ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 2003 - Blog bejegyzés

augusztus 31

Szabványos továbblépés a PHP.net webhelyen

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 20.09
Augusztus hetedikén jelentettem, hogy megkezdődött a PHP.net átállása egy olyan elrendezés használatára, mely táblázatokat nem alkalmaz. Első körben a kevésbé használt "egyoszlopos" oldakat állítottuk át, majd minden egyoszlopos oldal átírásra került. Egyelőre semmilyen negatív tasztalatról sem kaptunk visszajelzést, ezért megkezdtük a második fázist.

MySQL biztonság: lépésről-lépésre

sunz · 2003. Aug. 31. (V), 19.19
A napokban jelent meg a Securityfocuson Artur Maj Securing MySQL: step-by-step cimű irása a Securing PHP: Step-by-step, valamint Securing Apache: Step-by-Step folytatásaként. Mindhárom cikk a szerveroldali biztonságra helyezi a hangsúlyt (chroot környezet, alapértelmezett beállítások és jelszavak megváltoztatása, stb.), lépésről-lépésre elmagyarázza a teendőket, és az esetleges buktatókra is felhívja a figyelmet.
 

Érkezik az új Dreamweaver

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 15.29
A Macromedia bejelentette MX 2004-es szériáját, mely új Dreamweaver, Fireworks és Flash szoftvereket jelent. Bár magam nem használom a Dreamweavert, a jelzett újdonságok mégis felkeltették érdeklődésemet, ugyanis úgy tűnik, hogy a finom optimalizálásokra igyekeznek hagsúlyt fektetni az új változatban, és nem az eget rengető újdonságokra koncentrálnak.

Végre emberek számára készült validátor

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 31. (V), 14.53
Jeffrey Zeldman oldalán olvastam a W3C bejelentéséről, mely szerint elkészült a W3C Markup Validator következő változatának béta verziója. Ez az új változat nem csak sokkal szebb CSS stílust alkalmaz, hanem korrektül elrendezett kézreálló navigációs elemekkel is rendelkezik.

Szabadalmak, szabadalmak, szabadalmak...

Bártházi András · 2003. Aug. 31. (V), 09.23
A szabadalmakról sokat hallani a napokban. Tiltakozások vannak folyamatban az európai bevezetés ellen, míg Amerikában, ahol már élnek, egy megdöbbentő bírósági döntés születik...

augusztus 28

ADODB 3.80

dtaylor · 2003. Aug. 28. (Cs), 11.58
Megjelent a népszerű adatbázis absztrakciós felület legújabb verziója. A főbb változások érintik a PHP4.3.3-as verziójához való illesztést, és a recordset-ek kezelését is.

Megjelent a Mozilla 1.5 béta verziója

Bártházi András · 2003. Aug. 28. (Cs), 09.40
A Mozilla.org jelentése szerint megjelent a Mozilla böngésző 1.5 verziójának béta változata, mely a következő újdonságokkal bír:

regular-expressions info

Anonymous · 2003. Aug. 28. (Cs), 09.05
A http://www.regular-expressions.info címen elindult egy reguláris kifelyezésekkel foglalkozó (angol nyelvű) oldal. A tartalom nem túlságosan nagy, de azért kikerült egy rövid tutorial és php+regex rész is.
 

augusztus 28

Új verzióval fertőzhet a Sobig

ene · 2003. Aug. 27. (Sze), 23.39
Szakértők a Sobig.f számítógépes féregvírus csökkenő aktivitásával párhuzamosan már a következő, módosított változat megjelenésétől tartanak. Többek szerint a Sobigot hivatásosok kódolják, anyagi haszon reményében. További információ az Origó oldalán.
 

A W3C Magyar Iroda hírlevele - 2003. 08.

Bártházi András · 2003. Aug. 27. (Sze), 12.33
A havonta megjelenő hírlevélben a magyarországi iroda a W3C háza táján megjelenő újdonságokat foglalja össze. Az ehavi ízelítő a következő híreket emeli ki: