tud, kérem segítsen (elindulni), hogy kereshetem meg a baj forrását!
■ Az alábbi oldalon dob az IE7 egy hibaüzenetet: http://aranykerek.hu/araink.html
A hiba előidézhető: 2 klikkelés a térkép tetszőleges pontjaira (díjszámítás).
Az üzenet elég standard: "Error: 'undefined' is null or not an object."
A hivatkozott szakasz a maps api kódján belül található - biztos, hogy nem rossz, hiszen az IE7 támogatott.
Az én kódom sajnos eléggé spagetti, de ettől függetlenül működik. Legalább illene neki produkálnia a hibát, nem a maps APInak, mert ezt így most nem tudom értelmezni..
Minden más böngésző alatt jó, IE9->7 Compatibility módban is.
Aki tud, kérem segítsen (elindulni), hogy kereshetem meg a baj forrását!
február 6
URL dekódolás vegyes inputnál
Sziasztok!
Adott egy www.example.com/search/keresőszó felépítésű URL, amit az Apache rewrite-ol index.php?rewrite=/search/keresőszó formába (a weboldal UTF-8 kódolású). A keresőszó az URL manuális módosításával is megváltoztatható, ami egy ponton problémához vezet: ha tartalmaz kérdőjelet, akkor az azt követő ékezetes karakterekkel gondok vannak. Ugyanis látszólag mindhárom nagy böngésző különbözőképpen viselkedik, és a kérdőjel utáni részt eltérő kódolással "adják tovább".
A Chrome UTF-8-cal, így az
Az Internet Explorer (elvileg) ISO-8859-2-vel (a kérdőjel előtti ékezetes karakterek UTF-8-cal). És azért elvileg, mert a
A Firefox ISO-8859-2-vé alakítja a kérdőjel utáni ékezetes betűket (azt megelőzően UTF-8-cá), viszont semmilyen módon nem sikerül az URL-ből az eredeti keresőszót kinyerni. Az URL-t kiíratva "é?é" esetén "%C3%A9?%E9" az enkódolt állapot, azonban a fenti módszerek bármelyikével a "%E9" helyett az IE-nél már tapasztalt rombuszba foglalt kérdőjel jelenik meg.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönettel,
Ádám
■ Adott egy www.example.com/search/keresőszó felépítésű URL, amit az Apache rewrite-ol index.php?rewrite=/search/keresőszó formába (a weboldal UTF-8 kódolású). A keresőszó az URL manuális módosításával is megváltoztatható, ami egy ponton problémához vezet: ha tartalmaz kérdőjelet, akkor az azt követő ékezetes karakterekkel gondok vannak. Ugyanis látszólag mindhárom nagy böngésző különbözőképpen viselkedik, és a kérdőjel utáni részt eltérő kódolással "adják tovább".
A Chrome UTF-8-cal, így az
urldecode()
sikeresen feldolgozza.Az Internet Explorer (elvileg) ISO-8859-2-vel (a kérdőjel előtti ékezetes karakterek UTF-8-cal). És azért elvileg, mert a
$_SERVER['REQUEST_URI']
-t kiíratva nem az enkódolt karakterek látszanak (mint Chrome vagy Firefox esetén), hanem az ismeretlen karaktert jelző kérdőjelek. Itt megoldja a problémát az URL-dekódolás előtti iconv()
, ISO-8859-2-ről UTF-8-ra alakítással.A Firefox ISO-8859-2-vé alakítja a kérdőjel utáni ékezetes betűket (azt megelőzően UTF-8-cá), viszont semmilyen módon nem sikerül az URL-ből az eredeti keresőszót kinyerni. Az URL-t kiíratva "é?é" esetén "%C3%A9?%E9" az enkódolt állapot, azonban a fenti módszerek bármelyikével a "%E9" helyett az IE-nél már tapasztalt rombuszba foglalt kérdőjel jelenik meg.
Van valami ötletetek?
Előre is köszönettel,
Ádám
február 5
Wordpress jQuery post lekérdezés
Üdv!
jQueryvel használatával hívok meg egy saját PHP függvényt, amely egy bejegyzést lekérdez.
Ehhez a WP saját AJAX feldolgozóját használom: jQuery.post('http://.../wp-admin/admin-ajax.php',data, successFunction);
Nincs is a módszerrel semmi gond, szépen megjelenik az adott bejegyzés formázásokkal egyetemben.
Viszont van néhány plugin, ami a bejegyzésekben átalakítást végezne shortcodeok alapján. Ezeket az átalakításokat így viszont nem végzik el, egyszerűen a shotcode jelenik csak meg.
Kerestem, kutattam, de nem találtam erröl a problémáról infót.
Tud esetleg valaki ötlettel szolgálni?
Előre is köszönöm!
■ jQueryvel használatával hívok meg egy saját PHP függvényt, amely egy bejegyzést lekérdez.
