ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 2003 - Fórum téma

Dátum
  • Minden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Típus

július 28

Feltöltésés kiiratás

eali · 2003. Júl. 28. (H), 14.49
Heló mindenkinek!

Kezdő vagyok, így szeretnék tőletek tanácsot kérni.
Egy Űrlapon keresztül fájlokat próbálok feltölteni, majd a feltöltött fájl egyes paramétereit kiíratni, végül pedig ha Gif firmátumu az adott fájl akkor megjeleníteni a többi adat alat.
A paramétereket még sikerül is kiiratni, de a gif képet már nem hajlandó kiírni, sőt még a cél könyvtárban sem találtam meg a feltöltött fájlt.
mellékelem a forráskódot talán ti rájöttök hol a hiba:
azt szeretném hohy a fájlt a d:/feltoltesek konyvtárba mentse
a php foráskód pediga c:/apache/htdocs/munka könyvtárban legyen
a gyökér könyvtáramaz alapértelmezet htdocs

<html>
<head>
<title>
9.15. program Fájl feltöltő program
</title>
</head>
<?php
$feltoltes_konyvtar="d:/feltoltesek";
$feltoltes_url="http://localhost/feltoltesek";
if( isset($fajl) )
{
print("elérési út: $fajl<br>\n");
print("név: $fajl_name<br>\n");
print("méret: $fajl_size bájt<br>\n");
print("típus: $fajl_type<br>\n");
if($file_type=="image/gif")
{
copy($fajl, "$feltoltes_konyvtar/$fajl_name");
print("<img src=\"$feltoltes_url/$fajl_name\"><p>\n\n");
}
}
?>
<body>
<form
enctype="multipart/form-data"
action="<?php print($PHP_SELF)?>" method="POST">

<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="51200">

<input type="file" name="fajl"><br>

<input type="submit" value="feltöltés!">
</form>
</body>
</html>
 

július 20

flavicon?

paja · 2003. Júl. 20. (V), 17.10
Szevasztok!

Lenne egy valoszinuleg nagyon primitiv kerdesem... :)
Hogyan lehet kis ikont beilleszteni a cim ele, ahogyan a phpinfo oldalan is van.
Ha jol tom, akkor ez vmi flavicon nevu dolog lesz...
<LINK REL="SHORTCUT ICON" HREF="proba.ico">

Nekem megsem muxik a dolog...
Tud vki segiteni?
Koszi elore is!!!
 

július 9

Adatbekérés

parocgab · 2003. Júl. 9. (Sze), 11.08
Mint abszolút kezdőként érdeklődöm.Adatokat szeretnék bekérni, de nem form-n keresztül.Lehetséges ez? A rendelkezésemre álló doksiban nem találok másra utalást.

Köszönettel:
 

július 8

PHP edit

parocgab · 2003. Júl. 8. (K), 07.13
Sziasztok!

Tudtok olyan web lapot, ahonnan le lehtne tölteni egy PHP szerkesztő programot? Főként Linux alá érdekelne.

Köszönettel.
 

július 7

excel es mysql

enzo · 2003. Júl. 7. (H), 13.09
hogyan lehet egy excel fajl tartalmat (2 oszlop) mysql-be atvinni ?
 

txt

LP · 2003. Júl. 7. (H), 10.08
HI!
Egy txt-t akarok beírni kb. 1000 karakterenként adatbázisba, LONGTEXT tipusú mezőbe. A ciklus lefut, de csak 2 új rekord jelent meg a táblában 40 helyett.
Viszont, ha a PMA-ba egybe beszúrom kb. 50000 karaktert, szó nélkül megcsinálja. Miért nem megy ugyanez kódból? Apache-ot használok. Talán valami beállításon múlik?
Előre is köszi a segítséget!
 

július 4

refresh

enzo · 2003. Júl. 4. (P), 11.05
sziasztok
van valakinek 5lete, hogyan lehetne letiltani a refresh hasznalatat egy weboldalon?
 

július 1

Proggy MySQL -hez

quasimidi · 2003. Júl. 1. (K), 20.28
Nos, ez itt nem a reklám helye, szimplán szeretném Veletek megosztani hogy az EMS-HiTech féle EMS MySQL Manager, szerintem a legjobb kezelő proggy WIndows és Linux alá. Nézzétek meg: www.ems-hitech.com
Sajna azonban nem ingyenes, viszont nemrégiben elkészítettem hozzá a magyarítást. Kvázi ha van hiba a fordításban (biztos van) kérlek jelezzétek nekem a mailemre.
Szóval sass oda, szerintem megéri megnézni/kipróbálni!