ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2003 - Fórum téma

Dátum
  • Minden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Típus

március 31

Kritika, javaslat, ötlet (2003)

tsch · 2003. Már. 31. (H), 21.37
Elkezdem az új topicot. Ne haragudjatok meg a leszólásokért. Inkább őszíinte leszek, mint "seggnyaló".

Kritika:
- sajnos nagyon lámpalázasak voltatok, ezt érezni lehetett. Akadozott a beszéd egy kicsit. Előtte gyakorolni kellene, de tényleg.
- A témák olyanok voltak, hogy a "profi" nem talált benne sok újat, a kezdő pedig még mindig nem tudja hova rakni a dolgot. Szerintem.
- A 40 perc néhol kevés volt.

Jó dolgok:
- Szervezés profi. Büfé, ruhatár, hangosítás, program kiváló. Helyszín lehetne egy kifejezetten előadásra szánt terem valamelyik egyetemen.

március 25

MySQL és Excel kapcsolat???

paja · 2003. Már. 25. (K), 10.34
Hello! Kérdésem a következő: Lehetséges-e valahogyan egy MySQL tábla tartalmát átmenteni egy Excel file-ba? Csinált már valaki ilyet? Köszi minden segítséget!!!!
 

március 15

Következő konferenciák

Tibee · 2003. Már. 15. (Szo), 21.57
Nagyon jó ötlet volt ez az "Első Magyarországi PHP Konferencia", és nem ártana rendszeresen lebonyolítani hasonló rendezvényeket. De nem várhatja el senki, hogy mindig ez a pár ember szervezzen mindent a jövőben! Segíteni kell, hogy ne hiúsuljon meg ez az ötlet! Láthatóan nagy igény van rá!
 

php, apache, winxp probléma

aszaltgombóc · 2003. Már. 15. (Szo), 17.37
sziasztok!

lenne 1 problémám: elkezdtem php-t tanulni és teszt jelleggel regisztráltam magam 1 publikus webkiszolgálón. ott minden működik. a saját gépemre raktam 1 apacheot, és ott nem működnek a programjaim. konkrétan: nem tudok változókat kiiratni a képernyőre. mit nem állítottam be? (apache rendben elindul - httpd.conf -ban beállítottam a php installban leírtakat!)
 

március 3

Session listázás

doma · 2003. Már. 3. (H), 19.00
Sziasztok, van egy saját site-om PHP-ben és szeretném kilistázni az éppen aktuálisan bejelentkezett felhasználókat, mivel session - kön keresztül azonosítok, gondolom az aktuális session - öket kellene elérnem, kérdésem az, hogy ez hogyan lehetséges (ha lehetséges?), a PHP webhosting-hoz nincs változtatási lehetőségem, tehát csak az én oldalamon tudok bármit is csinálni.

thx
:P
 

március 2

A tömb következő eleme.

qcy · 2003. Már. 2. (V), 12.30
Szevasztok!

A problémám a következő:

Van egy tömböm, aminek a következő elemét szeretném megkapni.
A foreach nem jó, mert a next() fgv. nem állítja az indexét.
while ( list( $kulcs, $ertek ) = each($tomb) ) meg nem a következőt
adja vissza hanem a következő utánit.
Valakinek valami ötlete van?

A forrás:

$tomb[] = 11;
$tomb[] = 22;
$tomb[] = 33;
$tomb[] = 44;
$tomb[] = 55;

foreach ( $tomb as $ertek)
{
print "$ertek<br>";
if ( $ertek == 22 )
{
print next($tomb)."<br>";
print next($tomb)."<br>";
}
print "----------------<br>";
}

kimenete:
11
----------------
22
22
33
----------------
33
----------------
44
----------------
55
----------------

Forrás2:

reset($tomb);
while ( list( $kulcs, $ertek ) = each($tomb) )
{
print "$ertek<br>";
if ( $ertek == 22 )
{
$ert = next($tomb);
$ert = prev($tomb);
print "$ert<br>";
}
print "----------------<br>";
}

kimenete:
11
----------------
22
33
----------------
33
----------------
44
----------------
55
----------------