ugrás a tartalomhoz

Nő a PHP népszerűsége Windowson (is)

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 3. (Sze), 14.32
A Netcraft webes piacfigyelő jelentése szerint az eddigi trend várható folytatásaként a PHP a legnépszerűbb nem Microsoft fejlesztésű szkript nyelv lesz Windows rendszereken 2004-ben, ezzel megelőzve a jelenleg piacvezető Macromedia (korábban Allaire) ColdFusion rendszert.

Habár a Linux, Apache, PHP és MySQL (LAMP) teljesen összeforrott sok érdeklődő szemében, valójában a PHP használók hét százaléka (IP cím alapján) Windows rendszert alkalmaz.

A Netcraft felmérései szerint olyan nagy cégek, mint a Nokia, a Valero, a Sony és az Electronic Arts PHP-t használnak Windows szervereiken.
 
1

Re: Nő a PHP népszerűsége Windowson (is)

Anonymous · 2003. Szep. 4. (Cs), 13.02
Engem pedig érdekelne a Coldfusion, de hát sehol sincsen róla olyan jó doksi, mint a PHP-ról, meg nem is ingyenes tudtommal.
2

Re: Nő a PHP népszerűsége Windowson (is)

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 4. (Cs), 13.25
A ColdFusion gyakorlatilag egy HTML-be ágyazott tag nyelv, azaz speciális tagekkel lehet kódot készíteni. Tudtommal az USAban nagy a népszerűsége, de Európában nem annyira. Magyarországon különösen nem. Jelenlegi verziói Java forráskódot készítenek a speciális tagekből és azt bytecodera fordítják. Egy kis bevezetőt találsz a Sitepoint oldalán, ha érdekel a http://www.sitepoint.com/article/1138 címen.