ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2003

február 27

mysql_num_rows() hiba

kalmi10 · 2003. Feb. 27. (Cs), 20.25
:(

$t_nev=$t_nev;
$t_jelszo=$t_jelszo;
$kapcsolat=mysql_connect("localhost","user","jelszo");
mysql_select_db("torok",$kapcsolat);
$nev=$t_nev;
$jelszo=$t_jelszo;
$eredm=mysql_query("SELECT * FROM `tanar` WHERE `user` = `".$nev."` AND `password` = `".$jelszo."`");
$ok=mysql_num_rows($eredm);
print $ok;
 
Hibaüzenet:
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/torok/html/admin/belep.php on line 10

10. sor:
 $ok=mysql_num_rows($eredm);
GET bemenő adatok:
 $t_nev=$t_nev;
$t_jelszo=$t_jelszo;
Mi a gubanc? ;)
 

MySQL 4.0.11 - minimális újdonságok, sok hibajavítás

Bártházi András · 2003. Feb. 27. (Cs), 10.31
A MySQL 4.0.11-es verzió a napokban jelent meg. Sok újdonság nincsen benne, ezek közül :) kiemelnék kettőt: az egyik a sorberendezéskor a sor végére helyezi a NULL-t (ez így volt 4.0.2 előtt, és így lesz megint az SQL99 szabvány miatt), illetve a tranzakciókezelésnél is lehet már a szabványos "START TRANSACTION" kifejezést használni a "BEGIN" mellett/helyett (a szabványos használata a javasolt). A bejelentés itt olvasható.
 

február 26

Melyik Nuke rendszert?

Granc Róbert · 2003. Feb. 26. (Sze), 01.47
Az "All-American Web Portals" sorozata nem azoknak szól, akik maguk írják a tartalomkezelő rendszerüket: sok helyen erőforrás/idő/tudáshiány akadályozza a megfelelő rendszer létrehozását, ezért fordulnak/fordulunk kész megoldásokhoz. A nuke rendszereket pedig minden hibájuk ellenére könnyű telepíteni, adminisztrálni, karbantartani - ennek bizonyítéka a számtalan, nuke rendszerre épülő honlap (ismétlem, a rendszer minden hibája ellenére).

február 25

eSKUeL - phpMyAdmin konkurrencia

Granc Róbert · 2003. Feb. 25. (K), 17.39
Az eSKUeL a phpMyAdminhoz hasonló php szkript: lehetővé teszi MySQL adatbázisok felügyeletét akár az SQL nyelv ismerete nélkül is.
A phpMyAdminhoz hasonlóan az eskuel is segíti a táblák szerkezetének és adatainak exportálását és importálását, táblák és adatbázisok felügyeletét és optimalizálását, bejegyzések felvételét, törlését, szerkesztését - gyakorlatilag szinte mindent, amit a phpMyAdminnal megtehetünk, de a készítők állítása szerint még jobban és hatásosabban.

Többnyelvű oldal technikai megvalósítása hogy érdemes?

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 14.05
Sziasztok. Arra szeretnék tippeket kérni, vagy olyan helyeket, ahol ilyennel is foglalkoznak, hogy hogyan érdemes (technikailag) megvalósítani egy többnyelvű oldalt? MySQL? Sok kis file? Teljesen külön?
Kösz szépen!
 

PHP modulként - minden baja van!

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 13.37
Sziasztok. Csak az a kérdésem, hogy honnan tudnék találni olyan helyet, ahol szép szájbarágósan az egész konfigurálást (Apache 1.3.x, PHP4, MySQL) elmagyarázzák, mert most a következő bajaim vannak:
-A PHP fileokra előjön a letöltő ablak (mentés, megnyitás jelenlegi helyről...)
-Nem enged post-olni
-mikor egyszer sikerült, akkor az echo-ba nem írta vissza a változókat, akár GET, akár POST volt.
Köszi szépen!!!
sospetyo##kukac##webmail.hu
 

phpMyAdmin 2.4.0

Bártházi András · 2003. Feb. 25. (K), 10.16
A tegnapi nap folyamán megjelent a phpMyAdmin 2.4.0-s verziója. Számos újdonság és hibajavítás szerepel benne. A legfontosabb újdonság talán az új szerver és felhasználó kezelőfelület, ahol a legtöbb MySQL állapotváltozót, különböző szerver statisztikákat, a 4-es MySQL jogosultságait, a felhasználói kvótákat lehet megtekinteni, szerkeszteni, stb.

február 23

Profi webhely grafikák

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 23. (V), 14.49
Nagyon sok webhely próbál különböző design terveket rásózni az ártatlan megrendelőkre, akik oldalaik elkészítését maguk szeretnék megvalósítani, és profi designerre nem jut pénzük. Sajnos nagyon kevés oldal jó minőségű ezek közül. Az általam most talált oldalt sem azért ajánlom, mert azt gondolom, hogy mindenki futni fog jobbnál jobb designokat vásárolni.

Xanthia sablon motor PostNukehoz

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 23. (V), 14.20
Megjelent a Xanthia PostNuke megjelenés modul, mely a korábbi Encompass template engine kódjára építve hozza elérhető közelségbe a PostNuke felhasználók számára a flexibilis Smarty alapú sablonokat.

február 23

Comments hozzáfűzése Sections/CE modulhoz

pistike · 2003. Feb. 22. (Szo), 22.02
Sziasztok,
Az érdekelne, hogy a Sections (Cikkek) modulnál, esetleg a ContentExpress-el felvitt cikkeknél hogyan lehet megoldani hogy -a hírekhez hasonlóan- tudják kommentálni a felhasználók a leírtakat (Comments modul).

Előre is köszönöm

-p-