ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 15, 2003 - Blog bejegyzés

PHP Weekly - 154.

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 15. (H), 17.36
Az elmúlt hét sem múlt el nyomtalanul a PHP fejlesztői levelezőlista életében, sok új érdekesség látott napvilágot. Ezekről adott hírt a Zend PHP Weekly 154. száma. Olyan érdekességek jöttek elő, mint hangkezelés PHP segítségével Linuxon vagy a múlt héten is említett kis- és nagybetű érzékenység kérdése. Nézzük az érdekesebbeket szépen sorban...

php dot hu

T.G · 2003. Szep. 15. (H), 10.17
A magyar PHPs közösség számára ismert tény, hogy a php.hu domaint a Deltha Rendszerház Kft. tulajdonolja, és az ini.hu domain átirányító szolgáltatás keretében aldomainek létrehozására ad lehetőséget ez alatt ingyenesen. Többször felmerült a PHP levelező listán, hogy a PHP felhasználók tábora nem tartja korrektnek a Deltha eljárását a PHP domain lefoglalásával. Megpróbáltam egy félmegoldással segíteni ezen a problémán.

Intelligens hipermédia a web kora előtt

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 15. (H), 08.01
Az egész webes közösséget lázban tartja a történelmi jelentőségűnek mondható Microsoft-Eolas per, melyről már mi is hírt adtunk (1, 2). Most újabb érdekes fejlemény látott napvilágot. Ray Ozzie a Lotus Notes eredeti kitalálója és fejlesztője készített egy bemutatót, melyben elemzi, hogy mennyire sok webes lehetőséget megvalósított a Lotus R3-as kiadása, mely az Eolas szabvány bejegyzése előtt megjelent.