ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 11, 2003

PostNuke fejlesztés irányvonalai

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 11. (K), 16.58
Úgy tűnik a PostNuke fejlesztőinek sikerült összefoglalni mindent, ami egy jó CMS rendszert jellemezhet, és ezt kinyilvánítva mindezeket egyben célul is kitűzték maguk elé a 0.8-as verzió felé vezető útra. Nem kevesebbet határoztak el, mint hogy teljesen modulárissá teszik a rendszert, ami többek között a Smarty sablonok használatával, jobb biztonsággal, könnyebb adminisztrációval jár majd.

PHP Weekly - 124.

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 11. (K), 16.41
A Zend szokásos heti hírlevelének 124. számában Avi Lewin ismét összefoglalta a héten a PHP fejlesztői listán lezajlott fontosabb eszmecseréket, bejelentett újdonságokat. A legérdekesebb talán a PHP és a .NET kapcsolatának új lehetősége lehet.

RPC::XML 0.52

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 13.20
Az XML és a web szolgáltatások egyre elterjedtebbek lesznek. Az RPC::XML Perl modul segítségével mind kliens, mind szerver oldalon segítséget kapunk az XML-RPC szolgáltatások megvalósítására. A modulban további osztályok találhatóak önálló szerverként történő üzemeltetéshez (HTTP::Daemon vagy Net::Server modulokkal).

A modul letölthető innen: http://www.blackperl.com/RPC-XML/
 

PostgreSQL session kezelő

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 13.06
A PostgreSQL session kezelő a PHP beépített session kezelését tudja lecserélni. Segítségével több webszerver tudja ugyanazokat a session adatokat használni, leegyszerűsíti a felhasználók szerverek közötti mozgását.

A program honlapja: http://www.csh.rit.edu/~jon/projects/pgsql_session_handler/
 

PHP upload osztály - feltöltések kényelmesebben

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 12.59
A PHP upload osztály a feltöltéseknél történő általános műveleteket gyűjti össze, ezek egyszerűbbé tételére készült. Segítségével a képek és más állományok feltöltése, a képek átméretezése valósítható meg egyszerűen.

Az osztály letölthető innen: http://www.ondadiluce.com/PHP_Upload_1.2.zip
 

phpdocgen 0.10

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 12.54
Mint ismeretes, a phpdocgen program egy Perl scriptgyűjtemény, mely forrásaink, és a benne található kommentjeink alapján dokumentálja programunkat. Korábban már hírt adtunk a 0.8.1-es verzió megjelenéséről, az azóta történt változások a következők:

mysql keresés formból

rob · 2003. Feb. 11. (K), 11.54
Sziasztok!

Azért hoztam létre ezt az új témát, mert van egy problémám, amire lehet hogy valaki tud válaszolni, és leht hogy másoknak is hasznára lesz.
Mysql ben szeretnék keresni egy formból küldött szavak-at.
erre ugye létezik a like:

select * from bla where szoveg like '%$keres%'

csak ezzel az a problémám, hogy ha több szót írnak be a formba, akkor ez már nem jó. mert csak akkor ad vissza eredményt, ha a szavak egymás mellett állnak...
Valaki tudna tanácsot adni ebben a témában? Hogyan tudnék több szóra is hatékonyan rákeresni?
Előre is köszi mindenkinek!
 

Egyszerű bejelentkezés, kijelentkezés, session kezelés

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 01.57
Nemrégiben jelent meg egy cikk a DevArticles-n, mely egy nagyon egyszerű példán keresztül elmagyarázza a bejelentkezés/kijelentkezés és a session-kezelés alapjait. A cikk bevallottan kezdőknek készült, de tapasztaltabbak is elolvashatják - összehasonlításul a saját megoldásukkal. A cikk itt olvasható.