ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 2003 - Blog bejegyzés

október 31

PHP-wxWindows

c · 2003. Okt. 31. (P), 14.30
Megjelent a PHP-wxWindows kiterjesztés első (0.1-es) verziója, mely a PHP-GTK-hoz hasonló módon ablakozós felületek fejlesztését teszi lehetővé, a GTK helyett azonban a wxWindows rendszerhez illeszkedik.

PHP kód optimalizálás

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 31. (P), 09.26
John Lim a napokban frissítette írását a PHP kódok optimalizását illetően. Az ADODB szerzőjeként komoly tapasztalattal rendelkezik jól teljesítő programok fejlesztésében. A még 2002-ben készült, és most frissített cikk nem sokat változott, hiszen a PHP sem jött elő sok újdonsággal, az optimalizásához használható eszközök és technikák azokban valamelyest fejlődtek.

október 30

A Mozilla branding stratégiájáról

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 30. (Cs), 14.17
Steven Garrity készített egy nagyon korrekt összefoglalót arról, hogy szerinte hogyan kellene a Mozilla "termékek" egyediségét a kinézetükön, jelképeiken és ikonjaikon keresztül megkülönböztetni másoktól, illetve a Mozilla termékek brandingje közötti hasonlóság hogyan segítené elő a mindennapi használatot. Az írás mindenki számára érdekes lehet, aki termék-identitás fejlesztéssel foglalkozik, azaz szinte mindenkinek, aki weboldalakat is fejleszt.

ActiveLink IORCA és PHP-XML csomag

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 30. (Cs), 10.22
Az ActiveLink IORCA egy a Java import funkciójához hasonló betöltést lehetővé tevő PHP függvény, mely a Javaban megszokott csomag elérési azonosítókat támogatja. Használatakor (pl. import("org.active-link.xml.XMLDocument");) nemcsak a megadott PHP osztályból készít példányt, de az összes szükséges egyéb osztályt is betölti a függőségek ellenőrzésével.

október 29

De facto oldal-tervezési szabályok vizsgálata

Bártházi András · 2003. Okt. 29. (Sze), 16.09
A boxesandarrows-on jelent meg egy cikk Heidi Adkisson tolmácsolásában arról, hogy vajon az alap design elemek általánosnak gondolt használata (pl. kék színű, aláhúzott link) mennyire legenda, és mennyire valósul is meg valójában? Miért jó, ha igazodunk ezekhez a szokásokhoz, és miért nem?

PHP fejlesztés Dreamweaver MX segítségével

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 29. (Sze), 10.24
A SitePoint oldalon jelent meg egy cikk, mely azt igyekszik bemutatni az érdeklődő olvasóknak, hogy miként lehet Dreamweaver MX segítségével egyszerűbb PHP oldalakat készíteni. A cikk végén lévő megjegyzések jelzik, hogy a példák illusztratív jellegűek, és nem éles környezetbe szántak.

A XAML a jövő felület leíró nyelve a Windowsban

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 29. (Sze), 07.31
A vasárnap megjelent hírünk a Microsoft hétfői bejelentéséről kiszivárgott előzetes hírekről helytállónak bizonyult az MSDN oldalain nyílt Longhorn fejlesztői oldalak információi szerint. Csupán annyi javítást kell tennünk, hogy szkript nyelvek helyett C# illetve VB.NET használható a programozásra. Az új cikkek azonban "felturbózott HTML alkalmazásokként" hivatkoznak az új típusú alkalmazásokra, amelyek a böngészőkben is és önálló ablakban is képesek lesznek a futásra...
 

október 28

Zúgolódás az IE szabvány követésének hiánya miatt

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 28. (K), 17.11
A news.com komoly elemzést jelentetett meg a hónap elején azt a köztudott sajnálatos tényt körüljárva, hogy a Microsoft évekig nem javítja ki a böngészőjében talált hibákat. Több érdekes információ is lapul a cikkben, például hogy az Adobe az Opera Software céggel kötött megállapodást a Golive eszközének megjelenítési képességei javítására.

Megjelent a SharpDevelop 0.98 Beta verziója

Bártházi András · 2003. Okt. 28. (K), 13.01
Múlt héten, nemzeti ünnepünkön - október 23-án -, megjelent a GPL alapú .Net-es fejlesztői környezet, a #develop egy újabb béta verziója, a 0.98-as. A legújabb verzió újdonságai:

Microsoft .NET fejlesztői konferencia kezdőknek

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 28. (K), 10.11
A Microsoft Magyarország november 13-án rendezi meg kezdőknek szóló fejlesztői konferenciáját a .NET rendszer megismertetése céljából. A konferencián való részvétel ingyenes, csupán egy online regisztráció szükséges.