Archívum - Feb 17, 2006 - Fórum téma
2 css doboz egymás mellett float-al
Egymás mellé raktam két dobozt css-el, float-al. egyik float left, másik right. A két doboz különböző háttérszínű. Ezt a két táblázatot beraktam egy akkora dobozba mint a kettő összesen, hogy ne csusszanak szét. A problémám, hogy ha az 1-es dobozba írok, akkor az ugye lefele nyúlik de a másik meg marad, emiatt a jobb oldaliban (2.) látszik a háttérszíne. Hogy lehetne ezt megoldani?
köszönöm
■ köszönöm
XHTML, CSS, DIV kérdéscsokor
Csak mostanában kezdtem el CSS-t tanulgatni, és mint az ilyenkor lenni szokott, nem megy minden elsőre... Kis segítséget jöttem. Az alábbi kóddal összesen 4 problémám van, amit mindeddig nem sikerült megoldanom. Elnézést teljes forrás miatt, de úgy gondoltam muszáj bemásolnom az egészet, hogy tiszta legyen a kép.
1.: IE alatt miért nincs az egész, keretestől, mindenestől középen? A miértnél egy fokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? FF szépen középre igazítja.
2.: Ha jól megnézed a középső szöveg széleit, a két oldalsó kis doboz aljáig 3 pixellel beljebb van a szöveg, mint onnantól lefelé. Mitől van ez, és mi a megoldás erre? IE alatt nézd ezt is, mert FF-ben nincs ilyen gond. Ha a forrásból kiveszem valamelyik dobozt, ez a jelenség megszűnik (az adott oldalon), de akár hogy bűvészkedtem a CSS-el, nem jöttem rá a hibára...
3.: Alul-középen vannak azok a számok (egy galéria lapozója eredetileg). Miért folyik ki az azt körülvelő DIV keretből? Ez IE és FF alatt is így jelenik meg. Erre mi lenne a megoldás?
4.: A 3. pontban lévő számokat hogyan lehetne az azt körülvelő DIV közepére igazítani?
Összevágtam egy képet, ahol úgy és oda van vágva minden, ahol és ahogy lenniük kellene.
Bármilyen segítségnek nagyon örülnék...
1.: IE alatt miért nincs az egész, keretestől, mindenestől középen? A miértnél egy fokkal fontosabb kérdés, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? FF szépen középre igazítja.
2.: Ha jól megnézed a középső szöveg széleit, a két oldalsó kis doboz aljáig 3 pixellel beljebb van a szöveg, mint onnantól lefelé. Mitől van ez, és mi a megoldás erre? IE alatt nézd ezt is, mert FF-ben nincs ilyen gond. Ha a forrásból kiveszem valamelyik dobozt, ez a jelenség megszűnik (az adott oldalon), de akár hogy bűvészkedtem a CSS-el, nem jöttem rá a hibára...
3.: Alul-középen vannak azok a számok (egy galéria lapozója eredetileg). Miért folyik ki az azt körülvelő DIV keretből? Ez IE és FF alatt is így jelenik meg. Erre mi lenne a megoldás?
4.: A 3. pontban lévő számokat hogyan lehetne az azt körülvelő DIV közepére igazítani?
Összevágtam egy képet, ahol úgy és oda van vágva minden, ahol és ahogy lenniük kellene.
Bármilyen segítségnek nagyon örülnék...