ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 3, 2003

Dinamkus képek

ogly · 2003. Feb. 3. (H), 14.48
Hello
A problemám az lenne, hogy sem az eplaneten, sem az ultraweben nem tudok rajzolni, egszerűen semmi nem megy vele. A végén már meguntam és egy az egyben bevágtam a könyvbeli pédát.
A szokásos hibaüzenet:Warning: ImageGif: No GIF create support in this PHP build in /home/hosting/free/ogly/index.php on line 7
, ahol a hetedik sorom: imagegif($kep);
Már nagyon nem vágom...Minden mást PHP-s cuccot meglehet csinálni(legalábbis amiket próbáltam), de a rajzolást nem. Lehet, hogy ezek a szerverek nem támogatják a hasonló grafikákat!
 

Okosabb eszközök, hülyébb fejlesztők?

Bártházi András · 2003. Feb. 3. (H), 13.56
A DevArticles oldalon ír a fenti témában Linda Hayes. Hát, azt hiszem, igaza van. :) A cikket itt lehet elolvasni: http://www.devarticles.com/art/1/401
 

CVSHistory, azaz mi történt a CVS fánkban? :)

Bártházi András · 2003. Feb. 3. (H), 13.29
A CVSHistory egy web interfész egy CVS történeti állomány böngészéséhez, benne történő kereséshez. Segítségével nyomon követhetjük a fejlesztői aktivitást, tevékenységet egy projekten. A ViewCVS vagy a CVSWeb programokhoz történő integráláshoz lett tervezve, de ezek nélkül is használható.

Egy érdekes plugin Mozilláékhoz

Bártházi András · 2003. Feb. 3. (H), 13.15
Egy érdekes pluginra leltem böngészés közben. A program Mozilla, Phoenix, Netscape (és valószínűleg a többi Gecko alapú böngésző, mint a Galeon) alatt használható. Segítségével könnyen validálhatunk oldalakat, szolgáltatásokat online elérhető oldalak segítségével. Checky egy új almenüt jelenít meg a helyzetérzékeny menühöz, vagy pedig az F10 segítségével tudjuk aktiválni.

Megjelent a phpdocgen 0.8.1-es verziója

Bártházi András · 2003. Feb. 3. (H), 12.58
Megjelent a phpdocgen legújabb, 0.8.1-s verziója. A phpdocgen egy kis (Perl) script, ami hasonló a javadochoz, de PHP programokhoz lett tervezve. Segítségével a PHP forrásunk alapján le tudjuk gyártatni a programunk API-jának doksiját HTML formátumban. A program a class-ok definiciója, és a megfelelően elhelyezett megjegyzések alapján tud dolgozni.

Az új verzió egy kisebb hibajavítást tartalmaz, néhány platformon nem működött az egy paraméteres mkdir Perl funkció, így le lett cserélve a két paraméteres verzióra.

A program itt érthető el.