ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2003 - Fórum téma

szeptember 28

A link sorszámának elküldése PHP függvénybe

Jac · 2003. Szep. 28. (V), 15.42
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet azt megállapítani, hogy melyik linken kattintott az oldalra belépett regisztrált felhasználó, majd ezt a számot elküldeni egy php függvénynek, ami eltárolja az adatbázisba. Az adatbázis kezelés megy, de pl: ha <a href="/arlista1.xls"> linkre kattintok hogyan tudok meghívni egy php függvényt ugyanazon a php oldalon, hogy átadhassam neki a link sorszámát?

Köszönöm!
 

szeptember 27

php - mysql

fchris82 · 2003. Szep. 27. (Szo), 15.13
Hali!

Barátommal összeraktunk egy linuxos szervert nálunk. Ő ért a linuxhoz, én nem nagyon. Neki menni kellett, elmondott néhány parancsot (pl apt-get install ), aztán magamra hagyott.
Feltettem még a mysql-t, meg a php-t. Gondoltam csak meg tudom csinálni. Ment is. A mysql is müxik (mármint magában). A php viszont, a mysql_connect -re azt mondja:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/c.php on line 7

Ezzel most mit tudok kezdeni :( ?
 

szeptember 26

sql lekérdezés

jens · 2003. Szep. 26. (P), 11.47
Sziasztok !

Hogyan is kéne csinálni ?:))

$query = "select
" & $_GET["oszlop1"] & " ," & $_GET["oszlop2"] & ",
" & $_GET["oszlop3"] & "," & $_GET["oszlop4"] & ",EventPriority FROM dbo.events
where " & $_GET["oszlop1"] & " like '%" & $_GET["oszlop1"] & "%'
and " & $_GET["oszlop2"] & " like '%" & $_GET["oszlop2"] & "%'
and " & $_GET["oszlop3"] & " like '%" & $_GET["oszlop3"] & "%'
and " & $_GET["oszlop4"] & " like '%" & $_GET["oszlop4"] & "%'
and EventDate>" & $_GET["tol"] & "
and EventPriority like '%" & $_GET["messagepriority"] & "%'
order by EventDate";

$result = mssql_query($query); no és itt száll el:((

Mi e helyes szintetika?


A válaszokat előre is köszönöm
 

szeptember 24

JS -&gt; html input(hidden) assign

quasimidi · 2003. Szep. 24. (Sze), 15.19
Hali mindenki!

Nem nagyon találok infot arról, hogyan lehet <input type=hidden> mezőkhöz rendelni értéket javascript segítségével.
Tehát van egy <select></selecty box, amiből kiválasztva egy elemet, hozzárendel egy <input type=hidden> mezőhöz.
Bármi tipp would be greatly appreciated.
 

Win2000+Apache+php+mail()

faur · 2003. Szep. 24. (Sze), 07.25
Tudja valaki, hogy miért nem megya mail egy Windows2000 szerverre telepített Apache webszerveren ki a php mail függvényével külső mailszerverre? smtp=mail.tiszanet.hu , smtp_path üres, sendmail_from=faur##kukac##pollak.sulinet.hu,:(
 

szeptember 23

chdir()?

jens · 2003. Szep. 23. (K), 16.00
Akkor egy picit módosítok (köszönöm a válaszokat)

Listázni tudom a közeli könyvtár tartalmát, de távoli könyvtárra nem tudok ráállni chdir-rel vagyis
Chdir("\\servipje\c$\konyvtar"); nem megy, nem tudom elérni a könyvtárat (a servernevével is próbáltam)

Köszönöm

Sziasztok !

Egy serveren akarok elérni egy könyvtárat és kilistázni a tartalmát
Már sok minde próbáltam
pl ezt is
dirneve="\\serverneve\c$\mas\pld";
Chdir($dirneve)

Köszönöm
 

szeptember 17

Flash library

parocgab · 2003. Szep. 17. (Sze), 08.10
Sziasztok!

Most jutottam el odáig a tanulásban, hogy szeretnék flash-t is beilleszteni a kódban. Viszont nincs a linuxhoz flash library(swflib). Nem tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni?

Köszönettel
 

szeptember 16

Html-es űrlap phpés feldolgozása

jens · 2003. Szep. 16. (K), 11.41
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne

Mi a hiba ?
Az űrlap
<html>
<body>
<form action="pl22.php" method="get">
<input type="text" name="user">
<br>
<textarea name="cim" rows="5" cols="40">
</textarea>
<br>
<input type="submit" value="rendben">
</form>
</body>
</html>

Phpés feldolgozás
<html>

<body>
<?php
/*$felhasznalo="hdf";*/
print "Üdvözlet <b>$user</b><P>\n\n";
print "A címe:<P>\n\n<b>$cim</b>";
?>
</body>
</html>

eredmény
Notice: Undefined variable: user in c:\inetpub\wwwroot\php\pl22.php on line 6
Üdvözlet

Notice: Undefined variable: cim in c:\inetpub\wwwroot\php\pl22.php on line 7
A címe:
 

szeptember 15

MYSQL_NUM_FIELDs($RESULT)

jens · 2003. Szep. 15. (H), 15.20
Sziasztok !

Nem rég kezdtem el a php-vel foglalkozni: eddig minden rendben ment sql adatbázisból kérdeztem le dolgokat, de az adott mezők neveit is meg akartam jeleníteni, de ekkor egy supplied resource is not valid üzenetet kapok helyette:((

A php verziója 4.3
Mi lehet a gond ? Csak mysql adatbázisokra lehet ezeket a fgv-et használni?
Vagy kell még az iniben valamit varázsolni?

$myServer = "sqlserv1";
$myUser = "ich";
$myPass = "proba";
$myDB = "users";

$s = @mssql_connect($myServer, $myUser, $myPass)
or die("Couldn't connect to SQL Server on $myServer");
$d = @mssql_select_db($myDB, $s)

or die("Couldn't open database $myDB");
$query = "select * FROM inf5";

$result = mssql_query($query);

$mezok_szama = mysql_num_fields( $result );
for ( $x=0; $x<$mezok_szama; $x++ )
mysql_field_name( $$result, $x ) . "<br>\n";


... a többi már jól megy


Az építő ötleteket előre is köszönöm
 

PHPInfo cikkek - probléma?

quasimidi · 2003. Szep. 15. (H), 13.30
Bocsássátok meg tudatlanságomat:

Az utóbbi időben azt tapasztalom hogy a PHPINFO oldala szépen bejön, viszont amikor cikket akarok olvasni a főoldalról kiindulva, a Proxy szerverünk visszadob azzal az üzivel, hogy a "kiszolgáló üres választ adott vissza". Hiába refresh, meg trükkölés az headerrel, sajna "üres válasz" a jutalmam. A dolog azért érdekes, mert a közelmúltig semmi gondom nem volt, másfél hete kezdődtek a problémák.
A fórum viszont rendesen működik, csak a cikkolvasás nem.

Van valami tippetek hogy mit merre hogyan?
(FW: Borderware 7, http-proxy.)