ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 2003

szeptember 30

Melyik PHP felhasználásról szeretnél többet olvasni?

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 30. (K), 21.04
web alkalmazás
62% (41 szavazat)
parancssoros
8% (5 szavazat)
szerver írás PHP-ben
9% (6 szavazat)
ablakozós felületek
14% (9 szavazat)
időzített háttér feladatok
8% (5 szavazat)
egyéb
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 66
 

PriadoBlender - PHP-ből .exe

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 30. (K), 19.52
Réges-régen elérhető volt egy program, amely segítségével PHP állományainkat önmagukban is működő Windows .exe programok formájában is tudtuk terjeszteni. Eme program megszűnésével keletkezett űrt most hosszú idő után úgy tűnik a PriadoBlender nevű eszköz fogja kitölteni.

XML-kezelő függvénytár

Török Gábor · 2003. Szep. 30. (K), 11.01
Nemrég jelent meg a PHP Classes oldalon a Troels Knak-Nielsen által publikált xmllib függvénytár, amely lehetőséget teremt számunkra XML dokumentumok feldolgozására, kiértékelésére a PHP beépített funkcióinak alternatívájaként. Hasznos lehet olyan megosztott szervereken, ahol nem tudjuk elérni, hogy valamely XML feldolgozó kiterjesztést telepítsék számunkra.

Lekerekített fülek készítése

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 30. (K), 07.32
Eric Meyer legújabb ismertetője arról szól, hogy miként érdemes kevés HTML kóddal és CSS-el lekerekített sarkú füleket készíteni menünk számára. Bemutatja a sarkokba küldhető képek módszerét és a Mozilla lekerekítő képességeit is.

szeptember 29

Szöveges kalandjáték PHP-ben

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 29. (H), 18.26
"A verőfényes napsütésben állsz éppen egy nagy sötét barlang bejáratánál. A közelben egy ragyogó árkádsor áll elválasztva téged az univerzum egyéb részeitől." Ezzel kezdődik a PHPAdventure 1.0 bemutató játéka, mely a lapozgatós könyvek és a karakteres képernyős felfedező játékok világát idézi.

Nyugati civilizáció - rengeteg hasznos CSS anyag

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 29. (H), 13.19
A Western Civilisation oldalán több hasznos CSS forrás is található, többek között kiterjedt CSS leírás és böngésző kompatibilitási referencia. Ráadásul nemrég jelent meg a Style Master 3 nevű programjuk, mely a CSS stíluslapok vizuális szerkesztéséhez kiváló eszközt ad.

Másolt webhelyek gyűjteménye

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 29. (H), 08.44
Bizonyára jópár olvasónk esett már annak a problémának áldozatul, hogy a webhelyének megjelenését / elrendezését engedély nélkül lemásolták, és egy másik weboldalon újra felhasználták. Ez ma már sajnos akármilyen oldallal előfordulhat, és nem csak a legprofibb webhelyeket másolják egyes ötletek híján tengődő grafikusok.

szeptember 28

A link sorszámának elküldése PHP függvénybe

Jac · 2003. Szep. 28. (V), 16.42
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet azt megállapítani, hogy melyik linken kattintott az oldalra belépett regisztrált felhasználó, majd ezt a számot elküldeni egy php függvénynek, ami eltárolja az adatbázisba. Az adatbázis kezelés megy, de pl: ha <a href="/arlista1.xls"> linkre kattintok hogyan tudok meghívni egy php függvényt ugyanazon a php oldalon, hogy átadhassam neki a link sorszámát?

Köszönöm!
 

Furcsa banán

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 28. (V), 11.41
A furcsa banán (StrangeBanana) bemutatja, hogy mennyire jó lehet egyes esetekben egy automatikusan generált weboldal megjelenés. Az oldal generátora egy adott HTML kódhoz állít elő CSS stílusokat, véletlenszerűen, melyek időnként meglepően jól sikerülnek.

Cikkbeküldési lehetőség meghosszabbítva

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 28. (V), 11.22
Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a cikk- és hírbeküldő verseny eredeti kiírásához képest az utóbbi időszakban beérkezett cikkek hatására egy hónappal meghosszabbítottuk a cikkek beküldési lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a verseny mindkét tartalmat illetően október 15-ével zárul majd.