Ehhez a WP saját AJAX feldolgozóját használom: jQuery.post('http://.../wp-admin/admin-ajax.php',data, successFunction);
Nincs is a módszerrel semmi gond, szépen megjelenik az adott bejegyzés formázásokkal egyetemben.
Viszont van néhány plugin, ami a bejegyzésekben átalakítást végezne shortcodeok alapján. Ezeket az átalakításokat így viszont nem végzik el, egyszerűen a shotcode jelenik csak meg.
Kerestem, kutattam, de nem találtam erröl a problémáról infót.
Tud esetleg valaki ötlettel szolgálni?
Előre is köszönöm!
önfenntartó honlap
Üdv!
bocs, semmi jobb cím nem jutott eszembe...
Vegyünk egy fiktív oldalt, pl. egy balatoni horgászegyesület oldalát, vagy ilyesmit..
Tulajdonságai:
- az egyesület tagjai (~50fő) gyakran látogatják az oldalt
- emellett érkeznek pl. a google-ból látogatók
- létezik egy ingyentárhelyen oldaluk, ami bejáratottnak mondható
a koncepció az lenne, hogy vesznek egy korrekt, ám a kategóriában elérhető szinte legolcsóbb tárhely+domaint /pl egy .hu domaint + basic csomagot a Dotrolltól, vagy bármit, kb. 10.000++ HUF/év értékkategóriában/
Itt, weblaboron a jobb oldali, "Friss blogmarkok"-kal kezdődő hasábbal kb. megegyező elrendezésű és méretű hasáb áll rendelkezésre reklámok elhelyezésére.
A kérdésem az lenne, hogy milyen statisztika kellene ahhoz, illetve milyen megoldások vannak arra, hogy az egyszeri pénzráfordítást követően az oldal kitermelje éves szinten a fenntartáshoz szükséges pénzt?
■ bocs, semmi jobb cím nem jutott eszembe...
Vegyünk egy fiktív oldalt, pl. egy balatoni horgászegyesület oldalát, vagy ilyesmit..
Tulajdonságai:
- az egyesület tagjai (~50fő) gyakran látogatják az oldalt
- emellett érkeznek pl. a google-ból látogatók
- létezik egy ingyentárhelyen oldaluk, ami bejáratottnak mondható
a koncepció az lenne, hogy vesznek egy korrekt, ám a kategóriában elérhető szinte legolcsóbb tárhely+domaint /pl egy .hu domaint + basic csomagot a Dotrolltól, vagy bármit, kb. 10.000++ HUF/év értékkategóriában/
Itt, weblaboron a jobb oldali, "Friss blogmarkok"-kal kezdődő hasábbal kb. megegyező elrendezésű és méretű hasáb áll rendelkezésre reklámok elhelyezésére.
A kérdésem az lenne, hogy milyen statisztika kellene ahhoz, illetve milyen megoldások vannak arra, hogy az egyszeri pénzráfordítást követően az oldal kitermelje éves szinten a fenntartáshoz szükséges pénzt?
Notebook + virtualizáció
Sziasztok!
Úgy fest el kell majd utaznom, és be kell szerezzek egy notebook-ot, mert mozgásban leszek egy pár évig. Nem tudok róla, hogy notebook-okba van e lehetőség két HDD-t szerelni úgy, hogy ki iktatható legyen alkalom attán egyik vagy másik. Ezért tapasztalatokra lenne szükségem, hogy ha virtualizációval akarom megoldani a LAMP környezetet milyen vasat érdemes venni, illetve melyik VM-et érdmes használni, egyáltalán valaki dolgozott már notebook-on???
i3-as G41 chipset-es, 17" notikat nézegettem egyenlőre. Amit szeretnék, hogy windowsban fejleszteni, és azt deploy-olni lapm-ra linux openSUSE-ra, és az openSUSE-t teljesen ki tudjam használni VM-ből. Csak iránymutatásokra lenne szükségem, hogy kutatni tudjak a témában.
■ Úgy fest el kell majd utaznom, és be kell szerezzek egy notebook-ot, mert mozgásban leszek egy pár évig. Nem tudok róla, hogy notebook-okba van e lehetőség két HDD-t szerelni úgy, hogy ki iktatható legyen alkalom attán egyik vagy másik. Ezért tapasztalatokra lenne szükségem, hogy ha virtualizációval akarom megoldani a LAMP környezetet milyen vasat érdemes venni, illetve melyik VM-et érdmes használni, egyáltalán valaki dolgozott már notebook-on???
i3-as G41 chipset-es, 17" notikat nézegettem egyenlőre. Amit szeretnék, hogy windowsban fejleszteni, és azt deploy-olni lapm-ra linux openSUSE-ra, és az openSUSE-t teljesen ki tudjam használni VM-ből. Csak iránymutatásokra lenne szükségem, hogy kutatni tudjak a témában.
