ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 9, 2003 - Blog bejegyzés

PHPinfo() gyűjtés

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 9. (V), 20.21
Nem arról van szó, hogy kalapoznánk a PHPinfo javára, hanem arról, hogy a phpinfo() hívások kimeneteit gyűjtő oldal indult. A webhely célja összegyűjteni minél több operációs rendszeren különböző beállításokkal futó PHP adatait. Ez elsősorban azért lehet jó, hogy tudjuk milyen változók állnak rendelkezésre, valamint melyikben mit várhatunk.

A készítők kihasználták az alkalmat arra is, hogy ingyenes PHP telepítőjüket reklámozzák, ami a megszűnt PHPTriad helyettesítésére is alkalmas.
 

Új PHP biztonsággal foglalkozó oldal angolul

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 9. (V), 19.38
A phpSecure.org immmár angolul is elérhetővé tette a megjelentetett biztonsággal kapcsolatos cikkeket és egyéb tartalmakat. A cikkek eredetileg francia nyelven íródtak, később fordították azokat angolra, így ha gond van az értelmezéssel, akkor az valószínűleg ennek tudható be.
 

Wrox "A" PHP könyvkiadó

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 9. (V), 19.26
A PHP Traveller jelentetett meg egy érdekes interút a Wrox tartalmakért felelős munkatársával Dilip Thomas-al. Az interúból sokminden kiderül a Wrox jövőbeli terveiről, ami a PHP-t használók számára mindenképpen fontos. A hír azért is különlegesen érdekes, mert a Wrox az Első Magyar PHP Konferencia 5k compo elnevezésű versenyének egyik támogatója.