ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 3, 2003

PHPinfóból weblabor

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 3. (Sze), 15.18
Szabad tartalmakat létrehozó közösségünkben régóta dédelgetjük azt a vágyat, hogy erőforrásainkat egyesítsük, így reményeink szerint növelve a tartalom minőségét és mennyiségét, melyet olvasóinknak tudunk nyújtani.

A PHPinfo Wish szerverre kerülésekor is az a távoli cél lebegett előttünk, hogy a híreket, cikkeket, levelezőlistákat egy közös gyűjtőoldal alatt tudjuk biztosítani.

Nő a PHP népszerűsége Windowson (is)

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 3. (Sze), 14.32
A Netcraft webes piacfigyelő jelentése szerint az eddigi trend várható folytatásaként a PHP a legnépszerűbb nem Microsoft fejlesztésű szkript nyelv lesz Windows rendszereken 2004-ben, ezzel megelőzve a jelenleg piacvezető Macromedia (korábban Allaire) ColdFusion rendszert.

alfa csatornás PNG forgatása?

val · 2003. Szep. 3. (Sze), 12.22
Hello!

Nem regota fogalalkozok phpvel, es elakadtam egy ponton amirol nem tudom, hogy a php bugos, vagy en csinalok nem jol valamit.

Arrol van szo, hogy egy kepet kell osszerakni, egy hatterkepbol, es
alfacsatornas png-kbol. Png-k mozgatasa, atmeretezese mukodik, viszont az elforgatasnal azt tapasztaltam, hogy elveszik a png alfacsatornaja.

A kepet imageCreateFromPNG-vel olvastam, be a forgatast pedig
az imageRotate fuggvennyel probatam elintezni. Nem segitett az sem ha az alphaBlendinget be/ki kapcsoltam, vagy a imageColorTransparent-et
alitottam.

Ha valakinek van hasonlo tapasztalata, esetleg tudja a megoldast is az
legyszives irjon.

Koszi, udv: Balint
 

Mozilla hírlevél

Bártházi András · 2003. Szep. 3. (Sze), 10.34
A Mozilla Marketing Levelezőlistáján egy hónapja merült fel egy hírlevél indításának lehetősége. Egy havi előkészítő munkának köszönhetően a tegnapi nap kiküldésre került a "Mozilla Links Hírlevél" első száma.