ugrás a tartalomhoz

Wrox "A" PHP könyvkiadó

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 9. (V), 19.26
A PHP Traveller jelentetett meg egy érdekes interút a Wrox tartalmakért felelős munkatársával Dilip Thomas-al. Az interúból sokminden kiderül a Wrox jövőbeli terveiről, ami a PHP-t használók számára mindenképpen fontos. A hír azért is különlegesen érdekes, mert a Wrox az Első Magyar PHP Konferencia 5k compo elnevezésű versenyének egyik támogatója.

Az interjú szerint a Wrox a jövőben rengeteg új könyv kiadására készül, ezzel a definitív PHP kiadóvá szeretne válni (úgy ahogy az O'Reilly a Perl "hivatalos kiadója").

Új kisebb kiadású kézikönyvek megjelentetésére is készülnek, egészen speciális területeket lefedve (web grafika, karaktersorozatok kezelése, stb.).

Ennél valószínűleg sokkal nagyobb érdeklődés fogja övezni a "Professional PHP 5" kiadását, ami kétségtelenül "A PHP 5 könyv" lesz. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint hogy szerzői Andi Gutmans (a Zend egyik feje), Derick Rethans (a Zend Engine 2 egyik fejleszője, a PHP Magazine főszerkesztője), Stig Bakken (a PEAR elindítója) és Jesus Castagnetto (a Professional PHP Programming egyik szerzője).

Az eredeti interjú olyan kérdéseket is megválaszol, hogy tervezi-e a Wrox PHP portál indítását, valamint hogy a könyvek online megjenése mikor várható. A PHP 5 könyv vicces reklámja miatt is érdemes elolvasni a cikket.