ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2003 - Fórum téma

január 31

flash belinkelese

vbliszko · 2003. Jan. 31. (P), 17.16
A célom a következő:
Megjelenik egy banner, rákattintva egy PHP oldal hivódik meg, ami növeli a banner adatbázisbeli 'clicktimes' mezőjének értékét 1-el, majd átirányítja a böngészőt a hirdető oldalára.
A banneren lévő link dinamikusan áll elő. Ez PHP és JPEG esetében természetesen nem okozott gondot, de FLASH esetén csak töröm a fejem.
Az eddig próbált ötletek:
1. <a href=...><object ...></object></a>
2. Megpróbáltam az <object> -et lefedni layerrel (span, div, layer), de ez sem vezetett eredményre
3. <object onclick=...> szintén nem megy

Ha tudtok vmi megoldást plz hlp
 

Különc JPG-k

iqcmial · 2003. Jan. 31. (P), 11.04
PHP 4.3.0 (Win), GD 2.0.x, Apache 1.3.2x

Problémám a következö:
PHPs JPG kicsinyito progit irok, digikamerával készített képek kicsinyítésére.
Azonban találkoztam néhány olyan JPGvel, amire a:

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'pic 001.jpg' is not a valid JPEG file in ...

hibaüzenetet kapom. (Bmely képnézegetövel megjeleníthetö JPGröl van szó.)
Ez csak a kisebbik probléma. Mert ha a help-böl ismert:

function LoadJpeg ($imgname) {
$im = @imagecreatefromjpeg ($imgname); /* Attempt to open */
if (!$im) { /* See if it failed */
$im = imagecreate (150, 30); /* Create a blank image */
$bgc = imagecolorallocate ($im, 255, 255, 255);
$tc = imagecolorallocate ($im, 0, 0, 0);
imagefilledrectangle ($im, 0, 0, 150, 30, $bgc);
/* Output an errmsg */
imagestring ($im, 1, 5, 5, "Error loading $imgname", $tc);
}
return $im;
}

eljárást használom, akkor a 2.-3. kép (Egyszerre egy könyvtárnyi JPGt kicsinyitek) fenti "áthidalásakor" az Apache hal ki ("Hibajelentés küldése..."). Ez a nagyobbik probléma.
Ekkor az Apache error.log-jában a következö bejegyzés szerepel:

Corrupt JPEG data: 11026 extraneous bytes before marker 0xbe
gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: Unsupported marker type 0xbe
Corrupt JPEG data: 1290 extraneous bytes before marker 0xc4
gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: Bogus Huffman table definition

Tudna-e valaki segíteni olyan megoldással, hogy ezek a "különc JPG-k" legalább az Apache-t ne akasszák ki. Elöre is köszönöm.
 

január 29

session

enzo · 2003. Jan. 29. (Sze), 08.16
hello,
a problemam az, hogy a session_start() fgv-re hibajelzest kapok:
Fatal error: Failed to initialize session module in c:\php vizsga\sessionphp4.php on line 2
a forraskod igy kezdodik:
<?php
session_start();
?>

Mi a problama?
 

január 26

AJÁNDÉK SAPKA

turcsi · 2003. Jan. 26. (V), 14.31
AJÁNDÉK SAPKA!

Van egy oscommerce problémám, ami megtekinthető itt:
http://www.giftetoys.hu/admin
http://www.giftetoys.hu/catalog
Aki megoldja annak küldök egy céges baseball sapkát.
turcsika##kukac##netposta.net
 

január 23

filepointer postolasa

dcr · 2003. Jan. 23. (Cs), 22.02
hello,

nem tudja valaki veletlenul, hogy hogyab lehet file pointert postolni, vagy getelni, vagy akarhogy, csak eljuttatni egy masik file-ba?

fsockopen()-el megnyitok egy kapcsolatot, es jo lenne, ha nem szakadna meg, mikor egy masik file toltodik be...
 

