ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2003 - Fórum téma

december 29

Probléma távoli fájlok beillesztésekor, include-olásakor

Zsepii · 2003. Dec. 29. (H), 12.56
Valaki segítsen!!!
A köv. problémám van:
Távoli fájlt akarok beilleszteni az "include()" függvénnyel, http protokollon keresztül, de a böngészöben csak a köv. hibaüzenetet kapom:
"Warning: main(): Failed opening 'http://igg.servehttp.com:8180/sites/public/common/test.inc' for inclusion (include_path='.;c:\php4\pear') in F:\HTTP\public\common\test.php on line 16"

PHP 4.3.2-t használok Windows XP SP1 és IIS alatt. (ZoneAlarm telepítve van, de engedélyezve van rajta a PHP és az IIS is; az XP tüzfala nincs bekapcsolva. IIS-ben a 8180-as port engedélyezve van.)
A php.ini-ben az "allow_url_fopen" bejegyzés értéke "On".

Helyi fájlok beillesztése müködik.

Mi a baj?
Vki segítsen!!!

Elöre is köszi!
IGG
 

december 28

Includeolási probléma

Atya · 2003. Dec. 28. (V), 10.19
A prog.hu tudástárjából(ott is feltettem):
Atya kérdése
privát | 2003.12.27. 22:00 | válasz

Index.php:
<?
include ("loader_left.php");
include ("loader_design.php");
?>
Loader_left.php:


<?

//-------File +nyitás ----------
$cfile = fopen("config.txt", "r"); // cfile ~ config file
include("functions.php");


//-------Pozícionálás ------------
pose(2, $cfile);

//-------A linkelendő fájlok kiszedése----------
$n="";
While ($n != "!") {
$n = "";
$nev = "";
WHILE ($n != ";") { //NÉV
$n = fread($cfile, 1);
IF ($n == "!") {break;}
$nev = $nev.$n;
}
IF ($n!="!")linker($nev);
}
fclose($cfile);


//-------------Adatok Linkelése---------
FUNCTION linker($nev)
{
$len = strlen($nev); // ; Levágása
$nev = substr($nev, 0, $len-1);
$file = "out/".$nev.".php"; // egyberakás
Echo $file."<br>";
include($file); // Linkelés
//open($title); //Működnie kéne. Deklarálva a dizájn fájlban.
//cim($content);
//close();
}
?>
loader_design.php:




<?

//-------File +nyitás ----------
$cfile = fopen("config.txt", "r"); // cfile ~ config file
include("functions.php");


//-------Pozícionálás ------------
pose(0, $cfile);

//-------A linkelendő fájlok kiszedése----------
$n="";
While ($n != "!") {
$n = "";
$nev = "";
WHILE ($n != ";") { //NÉV
$n = fread($cfile, 1);
IF ($n == "!") {break;}
$nev = $nev.$n;
}
IF ($n!="!")linker($nev);
}
fclose($cfile);


//-------------Adatok Linkelése---------
FUNCTION linker($nev)
{
$len = strlen($nev); // ; Levágása
$nev = substr($nev, 0, $len-1);
$file = "out/".$nev.".php"; // egyberakás
Echo $file."<br>";
include($file); // Linkelés
}

?>
Mindíg csak azt írja ki, ami az első helyen van include olva. Mi a hiba?

.....


Atya hozzászólása Arbiter (23:18) részére
előzmény | privát | 2003.12.28. 09:28 | válasz

Mindíg azt írja ki, ami az első helyen van...
Satsz pör Kábé annyit jelent, hogy ha a loader_leftet includeolom, akkor kiír három fájlnevet, amik a konfig fálban meg vannak adva.
Viszont ha a loader_design van először, akkor egy fájlt includol, ami a konfig fájlban meg van adva.
Tehát egyik eset sem lehetsáéges az általad felsoroltak közül , különdben egyik eset nem működne(attól függően, hogy melyik van előbb includeolva.
A functions.php -t direkt incudeoltam 2szer, mert lehet, hogy csak egyet fogok belinkelni(loader_left, loader_design), és ha pl a left ben van, és csak 1szer includeolnaám, akkor ugye... Nem tudnám használni.
functions.php:


<?
FUNCTION pose($times, $cfile) {
for($i=0;$i<$times;$i++)
{
$temp="";
while ($temp != "!")
{
$temp = fread($cfile, 1);
}
}
}
?>
Valamint a konfig fájl:


CSS;!menu;asd!ASDW;Login;Languages;!*!*!
A csillagok feldolgozását majd később megoldom. Mos odáig úgy sem használom a fájlt.
A design ezt: CSS
A left pedig: ASDW Login Languages
tölti be...

