ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 20, 2003

Kicsit OFF - Flash anim nem indul el

vbliszko · 2003. Feb. 20. (Cs), 21.13
Mi okozhatja, hogy a gépemen futo site-on levo flash banner automatikusan elindul a lap betoltodesekor, ugyanez a site netes verzioja nem futtatja automatikusan az animot??? Letoltodik, ott van az oldalon, de csak jobbklikk+play-re indul el. Az autostart paraméter true-ra van állítva.
Eleg tanacstalan vagyok. Ha valaki tud plz válaszoljon.
 

Melyik verziótól létezik egy-egy függvény?

Granc Róbert · 2003. Feb. 20. (Cs), 17.00
Talán mindenkivel megtörténik, ha nem csak saját szerverér ír kódot (velem éppen tegnap esett meg), hogy az alkalmazás éles szerveren történő tesztelésekor veszi csak észre, hogy egy funkció nem működik - mert az ott futtatott PHP verzióban az még nem létezik

Egy kis segítség található a ezen a honlapon, ahol teljes függvényreferencia segít bennünket, amely minden egyes függvényre (és aliasra) megmutatja, mely PHP verziótól használható, hol található jelenleg a forráskódban, dokumentálva van-e, és ha igen, mely nyelveken.

A teljes adatbázis le is tölthető, kitömörítve mintegy 13 megabájtnyi információt tartalmaz.
 

Fájlcserélő kliens PHP-ben

Granc Róbert · 2003. Feb. 20. (Cs), 16.51
[PHPkitchen] Eddig minden PHP-gtk alkalmazás, amellyel találkoztunk, megkövetelte azt, hogy a felhasználó telepítse a PHP-t és a gtk könyvtárakat - ez pedig az elterjedtség szempontjából nem volt túl kedvező a PHP-gtk számára. Egy nagyon lényeges láncszem hiányzik itt, amely elérhetővé tenné könnyen telepíthető, önálló alkalmazások létrehozását, amelyet a kevésbe technikai beállítottságú felhasználók egyszerűen telepíthetnének a letöltés után - mint a Visual Basic alkalmazások vagy a java appletek.

Úgy tűnik, most mindez megváltozott a Nova, egy php-GTK-s Napster-szerű fájlcserélő kliens megjelenésével, amelyet egy új-zélandi programozó készített.