Szerver oldali hiba, vagy PHP hiba?

nagyihuni · 2003. Jan. 23. (Cs), 11.56
A problemam a kovetkezo:
Keszitettem egy weboldalt php, mysql adatbazissal. A gond ott adodott, mivel otthon a gepemen tokeletesen ment, hogy amikor feltettem a fizetett szerverre, minden mukodott, kiveve az admin oldal alatti index.php fajlok, egyszeruen ezek helyett behoz egy ures lapot.
Gondoltam, hogy valahol en hibaztam, es probabol feltettem egy masik szerverre, amely bviszont ingyenes, de van PHP+MYSQL tamogatasa. Itt az oldal tokeletesen mukodott, minden index.php fajl ment. Nem tudtam maig sem megoldani a problemat, vajon php verzio kulonbseg lenne, vagy valamit a szerveren allitottak el??? nem tudom. Ha tudtok segiteni, minel hamarabb...elore is koszi...
 

január 21

Statikus osztályok

pappi · 2003. Jan. 21. (K), 12.01
Következő problémát szeretném megoldani:

egy osztályból származtatott osztályoknál szeretném megtudni, hogy az ősosztály-ban definiált metódust melyik
származtatott osztályból hívtam meg, ráadásképpen statikus osztályokként használva

<?php

class Egyik {
function valamiMetodus () {

//itt szeretném látni, hogy melyik származtatott osztályból lett meghívva, amire nem sikerült megoldást találnom
//mivel statikus osztályként kívánom használni ezért nincs belőle objektumpéldány, így get_class($this) hibát ad.

return $className;
}
}

class Masik extends Egyik{
...
}

class Harmadik extends Egyik{
...
}

Masik::valamiMetodus (); --> adja vissza, hogy Masik
Harmadik::valamiMetodus (); --> adja vissza, hogy Harmadik

?>
 

Biztonságos OBJECT kezeleés?

World-Soft · 2003. Jan. 21. (K), 06.32
Tudom, hogy nem ez a legjobb, hely, de nem találtam jobbat. Különben is PHP-hez szeretném felhasználni azt amivel gondom van.

Egy szövegszerkesztőt akarok készíteni, úgy, hogy fel szeretném használni a :
<OBJECT classid="clsid:2D360200-FFF5-11d1-8D03-00A0C959BC0A" id=DHTMLEdit1
height=400 width=800 VIEWASTEXT>
</OBJECT>
objektumot... (azért ezt, mert ez tud táblázatokat is kezelni...)
Addig nincs is baj, míg nem küldök neki parancsokat... pl:
DHTMLEdit1.ExecCommand(DECMD_BOLD,OLECMDEXECOPT_DODEFAULT);

Ilyenkor viszont már nem hajlandó lefuttatni az ActivX-et, mert szerinte nem biztonságos... Csak úgy megy, ha az explorerben a nem biztonságos ACTIV X -et engedélyezem. :mad: :mad:

A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet akkor biztonságossá tenni, hogy bárki egyszerűen használni tudja, és ne keljen a biztonságot visszaállítania?
 

január 3

Banner manager

chateve · 2003. Jan. 3. (P), 19.58
Keresek egy olyan php kodót, ami olyasmi mint az adszerver, csak éppen php kódal müködik. Aki találna, az küldjön nekem a chateve##kukac##freemail.hu-ra egy ilyet, de zip fájlba küldje. És ha lehet utmutatott is.
 

Nem találom a modulizáláshoz a file-t :(

sospetyo · 2003. Jan. 3. (P), 00.14
Sziasztok. Bocsánat, ha már 66534-en megkérdezték, de én nem találtam rá. Szóval. Telepítettem a PHP-t, és nincs php4apache.dll sehol. SAPI könyvtár sincs. SEGÍTSETEK!!! Már többször próbáltam, 4.0.x-et és 4.1.x-et is! Totál el vagyok keseredve!
Köszönök minden segítséget!