ugrás a tartalomhoz

Úton a PHP 5

Granc Róbert · 2003. Feb. 5. (Sze), 11.31
A PHP traveller szerint:
"Most már hivatalos. Pár héttel ezelőtt elindult a munka a PHP5 fejlesztési ágon. A 2003-as év a harmadik / negyedik negyedévben megjelenő PHP5 éve lesz. Ma mindenkiben a következő kérdés bukkan fel: mit hoz majd az új PHP változat?"

"A PHP5 korai változata akár ma is letölthető a CVS-ből. A modulok nagyjából ugyanazok, mint a 4.3-mal érkezettek. Egy jelentős változás már jelentkezik: a ZendEngine 2. A motor második része már jó ideje dolgozik - elég csak a levelezőlista archívumaiba betekinteni. Ez a fájl tartalmazza a motor jelenlegi és tervezett változásainak listáját. Ez az információ már bőven elegendő ahhoz, hogy elkezdhessük a kísérletezést.

A PHP többi részének fejlesztési terve nem ismert ennyire széleskörűen. Habár már jóval korábban létrejött, csak egy-két hete jelent meg a CVS-ben. Most hogy láttam ezt a tervet, személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy a PHP ebbe az irányba halad tovább. Lehet pár gyenge pont a tervben, de elegendő idő áll rendelkezésre ezek kijavításához."