Hát ez van. Remélem kapok végre segítséget...
 

december 20

Tabless (CSS)

T.G · 2003. Dec. 20. (Szo), 14.21
Megoldható, hogy egy elemnek két (vagy több) háttere legyen?
Hiába adok meg többet, mindig csak az utolsót veszi figyelembe.

(az a megoldás nem tetszik, hogy egymásba ágyazom őket, és így oldom meg, hogy minden elemhez csak egy háttér fog tartozni)
pl.: http://www.stack.hu/temp/css/
 

december 16

email cím ellenőrzés

Bacso · 2003. Dec. 16. (K), 15.26
Hmmm.....
Egyszer már elindítottam egy ilyen fórumot, de azóta sem tudom mi lett vele. Lehet hogy azért törölték mert nagyon lama kérdés volt.
Na mind1.
Most még1x leírom a bajomat:

Szal csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan kell leellenőrizni, hogy a formban +adott mail cím helyes-e. Tehát tartalmaz-e '@' és '.' jeleket.

Előre is THX.
 

december 13

Windows + Apache + PHP helyi gépre

RelakS · 2003. Dec. 13. (Szo), 18.15
A kérdésem annyi, hogy a saját gépre lehet- úgy feltenni apacsot meg php-t, hogy működjön is?

Azért lenne jó, mert a t8k8m tele van azzal, hogy állandóan fel kell töltögetni szerverre a progit, hogy megnézzem jó-e.

Jelenleg sztem rosszul raktam fel, mert semmit nem csinál, de azt tökéletesen :D

Szal az elejétől kéne végigvezetni a mancsomat, tekintve, hogy ilyet még nem csináltam.

Előre is köszönöm a segítséget ;)
 

december 12

email ellenőrzés

Bacso · 2003. Dec. 12. (P), 20.18
Csak annyit szeretnék megtudni, hogy hogyan lehet leellenőrizni, hogy az email cím helyes-e.
Röviden azt szeretném megtudni hogy tartalmaz-e '@' és pont karaktereket.
Bocsi, hogy ilyen kezdő kérdést teszek fel de olyan lassú a netem, hogy mire erre választ találnék talán már ÚJÉV lenne.
Előre is köszi a válaszokat. :)
 

december 11

mezo athelyezese

Hitman · 2003. Dec. 10. (Sze), 23.01
en uj tag vagyok (csaba <-> hitman)
az a problemam hogy van ket tablam van benne egy egyforma mezo a kettoben es a masodik tabla mas mezojet at akkarom tenni a az elsobe es oda tenni abba a recordba ahhol meg egyeznek tehat kb igy:
1 tab.
eva , 25
mari , 40
2 tab.
25 , fiatal
40 , meglet
a 'fiatal'-t az elsobe oda ahhol meg egyezik a '25' es a masiknal ugyan ugy.
elore is kosz.
 

december 8

register_globals

Szenya · 2003. Dec. 8. (H), 19.10
Hello!
Azt szeretném megkérdezni (főleg rendszergazdákra gondoltam), hogy ha a php.ini-be a register_globals-t on-ra állítom, akkor a betörési felületet adok, stb? Ajánlot vagy sem?
Előre is kösz!

Szenya
 

Statisztika modul

Pal_ur · 2003. Dec. 8. (H), 16.47
Jó vadászatot,

tisztelettel keresek PostNuke 0.723-ashoz ütős staisztika modult. Olyant, ami akárhonnan, de minél több adatot megjelenít...

Oldalak, felhasználók, visszamenőleges adatok...

Ötletek, linkek?

Köszönöm.
 

december 4

Session

Bacso · 2003. Dec. 4. (Cs), 14.24
A probléma a következő:
adott egy php:

<?php
session_start()
?>
//ide jön a html rész
...
<?php
session_register($nev);
?>
<a href="/masik.php<?=SID?>"...>

Azt meg lehet-e valósítani, hogy a masik.php-ben a sessionből kiolvassuk a nev változó értékét?

Biztos hogy meg :) , csak kérlek írjátok le hogyan is kell.