ugrás a tartalomhoz

Xanthia sablon motor PostNukehoz

Hojtsy Gábor · 2003. Feb. 23. (V), 14.20
Megjelent a Xanthia PostNuke megjelenés modul, mely a korábbi Encompass template engine kódjára építve hozza elérhető közelségbe a PostNuke felhasználók számára a flexibilis Smarty alapú sablonokat.

A korábbi Encompass sablon motor életét sokan figyelemmel kísérték, mint a PostNuke teljesen új Smarty alapú sablonokat használó megjelenés modulját. Egy PostNuke fejlesztési irányvonalakat vázoló vita közben azonban eléggé kiszorultak ennek a kedvelt modulnak a fejlesztői, mivel akkor egy teljesen új sablon motort választottak a PostNuke jövője számára.

Ennek hatására döntöttek úgy az akkori Encompass fejlesztők, hogy Envolution néven új portálrendszert indítanak a PostNuke alapjain (megjegyzem, hogy szerintem az Encompass név sokkal jobb választás lett volna...).

A PostNukenál maradók számára azonban felmerült az igény az Encompass további használatára az Envolutionra váltás nélkül.

Ezt a hiányt pótolja a Xanthia template engine, mely az Encompass frissített és letisztított változataként jelent meg nemrég. Előnye, hogy a PostNuke állományainak átírását nem igényli, külön modulként épül be a rendszerbe, így telepítése és eltávolítása is könnyű.

Honlapján tagok számára ingyenesen letölthető, és a beépített TrueBlue megjelenéshez készített grafikai elemeket is teljesen szabadon használhatóvá tették a fejlesztők.

Egy dologra érdemes figyelni mindenképpen a telepítésnél. Nem elég az INSTALL.txt állományt elolvasni, a README.txt-ben folytatódnak a telepítés lépései!