február 4
css vertical rhythm fejfájás
próbálok összehozni egy vertikális ritmust, de apró problémába ütköztem:
van a köv markup:css reset után (eric meyer féle), beállítok egy alap line-height:15px-et, font-size:12px-szel, de a <small>-tag-nek csak font-sze: 10px-et adok, viszont ez az utána következő sorokat eltolja 1px-szel valamiért.
a css kis php-val támogatott:próbáltam 20px-es line height-et adni, ugyanez.
chrome és ff is csinálja, gondolom ie is, azt már nem is néztem (win7en vagyok).
ha az alap fontméretet változtatom, a csúszás marad, arányosan változik, ugyanez igaz a small tagnál a szorzóra is, a csúszás ehhez is arányos :/
ha a small tag fontmérete pont ugyanannyi mint az alap, akkor minden ok.
kép chromeból (a háttérkép a grid-et jelöli.): http://i43.tinypic.com/2k0jtf.png
valaki esetleg tudja hol, mit rontok el, illetve mi okozza jelenséget?
a stong,em,q-tagok nem játszanak, kivettem-visszatettem őket, ugyanez...
köszönöm!
ps. ha a <small>-lal egy blokk elemet veszek körbe (pl blockquote) akkor minden ok, nem csúszik, csak inline környezetben.
■ van a köv markup:
<p>
<strong>Strong.</strong>
<em>Em.</em>
<q>Q.</q>
<small>Small.</small>
Jujubes gingerbread donut jelly-o (...)
</p>
a css kis php-val támogatott:
p
{
line-height: 15px; // <?=LINE?>px;
font-size: 12px; // <?=FONT?>px
}
(...)
small
{
line-height: 15px; // <?=LINE?>px
font-size: 10px; // <?=round(FONT*0.8)?>px;
}
chrome és ff is csinálja, gondolom ie is, azt már nem is néztem (win7en vagyok).
ha az alap fontméretet változtatom, a csúszás marad, arányosan változik, ugyanez igaz a small tagnál a szorzóra is, a csúszás ehhez is arányos :/
ha a small tag fontmérete pont ugyanannyi mint az alap, akkor minden ok.
kép chromeból (a háttérkép a grid-et jelöli.): http://i43.tinypic.com/2k0jtf.png
valaki esetleg tudja hol, mit rontok el, illetve mi okozza jelenséget?
a stong,em,q-tagok nem játszanak, kivettem-visszatettem őket, ugyanez...
köszönöm!
ps. ha a <small>-lal egy blokk elemet veszek körbe (pl blockquote) akkor minden ok, nem csúszik, csak inline környezetben.
mySQL query ciklusban
Sziasztok!
Eléggé érthetetlen problémával állok szemben és már minden kombinációt kipróbáltam, mégsem jövök rá a megoldásra.
Adott az alábbi nagyon egyszerű kód:A problémám az, hogy bár a ciklus rendesen lefut (a kimenetnél ez látszik is), azonban a táblába folyamatosan több rekordot tesz be a PHP, mint amennyit kellene. Gyakran van az, hogy elmegy szépen százig, aztán újrakezdik az iterációt 1-től és még bepakol 50-60 rekordot. Kipróbáltam OOP nélkül, simán mySQL-lel, mindig hibázik. Érthetetlen.
A tábla egy sima kétmezős tábla, egyikben auto_increment, primary key, a másik pedig int típusú.
Van tippetek?
Köszi.
(Tudom, hogy meg lehet csinálni ezt prepared statementtel és multiquery-vel is, de szerintem így is működnie kellene.)
■ Eléggé érthetetlen problémával állok szemben és már minden kombinációt kipróbáltam, mégsem jövök rá a megoldásra.
Adott az alábbi nagyon egyszerű kód:
$connect = new Mysqli('localhost','root','****','test');
for ($x = 0; $x <= 100; $x++) {
$q = "INSERT INTO users VALUES('','".$x."')";
$connect->query($q);
echo $x.'. rekord beszúrva<br />';
}
A tábla egy sima kétmezős tábla, egyikben auto_increment, primary key, a másik pedig int típusú.
Van tippetek?
Köszi.
(Tudom, hogy meg lehet csinálni ezt prepared statementtel és multiquery-vel is, de szerintem így is működnie kellene.)
február 3
Hogy "csapjam be" a böngészőm?
Sziasztok!
Az jutott eszembe, hogy valamilyen technikával elérhető-e hogy a böngésző ne jelezze az oldal újra töltését...
Van egy rejtett iFrame-m ami 60 mp-ként frissíti magát, de persze ezt mindig jelzi a böngésző, ezt hidalnám át valahogy.
■ Az jutott eszembe, hogy valamilyen technikával elérhető-e hogy a böngésző ne jelezze az oldal újra töltését...
Van egy rejtett iFrame-m ami 60 mp-ként frissíti magát, de persze ezt mindig jelzi a böngésző, ezt hidalnám át valahogy.