ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 25, 2003

eSKUeL - phpMyAdmin konkurrencia

Granc Róbert · 2003. Feb. 25. (K), 17.39
Az eSKUeL a phpMyAdminhoz hasonló php szkript: lehetővé teszi MySQL adatbázisok felügyeletét akár az SQL nyelv ismerete nélkül is.
A phpMyAdminhoz hasonlóan az eskuel is segíti a táblák szerkezetének és adatainak exportálását és importálását, táblák és adatbázisok felügyeletét és optimalizálását, bejegyzések felvételét, törlését, szerkesztését - gyakorlatilag szinte mindent, amit a phpMyAdminnal megtehetünk, de a készítők állítása szerint még jobban és hatásosabban.

Többnyelvű oldal technikai megvalósítása hogy érdemes?

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 14.05
Sziasztok. Arra szeretnék tippeket kérni, vagy olyan helyeket, ahol ilyennel is foglalkoznak, hogy hogyan érdemes (technikailag) megvalósítani egy többnyelvű oldalt? MySQL? Sok kis file? Teljesen külön?
Kösz szépen!
 

PHP modulként - minden baja van!

sospetyo · 2003. Feb. 25. (K), 13.37
Sziasztok. Csak az a kérdésem, hogy honnan tudnék találni olyan helyet, ahol szép szájbarágósan az egész konfigurálást (Apache 1.3.x, PHP4, MySQL) elmagyarázzák, mert most a következő bajaim vannak:
-A PHP fileokra előjön a letöltő ablak (mentés, megnyitás jelenlegi helyről...)
-Nem enged post-olni
-mikor egyszer sikerült, akkor az echo-ba nem írta vissza a változókat, akár GET, akár POST volt.
Köszi szépen!!!
sospetyo##kukac##webmail.hu
 

phpMyAdmin 2.4.0

Bártházi András · 2003. Feb. 25. (K), 10.16
A tegnapi nap folyamán megjelent a phpMyAdmin 2.4.0-s verziója. Számos újdonság és hibajavítás szerepel benne. A legfontosabb újdonság talán az új szerver és felhasználó kezelőfelület, ahol a legtöbb MySQL állapotváltozót, különböző szerver statisztikákat, a 4-es MySQL jogosultságait, a felhasználói kvótákat lehet megtekinteni, szerkeszteni, stb.