ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 5, 2003 - Blog bejegyzés

Opera 7.01 - itt az új verzió Windowsra

Bártházi András · 2003. Feb. 5. (Sze), 20.26
A kicsi és okos böngésző legújabb verziója letölthető a mai naptól. A furcsa 7.01-es verziószám abból adódik, hogy a nemrég megjelent 7-es verzióban találtak egypár biztonsági hibát. A javítás, illetve a 7.01-es verzió ma látott napvilágot. Az új verzió a következő tulajdonságokkal bír:

Megjelent a php|architect magazin februári száma

Granc Róbert · 2003. Feb. 5. (Sze), 11.58
A php|architect januári számáról annak ingyenes elérhetősége folytán korábban már írtunk. A most megjelent februári szám persze már nem ingyenes, ám egy érdekes cikk ismét szabadon elérhető bárki számára PDF formátumban: ezúttal ez a Smarty sablonrendszer használatáról és bővítéséről szól.

Úton a PHP 5

Granc Róbert · 2003. Feb. 5. (Sze), 11.31
A PHP traveller szerint:
"Most már hivatalos. Pár héttel ezelőtt elindult a munka a PHP5 fejlesztési ágon. A 2003-as év a harmadik / negyedik negyedévben megjelenő PHP5 éve lesz. Ma mindenkiben a következő kérdés bukkan fel: mit hoz majd az új PHP változat?"

PHP-Nuke biztonsági javítás

Granc Róbert · 2003. Feb. 5. (Sze), 11.11
Tegnapelőtt két PHP-Nuke hiba kihasználásával ismeretlen crackerek mintegy 8 órára lebénították a PHP-Nuke honlapot. A támadást több gépről indították, eredménye számos fájl törlése volt, és Francisco Burzi csak több, mint 8 órás munkával tudta újraindítani az oldalt.
A PHP-Nuke 6.0 használóinak erősen ajánlott letölteni és telepíteni a javítócsomagot, amely nagyjából a következő változtatásokat tartalmazza:
- a get paraméterek jobb ellenőrzése az index.php fájlban a ".." támadások ellen
- a mainfile.php ellenőrzi a "\" meglétét a user és admin cookie változókban
- a modules.php fájlban a modpath könyvtár üres, amikor nincs különleges modul az adott témához kapcsolva.