ugrás a tartalomhoz

eSKUeL - phpMyAdmin konkurrencia

Granc Róbert · 2003. Feb. 25. (K), 17.39
Az eSKUeL a phpMyAdminhoz hasonló php szkript: lehetővé teszi MySQL adatbázisok felügyeletét akár az SQL nyelv ismerete nélkül is.
A phpMyAdminhoz hasonlóan az eskuel is segíti a táblák szerkezetének és adatainak exportálását és importálását, táblák és adatbázisok felügyeletét és optimalizálását, bejegyzések felvételét, törlését, szerkesztését - gyakorlatilag szinte mindent, amit a phpMyAdminnal megtehetünk, de a készítők állítása szerint még jobban és hatásosabban.

Megpróbáltak vonzóbb felületet adni a szkriptnek, ergonomikusabbá (gyorsabban elérhetőek a funkciók) és böngészőbarátabbá (framek és dhtml nélkül) tenni azt, valamint a felülete testreszabható. Emellett amennyire lehetett, gyorsítottak a lekérdezéseken, valamint megpróbáltak minél több funkciót elérhetővé tenni.
A honlapon számos screenshot is megtekinthető, a telepítést varázsló segíti, és valóban kényelmes használni a programot.
Habár az utolsó változtatás még tavaly májusban történt rajta, a phpMyAdmin pedig meglehetősen sokat fejlődött azóta, így szolgáltatásokban már rég nincsenek fej-fej mellett - de így is erősen ajánlott, gyors, kényelmes szkript!

Honlap és letöltés: www.phptools4u.com/scripts/eskuel