ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 10, 2003

PHP::Session - php és perl egy csárdában

Bártházi András · 2003. Feb. 10. (H), 15.38
Előfordul, hogy az embernek egy már meglévő projekthez, annak nyelvéhez kell igazodnia. Amennyiben a projekt PHP alapú, de mi Perl-ben szeretnénk kiegészíteni, hát... sok szempontból nem könnyű a dolgunk. A CPAN-on, a Perl modulok mekkájában akadtam egy modulra, mely Perl alól valósítja meg a PHP-s session adatok kezelését, így egy fokkal megkönnyítheti dolgunkat, amennyiben a fenti cipőben járunk.

A modul itt érhető el.
 

Apache Fordítás Hogyan

Bártházi András · 2003. Feb. 10. (H), 15.01
A legtöbb Linux disztribúció nem pont úgy, nem pont azt az Apache verziót tartalmazza, ami nekünk kellene. Más modulok kerülnek bele, nem a legfrissebb verzióból készült a csomag (biztonsági kérdés is!), stb. Aki valamilyen fizetős UNIX rendszerrel rendelkezik, annak pedig nem is biztos, hogy rendelkezésére áll bármilyen Apache csomag. Emiatt készült el egy az Apache fordításával foglalkozó leírás.

folyamatos napi karbantartas

elio · 2003. Feb. 10. (H), 13.27
hi mindenki!
kerdesem a kovetkezo lenne:
hogyan tudok olyan progit irni ami minden nap egyszer lefut es atrendezi az adatbazist?
nem sajat szerveren!
vagy inkabb ugy csinaljam, hogy amikor adatbazis lekerdezes van akkor lefuttassak egy fv. ami elrenderzi az adatbazis frissitest?
remlem ertheto voltam
elore is koszi
zsomi
 

Mit jelent a fordítási részvételre hívás?

Granc Róbert · 2003. Feb. 10. (H), 12.14
Mit jelent az a kérdés, hogy "Milyen fordításokban vennél részt"? Azaz hogy lehet részt venni? Mindenki más stílusban fordít (a hejesírási (sic!) hibákról most nem szólva...), azt valaki összefésüli utána? Van szójegyzék az egységes fordításhoz? Egy-egy funkció fordítását is be lehet vállalni? Stb...