ugrás a tartalomhoz

PHP.net változások

Granc Róbert · 2003. Júl. 31. (Cs), 15.28
A php.net-et gyakran böngésző látogatóink számára lehet fontos megemlíteni, hogy a php honlap megváltoztatta a hivatkozások kezelését. Eddig ha valaki nem létező hivatkozást (pl. www.php.net/valami ) keresett, a php.net a google keresőt használta a kifejezés (a 'valami') megtalálására. Mostantól a rendszer a kézikönyvekben keres először a kifejezésre. Akiknek a korábbi megoldás jobban tetszett, a My PHP.Net oldalon megváltoztathatja az alapértelmezett beállításokat.
Részletes leírás: http://www.php.net/urlhowto.php*

* A leírás angolul van, valamint az én tapasztalataim szerint még ha magyarra is állítom az oldal alapértelmezett nyelvét, csak az angol kézikönyvben keres. De lehet, hogy csak rosszul csináltam valamit, majd Goba kijavít... :D
 
1

Re: PHP.net változások

Hojtsy Gábor · 2003. Júl. 31. (Cs), 20.05
Az alapprobléma az, hogy amíg egy jobb kereső beüzemelésén dolgozunk, a régebbi elavult darabot működésen kívül helyeztük. Emiatt a Google áll alkalmazásban webhely kereséshez.

Ezt sokan nem nézik jó szemmel, valójában csak egy (sajnálatos) ideiglenes megoldás. Probléma, hogy nem targetálható jól a keresés (kézikönyv nyelvre például), vagy hogy teljesen elvisz a keresés a PHP.net webhelyről.

Ezért került bevezetésre a jelenlegi alapbeállítás, ami a függvények neveinek listájában (és nem a kézikönyvben!) keres, mivel leginkább úgyis függvények dokumentációjának elérésére használják az URL rövidítéseket.

A nyelvi beállításokkal nem tudom mi a probléma, én nem látok hibát.

Mindezeket a kényelmetlenségeket egy jobb kézikönyv megjelenítő és kereső motor fejlesztése miatt kell sajnos elviselni. Remélhetőleg már nem kell sokat várni az új háttérprogram bevezetésére...