ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 11, 2003 - Blog bejegyzés

PostNuke fejlesztés irányvonalai

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 11. (K), 16.58
Úgy tűnik a PostNuke fejlesztőinek sikerült összefoglalni mindent, ami egy jó CMS rendszert jellemezhet, és ezt kinyilvánítva mindezeket egyben célul is kitűzték maguk elé a 0.8-as verzió felé vezető útra. Nem kevesebbet határoztak el, mint hogy teljesen modulárissá teszik a rendszert, ami többek között a Smarty sablonok használatával, jobb biztonsággal, könnyebb adminisztrációval jár majd.

PHP Weekly - 124.

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 11. (K), 16.41
A Zend szokásos heti hírlevelének 124. számában Avi Lewin ismét összefoglalta a héten a PHP fejlesztői listán lezajlott fontosabb eszmecseréket, bejelentett újdonságokat. A legérdekesebb talán a PHP és a .NET kapcsolatának új lehetősége lehet.

RPC::XML 0.52

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 13.20
Az XML és a web szolgáltatások egyre elterjedtebbek lesznek. Az RPC::XML Perl modul segítségével mind kliens, mind szerver oldalon segítséget kapunk az XML-RPC szolgáltatások megvalósítására. A modulban további osztályok találhatóak önálló szerverként történő üzemeltetéshez (HTTP::Daemon vagy Net::Server modulokkal).

A modul letölthető innen: http://www.blackperl.com/RPC-XML/
 

PostgreSQL session kezelő

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 13.06
A PostgreSQL session kezelő a PHP beépített session kezelését tudja lecserélni. Segítségével több webszerver tudja ugyanazokat a session adatokat használni, leegyszerűsíti a felhasználók szerverek közötti mozgását.

A program honlapja: http://www.csh.rit.edu/~jon/projects/pgsql_session_handler/
 

PHP upload osztály - feltöltések kényelmesebben

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 12.59
A PHP upload osztály a feltöltéseknél történő általános műveleteket gyűjti össze, ezek egyszerűbbé tételére készült. Segítségével a képek és más állományok feltöltése, a képek átméretezése valósítható meg egyszerűen.

Az osztály letölthető innen: http://www.ondadiluce.com/PHP_Upload_1.2.zip
 

phpdocgen 0.10

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 12.54
Mint ismeretes, a phpdocgen program egy Perl scriptgyűjtemény, mely forrásaink, és a benne található kommentjeink alapján dokumentálja programunkat. Korábban már hírt adtunk a 0.8.1-es verzió megjelenéséről, az azóta történt változások a következők:

Egyszerű bejelentkezés, kijelentkezés, session kezelés

Bártházi András · 2003. Feb. 11. (K), 01.57
Nemrégiben jelent meg egy cikk a DevArticles-n, mely egy nagyon egyszerű példán keresztül elmagyarázza a bejelentkezés/kijelentkezés és a session-kezelés alapjait. A cikk bevallottan kezdőknek készült, de tapasztaltabbak is elolvashatják - összehasonlításul a saját megoldásukkal. A cikk itt olvasható.