ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 11, 2003

CSS támogatás a Flash MX 2004-ben

Bártházi András · 2003. Szep. 11. (Cs), 22.02
A tegnap megjelent Flash 7-esben új lehetőségként CSS támogatást is találhatunk (eddig csak korlátozott HTML támogatás volt), a HTML formátumú szövegeinkre stíluslapot alkalmazhatunk. A Macromedia nem sokat publikált még erről a szolgáltatásról, de Todd Dominey blogjában összeállított egy listát arról, hogy mely CSS tulajdonságok érhetőek el benne:

Egy "használhatatlan" weblap

Bártházi András · 2003. Szep. 11. (Cs), 21.20
Történetesen az volt a feladatom, találjam ki, hogyan lehet eljutni a pozsonyi reptérre (fapados repülés rulez). Nagy örömmel találtam rá a reptér weboldalára, de aztán gyorsan elment a kedvem az egésztől: avagy miért utálom a full Flash weblapokat?

2001. Szeptember 11. - Emlékezés

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 11. (Cs), 16.53
A Wayback Machine néven is ismert archive.org weboldal külön részleget hozott létre a szeptember 11-ei eseményekre emlékezve. Az archive.org weboldalak pillanatnyi állapotait rögzíti, a weblabor oldalt például 2000 augusztusa óta "szemlézi", így tekintélyes lementett pillanatképe áll rendelkezésre az eseményeket közvetlenül követő webes változásokról.

Freedomland Netbox - böngészés tévén

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 11. (Cs), 13.11
A különböző online újságok híradásai szerint a Freedomland cég által kiadott Netbox eszköz az első teljesen magyar nyelvű "set-top-box", mely tévénket internetes böngészési képességekkel ruházza fel. Felteszem, hogy maga az eszköz nem lesz széles körben használt olvasóink körében, azonban érezhető hatása lehet a nagyközönség számára készítendő magyar weboldalak kialakítására.

CSS alapú gombok

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 11. (Cs), 09.26
Korábban hírt adtunk a 80x15-ös gombok rohamos terjedéséről, melyek az ezzel foglalkozó internetes oldalak tanúsága szerint 2002 év vége felé indulhattak hódító útjukra. Sokan azonban ezt nem látták jó szemmel, és a sokszor valóban kevesebb sávszélességet, és külön állomány letöltést nem igénylő CSS alapú gombokra szavaznak, melyek legalább olyan jól nézhetnek ki, mint a képet használó társaik.

Új verseny a php-editorsnál

Bártházi András · 2003. Szep. 11. (Cs), 06.15
Immáron az ötödik versenyét hirdeti meg a php-editors.com oldal. Nem tudom, hogy jutott eszükbe a fiúknak a témája, de minden esetre érdekes: egy a jelenlegitől teljesen eltérő szintaktikát kell kialakítani a PHP nyelvnek, és írni egy átalakítót, ami konvertálja a jelenlegi formátumra.