ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2003 - Blog bejegyzés

július 31

PHP.net változások

Granc Róbert · 2003. Júl. 31. (Cs), 15.28
A php.net-et gyakran böngésző látogatóink számára lehet fontos megemlíteni, hogy a php honlap megváltoztatta a hivatkozások kezelését. Eddig ha valaki nem létező hivatkozást (pl. www.php.net/valami ) keresett, a php.net a google keresőt használta a kifejezés (a 'valami') megtalálására. Mostantól a rendszer a kézikönyvekben keres először a kifejezésre. Akiknek a korábbi megoldás jobban tetszett, a My PHP.Net oldalon megváltoztathatja az alapértelmezett beállításokat.
Részletes leírás: http://www.php.net/urlhowto.php*

PHP 4.3.3 RC2

Granc Róbert · 2003. Júl. 31. (Cs), 15.05
Megjelent a PHP 4.3.3 második előzetese, a szokásos megjegyzésekkel: a minőségbiztosítási (QA) csoport kéri, hogy aki tudja, tesztelje ezt a kiadást is, és jelezzen vissza nekik.

Változtatások teljes listája: a NEWS állományban
Letöltés: http://qa.php.net/
 

július 31

A Yahoo egy éves tapasztalatai a PHP-vel

Hojtsy Gábor · 2003. Júl. 30. (Sze), 23.32
Egy éve döntött hivatalosan a Yahoo a PHP használata mellett, melynek részleteit Michael J. Radwin ismertette a 2002-es PHPCon konferencián. Most hogy egy év eltelt a választás óta, Michael összefoglalta a tapasztalatokat, ezzel számos tippet adva azoknak akik biztonságosabb és hatékonyabb kódokat szeretnének készíteni PHP nyelven. Az előadása a tavalyi bejelentéssel együtt honlapján érhető el.
 

Minden, amit a PHP 5-ről jelenleg tudni érdemes

Hojtsy Gábor · 2003. Júl. 30. (Sze), 22.55
Harry Fuecks egy kivételesen hosszú, részletes elemzésben mutatja meg a PHP 5-nek azt az új objektum orientált arcát, amit már más elemzésekből, cikkekből is ismerhettünk. Harry azonban messze nem áll meg itt, és az új XML támogatás(ok)ról, az ADT-ről, az SPL-ről, és számos más olyan újdonságról is ír, amelyekről más cikkek nem szólnak. Ráadásul - szokásához híven - annak a lehetőségét is megragadja, hogy vízióit is megossza az olvasókkal, melyek a PHP 6 távoli jövőjét is előre vetítik. Mindezeket rengeteg linkkel tálalja, ezért kiváló kiindulási alap a PHP 5-el ismerkedőknek.
 

ADOdb 3.70

Granc Róbert · 2003. Júl. 30. (Sze), 15.38
Nem csupán javításokkal jelentkezett az ADOdb: legújabb változata két új adatbáziskiszolgálót is támogat: az "sqlite" és "sapdb" típusokat.
Honlap és letöltés: http://php.weblogs.com/ADOdb
 

PostNuke 0.726 és PHP-Nuke 6.7

Granc Róbert · 2003. Júl. 30. (Sze), 15.25
Mindkét jelentős Nuke csomag kisebb verzióváltást eszközölt az elmúlt napokban.
A PostNuke újdonságainak teljes listája a bejelentésben olvasható, a PHP-Nuke pedig itt érhető el. Mindkét verzió főleg hibajavításokat tartalmaz, kevés újat hoznak.
Közben a Xaraya is a .9.0.6 verzióban jelent meg a héten, ott szintén egy biztonsági hiba javítása hozta a minimális verzióugrást.
 

Letölthető a PostgreSQL 7.3.4

c00lture · 2003. Júl. 30. (Sze), 15.09
A PostgreSQL fejlesztői csapata bejelentése szerint kibocsátásra került a 7.3.4-es PostgreSQL. Akik a 7.3-as ágat használják, számukra javasolt az új változat telepítése.

opensourceCMS: 40 ingyenes CMS-t tesztelhetsz

c · 2003. Júl. 30. (Sze), 00.09
Az opensourceCMS oldalán közel 40, ingyenes, php&mysql alapú tartalomkezelő rendszer próbálható ki.

július 28

PHP-s kérdések tisztázása

Granc Róbert · 2003. Júl. 28. (H), 17.01
Sterling Hughes saját weblogjában szombaton megpróbált néhány, a PHP-vel kapcsolatos aktuális kérdést letisztázni. Ezek a PHP és a MySQL kapcsolatát, a PHP 5 hibakezelését (a try/catch rendszert) és az "egyedi tagok" ("private members"*) rendszert érintik.

Zend kérdőív eredmények

Granc Róbert · 2003. Júl. 28. (H), 11.50
Megjelentek a Zend korábbi kérdőívének összesített eredményei.
Ezek alapján a legtöbb fejlesztő azért használ PHP-t, mert "könnyű vele fejleszteni", Windows alatt dolgozik és MySQL adatbázist kezel.
A részletes eredmények: http://www.zend.com/zend/php_survey_results.php