ugrás a tartalomhoz

Fájlcserélő kliens PHP-ben

Granc Róbert · 2003. Feb. 20. (Cs), 16.51
[PHPkitchen] Eddig minden PHP-gtk alkalmazás, amellyel találkoztunk, megkövetelte azt, hogy a felhasználó telepítse a PHP-t és a gtk könyvtárakat - ez pedig az elterjedtség szempontjából nem volt túl kedvező a PHP-gtk számára. Egy nagyon lényeges láncszem hiányzik itt, amely elérhetővé tenné könnyen telepíthető, önálló alkalmazások létrehozását, amelyet a kevésbe technikai beállítottságú felhasználók egyszerűen telepíthetnének a letöltés után - mint a Visual Basic alkalmazások vagy a java appletek.

Úgy tűnik, most mindez megváltozott a Nova, egy php-GTK-s Napster-szerű fájlcserélő kliens megjelenésével, amelyet egy új-zélandi programozó készített.

A bevezető után talán nem szükséges külön kiemelni, hogy a Nova futtatásához nem kell PHP-t telepíteni, a telepítése pedig olyan egyszerű, hogy akár anyukámnak is sikerülne... ;-)

A Nova nyílt forrású, a Gnutella hálózatára csatlakozó kliens, amely a GnucDNA-ra épül. A program licensze megengedi a változtatásokat, ám azok csak személyes használatra szólhatnak, azaz a megváltoztatott Novát tilos tovább terjeszteni.

Az 1.0 változata letölthető a SourceForge-ról: http://sourceforge.net/projects/novap2p/
 
1

Re: Fájlcserélő kliens PHP-ben

Mp3Pintyo · 2003. Feb. 26. (Sze), 21.52
Tegnap már meg is jelent az 1.1-es verzió :)